Nogomet

Klopp se sprašuje: Le kako je mogoče, da smo 20 točk pred Cityjem?

Liverpool, 24. 06. 2020 16.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener Liverpoola Jürgen Klopp je v zadnjem medijskem nastopu poudaril, da ne razume, kako je Liverpool lahko kar 20 točk pred prvim zasledovalcem in prvakom pretekle sezone Manchester Cityjem. "Le kako je to mogoče? Tega ne razumem, če sem iskren. Očitno smo morali veliko stvari narediti pravilno. Ni šlo le za eno tekmo," je povedal nemški trener.

"Če ste si ogledali ponedeljkovo tekmo Manchester Cityja (zmaga s 5:0 proti Burnleyju, op. p.), je edino vprašanje, kako je mogoče, da je kdor koli 20 točk pred njimi," je pred Liverpoolovo tekmo 31. kroga Premier League s Crystal Palacom razlagal karizmatični nemški trener Jürgen Klopp. Ta je v pretekli sezoni redse popeljal do naslova v Ligi prvakov, zdaj pa vse kaže na to, da jih bo popeljal še do tako zelo težko pričakovanega naslova angleških prvakov, na katerega v Liverpoolu čakajo že 30 let. 19. naslov angleške lige se jim nasmiha v stilu, saj ga bodo osvojili precej predčasno in najverjetneje na koncu z veliko razliko do drugouvrščenega moštva.

Jürgen Klopp (desno) ne more razumeti, kako je lahko njegova ekipa kar 20 točk pred Manchester Cityjem.
Jürgen Klopp (desno) ne more razumeti, kako je lahko njegova ekipa kar 20 točk pred Manchester Cityjem. FOTO: AP

"Doslednost fantov, raven, na kateri smo igrali, ne le v tej sezoni, pač pa tudi v prejšnji, je neverjetna," je nadaljeval Klopp. "Vse to nam je dalo možnost, da pridemo do takšnega števila točk (po 30 krogih jih imajo redsi 83, op. p.). Bilo je toliko težkih tekem, toliko težkih trenutkov in fantje so našli rešitve v pravih trenutkih. Verjeli so vase do zaključnega sodniškega žvižga," je še pristavil 53-letnik. Liverpool ima sicer priložnost, da do konca sezone zruši rekord Manchester Cityja iz sezone 2017/18, ko so sinjemodri osvojili sto točk. Redsi imajo trenutno 83 točk, do konca pa je še osem krogov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

samomojemnenje
24. 06. 2020 18.42
+5
Vse se jim je lepo poklopilo. Forma, slabe predstave Cityja. Ko ti gre, ti vse gre.
Roglič šampion
24. 06. 2020 21.07
+3
No ne bi rekel slabe predstave cityja. Precej tock izgubljenih v koncnicah tekme pa oddaje tock ob veliki premoci. Pa naprimer tisti poraz proti liverpoolu ki je zmagal zaradi sodniskih napak. Kakorkoli se ob taki prednosti to slisi smesno bi sezona kaj lahko sla v cityjevo smer. A to se ni zgodilo. Vsekakor pa liverpoolu privoscim naslov.
the kop
24. 06. 2020 17.41
-6
konkurenti so jim podarili naslov da ne bodo lajali še 30 let o nepravici! Naslednjo sezono bodo spet tam kjer bi morali biti, na sredini lestvice!!
samomojemnenje
24. 06. 2020 18.44
+8
A pri vas doma lajate? Pri nas govorimo. In če bodo tam, kot praviš, bodo delali družbo tvojemu MaU, ki ne bo prvak naslednjih 30 let.
the kop
25. 06. 2020 10.23
resnicaosvobaja
24. 06. 2020 16.35
+8
Da se ne bo spraševal drugo sezono, kot se je nato Leicester