Nogomet

Klopp udaril po brexitu: Še vedno čakam na prvi pozitivni učinek

Liverpool, 05. 12. 2020 13.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener Liverpoola Jürgen Klopp je pred nadaljevanjem državnega prvenstva presenetil z ostrimi izjavami na račun britanske vlade oziroma brexita ter njegovih učinkov na otoški nogomet. Nemec meni, da so nova pravila, ki v veljavo stopijo 1. januarja in se tičejo nogometnih prestopov, negativna posledica odhoda Velike Britanije izpod okrilja Evropske unije.

Klopp (na fotografiji) med nedavno tekmo Lige prvakov z amsterdamskim Ajaxom.
Klopp (na fotografiji) med nedavno tekmo Lige prvakov z amsterdamskim Ajaxom. FOTO: AP

Klubi Premier League od novega leta dalje ne bodo smeli kupovati igralcev iz držav Evropske unije (EU), brez da bi slednji prej pridobili delovno dovoljenje, medtem ko nogometašev, mlajših od 18 let, v skladu z novimi "post-brexitovskimi" omejitvami ne bodo mogli pripeljati v nobenem primeru.

"Še vedno čakam, da mi kdo pove, katera je prva prednost brexita," je v izjavah, ki jih je v petek objavil dnevnik The Guardian, bentil trener aktualnih državnih nogometnih prvakov iz Liverpoola, Jürgen Klopp. "Kaj se po brexitu res izboljša? Jasno je, da to ni stvar, o kateri bi lahko sodil, a kot oseba, ki jo stvari zanimajo, zgolj čakam na res prvi pozitivni učinek brexita."

'Klubi so se precej trdo borili'
Dodal je, da so vodilni v nogometu storili vse in še več, da bi se vplivi brexita občutili v čim manjšem obsegu. Klopp trdi, da bi bilo vse skupaj še veliko huje, če se ne bi postavili po robu.

"Michael Edwards (športni direktor Liverpoola, op. a.) sodeluje v teh številnih pogovorih in klubi so se precej trdo borili za rešitev, nekakšno dobro rešitev ali čim boljšo rešitev," je dejal Klopp. "Brez teh pogovorov bi bilo še huje."

V petek so sodelujoči na pogajanjih med Veliko Britanijo in EU začasno ustavili pogovore, da bi pozvali voditelje k zbliževanju stališč, kar bi vendarle omogočilo končni dogovor o medsebojnih odnosih v "post-brexitovski" Evropi, do katere nas ločijo še manj kot štirje tedni.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Al83
05. 12. 2020 17.05
-8
Zakaj se ne poberejo nazaj v države izvora vsi ti jezni tujci, ki kritizirajo naše države a živijo od našpe gostolubnosti. Poberi se nazaj v Nemčijo Jurgen, ki je še vedno in vedno bo v EU in bodi tam srečen.
poper00
05. 12. 2020 21.21
+1
Kdo pa živi od tvoje gostoljubnosti?In kdo si ti usra...,da boš določal kam naj se kdo pobere.
borjac
06. 12. 2020 11.58
Ti se pa poberi nazaj v Iran kamor, po interpretaciji svojega mišljenja, tudi spadaš.
Bigbadjohn
05. 12. 2020 15.52
+9
Sveti Jürgen, tvoj glas vpije tudi v mojem imenu in vseh, "ki dobro v srcu mislimo"!
AS1983
05. 12. 2020 15.43
+4
zaradi corone bo letos vse zmešano, upam bo Premierliga odločena v zadnjem 38.krogu