Nogomet

Klopp verjame v čudež: Boriti se moramo za vsak prazen sedež Anfielda

Liverpool, 13. 04. 2021 13.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V., J.K., N.M.
Komentarji
17

Pred nogometaši Liverpoola je sila zahtevna naloga, če želijo v sredo (prenos na Kanalu A in Voyo od 20.30) na povratni tekmi četrtfinala Lige prvakov izničiti zaostanek s prvega obračuna v Madridu, kjer so pred tednom dni morali priznati premoč 13-kratnemu evropskemu klubskemu prvaku Realu (1:3). Strateg rdečih Jürgen Klopp verjame v 'pozitivne vibracije' sicer praznega Anfielda.

Več videovsebin
  • Trening Liverpoola pred povratno tekmo četrtfinala LP
    00:48
    Trening Liverpoola pred povratno tekmo četrtfinala LP
  • Trening Real Madrida na Anfieldu pred povratno tekmo četrtfinala LP
    00:39
    Trening Real Madrida na Anfieldu pred povratno tekmo četrtfinala LP
  • Iz 24UR: Povratni obračun četrtfinala Lige prvakov med Liverpoolom in madridskim Realom
    02:00
    Iz 24UR: Povratni obračun četrtfinala Lige prvakov med Liverpoolom in madridskim Realom

 

"Naša glavna naloga bo, da zadnje dobre predstave z angleškega državnega prvenstva prenesemo tudi na povratni dvoboj z Realom. Vemo, da bi bilo ob nabito polnem Anfieldu naše izhodišče pred jutrišnjo tekmo povsem drugačno. Toda po drugi strani moramo tudi v drugačnih okoliščinah pokazati zmagovalni značaj in hkrati potrditi nedvomno nogometno kakovost," je na zadnji novinarski konferenci pred sredinim povratnim obračunom četrtfinala Lige prvakov z madridskim Realom (1:3) med drugim dejal trener Liverpoola Jürgen Klopp.

Povratni obračun četrtfinala Lige prvakov med Liverpoolom in madridskim Realom si boste lahko kot vselej ogledali v neposrednem prenosu na Kanalu A in Voyo (sreda, 14. april). Začnemo najprej s studijskim delom ob 20.30. Ne prezrite! 

Karizmatični nemški strokovnjak, ki že šest let uspešno vodi moštvo iz mesta Beatlov, bo imel s svojimi varovanci možnost, da ob ponovitvi katere od sanjskih predstav iz predhodnih sezon iz nadaljnjega tekmovanja izloči slovitega tekmeca, s katerim imata še nekaj neporavnanih računov. "Ne obremenjujemo se s preteklostjo, saj nas zanima izključno sedanjost. To, kar smo prikazali pred tednom dni v španski prestolnici, ni bilo dostojno in podobno ugledu našega kluba. Verjamem, da bodo fantje na zelenico Anfielda stopili odločni in željni novega velikega skalpa. Zavedamo se, kdo je na drugi strani; moštvo z zmagovalno miselnostjo in izdelanim taktičnim načrtom, kako priti do želenega rezultata. Imamo pa seveda tudi mi svoje načrte in želje, ki so ob ponovitvi nekaterih neverjetnih predstav iz preteklih sezon vsekakor uresničljive," je optimističen nekdanji strateg Mainza in dortmundske Borussie.

So nogometaši Liverpoola zmožni pripraviti še en nepozaben nogometni večer na sicer praznem Anfieldu?
So nogometaši Liverpoola zmožni pripraviti še en nepozaben nogometni večer na sicer praznem Anfieldu? FOTO: AP

Navijači bodo z njimi tako ali drugače
Klopp pravi, da bi tudi ob ugodnejšem rezultatu s prve tekme v Madridu rdeči na povratnem dvoboju potrebovali brezhibno igro za napredovanje med štiri najboljša moštva na stari celini. "Ko si enkrat v končnici najprestižnejšega klubskega tekmovanja na svetu, odločajo malenkosti. Mi smo bili na prvi tekmi preveč statični, jalovi v organizaciji igre in zaključkih akcij. Obenem pa premalo zbrani in odločni v obrambi, kar tako kakovosten tekmec, kot je Real, kaznuje v vsakem trenutku. Igralcem sem dejal, naj se prepustijo lastnim občutkom, naj uživajo v tekmi vseh tekem, saj se bosta znova srečala velikana svetovnega klubskega nogometa. Večjega motiva od tega ne potrebujejo. Res pa je, da bomo še kako pogrešali naše navijače, ki bodo z nami tako ali drugače," se navijaškega dejavnika v želji po novem evropskem čudežu zaveda Klopp.

"Edino, kar lahko obljubim, je, da bomo storili vse, kar je v naši moči, da našim privržencem priredimo še en nepozaben nogometni večer. Tudi če nam na koncu ne uspe, bo priložnosti za nove rezultatske presežke v prihodnosti še dovolj," je še pristavil Jürgen Klopp.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dark horse
14. 04. 2021 13.34
+2
Z allisonom na golu bo težka
Bigbadjohn
13. 04. 2021 18.54
+0
Veljalo je "You`ll never walk alone. Kot pribito. Potem pa je prišla korona...
drimtim
13. 04. 2021 17.49
+0
Ne bo potreben čudež če so boljši od Reala.Potop Reala.
igyyp
13. 04. 2021 17.59
-2
Drimtim: že na prvi tekmi je bil potop reala. Zdaj bo še večji. 😅
ehjaehja
13. 04. 2021 17.44
+1
Real je letos doma premagal vse velike klube. Liverpool je pozabil da Real se zna odlično braniti in preteti iz proti napadov.
NeBitGlasn
14. 04. 2021 11.42
Se zna branit, zadnje čase mal težje zarad odsotnosti glavne naveze v obrambi. Pri Lpoolu ista zgodba z VVD in Gomezom, zanimivo bo. btw danes je obletnica tekme lpool borusia v ligi evropa vsi vemo česa je lpool zmožen YNWA
Lektor Jure T.
13. 04. 2021 15.34
-7
Čudeži se le redko zgodijo..mislim, da je liverpool svoj čudež že pokuril za naslednjih nekaj let..
slo_veter
13. 04. 2021 15.38
+8
LIV spremljam že nekej let : Trenutno Mane je čist mim .. sredina ne špila saj je preveč je menjav, da bi se ujeli , obramba pa vsako tekmo pokasira kakšen gol. Prej bi rekel da so prilezli presenetlivo daleč, kot da bodo pripravili presenečenje.
Sortegilio
13. 04. 2021 15.16
+5
Lahko je obramba Reala ranljiva, a obramba Lpoola še bolj. Redsi lahko zmagajo, ampak brez prejeta gola bodo pa težko zdržali.
samomojemnenje
13. 04. 2021 15.14
+3
Tudi ADS je bil prazen. Lani so imeli nabit stadion, pa ni pomagalo proti ATM. Glede same tekme, pa mislim, da je vse mogoče, ampak s prikazanim do sedaj, dvomim, da lahko Liverpool to preobrne. Real bo igral svoj sistem obrambno in kontre. Liverpool ima slabo obrambo in le po čudežu lahko ohranijo nedotaknjeno mrežo. V napadu pa se je letos že velikokrat pokazalo, da težko prebijajo postavljeno obrambo. Pri Realu se je letos pokazalo, da Sta Militao in Nacho dostojno zamenjala Ramosa in Varana. Nacho dela celo manj napak od Ramosa.
Lektor Jure T.
13. 04. 2021 15.36
-1
Se kar strinjam, edino ne glede ramosa. Je Varane letos veliko bolj visel. Že lansko sezono. Če se samo spomnimo izpada proti Cityju itd..
pako-san
13. 04. 2021 15.44
+0
Od kdaj je sistem igre Reala obramba in na kontre??
igyyp
13. 04. 2021 17.41
-1
Pako: trenutno je, v obrambi naredijo vlak, v kontrah jih je pa težko ulovit. Razlog je pa poškodbe, ki jih imajo. Res Nacho ,Mendy in ostali ustavljajo napade nasprotnika, sam real se ne odpira. Lovili bodo kontre. Zdaj še Lucasa in Valverdeja ni.
samomojemnenje
13. 04. 2021 17.47
+1
Demokracija, ja Varan je visel. Ampak Nacho je že prej menjaval Ramosa in se mi zdi, da je delal manj napak.
samomojemnenje
13. 04. 2021 17.48
+1
slo_veter
13. 04. 2021 15.13
+2
ta je pa dobra "zadnje dobre predstave v Angleškem prvenstvu" ... sem navijač LIV sam tako bedno, počasi in preračunjivo kot igrajo ob božiča .. pa ne bo šlo. Eno je motivacija ter medijsk prezentacija, druga pa je tekma . Pa da vidmo Jurgen, če si naredil domačo nalogo?
jankoslo
13. 04. 2021 14.47
+6
Nebi bil nikakršen čudež obramba Reala je ranljiva, ce bo dober dan jih lahko razbijejo