Nogomet

Klopp vesel povratka, obenem pa svari: Nismo še prvaki

Liverpool, 02. 06. 2020 09.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Liverpoolov trener Jürgen Klopp je v intervjuju za BBC izrazil zadovoljstvo, ker lahko spet spremlja svojo "prekrasno nogometno ekipo", ki se pripravlja na nadaljevanje dogajanja v Premier League 17. junija. Rdeči za matematično potrditev prvega državnega naslova po 30 letih potrebujejo še šest točk.

Klopp (na fotografiji) pred tekmo Lige prvakov z Atleticom v Madridu.
Klopp (na fotografiji) pred tekmo Lige prvakov z Atleticom v Madridu. FOTO: AP

S 25 točkami prednosti na vrhu lestvice Premier League lahko ekipa Liverpoola s svojimi navijači mirno pričakuje nadaljevanje državnega tekmovanja. V zadnjih mesecih so se sicer pojavljala celo namigovanja, da bi lahko sezono razveljavili in tako bi rdeči ostali brez težko pričakovanega državnega naslova, prvega po 30 letih, a se to več kot očitno ne bo zgodilo, saj naj bi se prvenstvo po prekinitvi 13. marca nadaljevalo sredi junija.

"Neverjetno je, kako zelo sem to pogrešal. Vem, da ni najpomembnejša stvar v življenju, a to je moja strast," je za BBC dejal Klopp. "Upam, da se ljudje tega veselijo, mi namreč se," je nadaljeval nekdanji trener Mainza 05 in Borussie Dortmund, ki je zadnjo tekmo vodil v Ligi prvakov. Liverpoolčani, sicer branilci naslova, so na Anfieldu po podaljšku (2:3) izpadli proti Atleticu slovenskega vratarja Jana Oblaka, veliko lepši pa je pogled na lestvico domačega prvenstva.

'Nismo še prvaki'
Liverpool lahko naslov osvoji že na prvi tekmi po ponovnem zagonu tekmovanja, seveda v primeru, da bi branilec naslova Manchester City izgubil proti Arsenalu. Klopp je še povedal, da njegove fante čaka "še veliko dela" in da si želi "zmagati na čim več tekmah".

"Lepo je razmišljati o tem, a nismo še prvaki, in to vemo. Vemo, da smo blizu, a blizu še ne pomeni, da si tam. Še 27 točk imamo na voljo in dali bomo vse od sebe, da osvojimo vse. Nismo še prvaki. Moramo še odigrati nogometne tekme in moramo jih dobiti. Ne želimo prenehati zmagovati po dveh tekmah ali kolikor že. Ne vidim rezultatov v zvezdah, moramo delati res trdo," dodaja Klopp, ki je v neverjetni sezoni Premier League z varovanci nizal zmage in bil na poti proti izenačitvi podviga londonskega Arsenala, ki je kot edini sklenil premierligaško sezono brez poraza, a je nato v zaključku februarja Liverpoolčane ravno v južnem Londonu, kjer je nekoč domoval tudi Arsenal, presenetil Watford (3:0). 

Pred ponedeljkovim treningom na stadionu Anfield je v podporo protestom oziroma gibanju Black Lives Matter (Življenja temnopoltih so pomembna, op. a.) pokleknila celotna ekipa Liverpoola:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Obeta se tudi parada
Navijači Liverpoola v primeru osvojitve naslova ljubljencev seveda ne bodo smeli pričakati na mestnih ulicah, ki so bile na severozahodu Anglije nabito polne junija lani, ko so rdeči proslavljali osvojitev naslova v Ligi prvakov. Klopp napoveduje, da bodo parado z obveznimi dvonadstropnimi avtobusi pripravili, ko bodo to omogočale razmere v državi.

"Če postanemo prvaki, bomo interno proslavili na vse načine, ki bodo mogoči, nato pa z vsemi našimi navijači v trenutku, ko bo to spet dovoljeno," je nadaljeval Klopp. "Lahko obljubim, da če se bo to zgodilo, bo na sporedu tudi parada. Kadarkoli. Komu mar! Potrebujemo le en dan, ko bodo lahko prišli vsi in nato bomo to storili."

'Trije tedni skupnega kontaktnega treninga bi morali zadostovati'
Liverpool bi lahko državni naslov proslavljal celo na nevtralnem prizorišču, saj naj bi vodstvo tekmovanja razmišljalo o selitvi nekaterih tekem na londonski Wembley. Klopp je seveda igranje brez navijačev lahko že dodobra spoznal ob spremljanju tekem Bundeslige, čeprav vsi nemški klubi zaenkrat svoje tekme igrajo na domačih stadionih.

"Ne bomo imeli pomoči navijačev, a nobena ekipa tega ne bo imela. Kje je torej prednost? S komerkoli bomo igrali, bo v enaki situaciji, tako da me to preveč ne skrbi," je še dejal Klopp. "Poskusili smo simulirati situacijo s treniranjem na stadionu in privajanjem nanj. Če pogledate Nemčijo, veliko zmag domačih ekip ni. Če je alternativa ta, da sploh ne igramo, potem bom sam igral tam, kjer želite. Ni mi mar. Pripravljenost nogometašev? Nekateri so bili v boljši formi kot lani po tistem kratkem poletnem premoru. Ko bomo začeli, bodo za nami štirje tedni ‒ trije tedni skupnega kontaktnega treninga bi morali zadostovati. Po poletnem premoru nikoli ne veš, kako bo, ko se sezona ponovno začne, tokrat je malce podobno. Od prve tekme pa bomo vsi igrali za absolutno vse."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Roglič šampion
02. 06. 2020 12.58
+5
Cestitke liverpoolu. Ceprav sem v angliji za city, jim privoscim.
stace
02. 06. 2020 14.09
+2
Sem za L-pool in takega komentarja nisem pričakoval vso čast, kapo dol.
AS1983
02. 06. 2020 12.55
+2
Klopp, velemojster,junij 2020 koncno bo liverpool slavil naslov v premierligi
poserjemsenavas
02. 06. 2020 10.12
-2
Klopp, lahko se nehaš preseravati. Prvaki ste že veliko kol nazaj.