Nogomet

Klopp z bolečo zaušnico Mourinhu, Liverpool prekinil črni niz

London, 28. 01. 2021 22.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
8

Nogometaši Liverpoola so v 20. krogu angleške Premier League prišli do izjemno pomembne zmage na gostovanju pri Tottenhamu v Londonu (3:1). Z zmago je četa Jürgena Kloppa prekinila serijo petih ligaških tekem brez zmage (trije remiji, dva poraza). Na drugi strani je bil to prvi poraz Tottenhama v koledarskem letu 2021 in prvi po več kot mesecu dni.

Sadio Mane (drugi z leve) je bil eden glavnih junakov zmage Liverpoola v Londonu.
Sadio Mane (drugi z leve) je bil eden glavnih junakov zmage Liverpoola v Londonu. FOTO: AP
Domači so imeli precej težav; že v prvem polčasu se je poškodoval zvezdnik Harry Kane, ki je zdržal prvi polčas, v drugem pa ga je zamenjal Erik Lamela.

Tekmo so bolje pričeli gostitelji, ki so mrežo gostov zatresli že v 3. minuti, a je bil zadetek Heung-Min Sona razveljavljen zaradi predhodnega prepovedanega položaja v akciji Tottenhama. Sledila je priložnost Sadia Maneja, ki je bil blizu zadetka v 24. minuti tekme, a se je z obrambo izkazal Hugo Lloris. Nogometašem Liverpoola je do vodstva le uspelo priti še pred iztekom prvega polčasa, globoko v sodnikovem dodatku je "pičil" Roberto Firmino. S krasno asistenco se je tokrat izkazal Mane, ki je podal na noge Firminu, temu pa iz neposredne bližine ni bilo težko zadeti.

Na krilih vodilnega zadeta so redsi zajadrali v drugi polčas in že v 47. minuti povišali vodstvo na 2:0. Trent Alexander-Arnold (z oceno 8,8 tudi najbolje ocenjeni nogometaš tekme) je bil na pravem mestu ob pravem času ter pospravil odbito Llorisovo žogo v levi kot Tottenhamovih vrat. A veselje redsov ni trajalo dolgo, saj je streznitev prišla že čez dve minuti, ko je gostujočega vratarja Alissona Beckerja z razdalje s pravcatim projektilom matiral Pierre-Emile Hojbjerg, ki se je po lanski sezoni v London preselil iz Southamptona. V 57. minuti se je mreža spet tresla, tokrat Tottenhamova. Mohamed Salah je z roba kazenskega prostora z močnim in natančnim strelom z levico ugnal Llorisa, a je znova – tako kot pri zadetku Sona –posredoval VAR. Sodnik je zadetek razveljavil zaradi prehodne igre z roko. Liverpoolu je nato le uspelo povišati vodstvo, ko je v 65. minuti svoje strelske naprave le umeril Sadio Mane. Po zapravljenih priložnostih v prvem polčasu je tokrat s perfektnim strelom premagal Llorisa za udobno vodstvo Liverpoola s 3:1. Mane je z golom najboljših Liverpoolovih strelcev prehitel Luisa Suareza. Do konca tekme sta mreži na obeh straneh mirovali, ostalo je pri zmagi Liverpoola s 3:1. To je bil prvi komplet treh točk za redse v Premier League po zmagi pri Crystal Palaceu (prav tako v Londonu) 19. decembra lani. Liverpool je na današnji tekmi prekinil tudi 492 minut dolg strelski post. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Liverpool je z zmago vpisal 37. točko sezone in skočil na četrto mesto ligaške lestvice, obenem pa od Tottenhama (ta ima sicer tekmo manj) odskočil na štiri točke razlike. Spursi ostajajo pri 33 točkah in na šestem mestu. Vodilni Manchester City ima (prav tako s tekmo manj) na vrhu 41 točk, sledita Manchester United (40) in Leicester (39).

Premier League, 20. krog, četrtkova tekma:
Tottenham – Liverpool 1:3 (0:1)
Hojbjerg 49.; Firmino 45+4., Alexander-Arnold 47., Mane 65.

Statistika tekme Tottenham – Liverpool (1:3)
Statistika tekme Tottenham – Liverpool (1:3) FOTO: Sofascore.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flamengo
29. 01. 2021 10.36
+3
Poškodovani nogometaši lfc se vračajo
TEDO84bv0MEDO
29. 01. 2021 09.49
+2
Sem gledal od začetka do konca. Šel sem sedet na sekret v 45. minuti, mislil sem: "Drek, spet ne bo nič od Liverpoola". Pridem nazaj, pa vidim rezultat 0-1! Druge gole sem videl. Videl sem posnetek prvega gola in po mojem je bila to sreča za Firmina, ker je vratar mislil, da bo žogo odbil branilec, ta branile je pa mislil, da bo žogo zagrabil vratar.
Sortegilio
29. 01. 2021 09.33
+3
Liverpool je pokazal zobe in prekinil krizo.
Debely
29. 01. 2021 09.05
+4
Tudi pri Liverpoolu se je spet poškodoval Joel Matip in zaradi tega v drugem polčasu ni igral, ampak to očitno ni tako pomembno kot poškodba Kanea.
TEDO84bv0MEDO
29. 01. 2021 09.50
+2
Kane je kot Bane, večino sezone sta na bolniškem dopustu.
Brcavrit
29. 01. 2021 10.22
+3
Klavdij Volk
29. 01. 2021 11.08
+2
TEDO84bv0MEDO
29. 01. 2021 15.17
+1