Nogomet

Klopp zadovoljen po zmagi nad Tottenhamom: To je pravi Liverpool

Liverpool, 29. 01. 2021 10.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V taboru aktualnega angleškega nogometnega državnega prvaka Liverpoola niso skrivali zadovoljstva po prekinitvi črnega niza petih tekem brez zmage. Tokrat so varovanci Jürgena Kloppa svojo kožo reševali na zahtevnem gostovanju v prestolnici v obračunu s Tottenhamom in ga po prepričljivi predstavi premagali s 3:1. Nemški strokovnjak na klopi rdečih ima kljub pomembni zmagi nove skrbi zaradi poškodb obrambnih igralcev, Jöela Matipa in Fabinha.

Fabinho je bil "prečrtan" že pred začetkom srečanja v Londonu zaradi lažje poškodbe stegenske mišice, medtem ko je nesrečni Jöel Matip zdržal zgolj en polčas (poškodba vezi v gležnju).

Statistika tekme Tottenham – Liverpool (1:3)
Statistika tekme Tottenham – Liverpool (1:3) FOTO: Sofascore.com

Namesto omenjenega dvojca sta vrzeli v ožji obrambi Liverpoola zapolnila izkušeni Jordan Henderson in 23-letni Nat Phillips, ki sta svoje delo opravila zelo dobro. A strateg aktualnih angleških državnih prvakov Jürgen Klopp se zaveda, da bo do ponedeljka, ko se izteče zimski prestopni rok, treba nekaj ukreniti, saj se poškodbe pomembnih članov Liverpoolove obrambne vrste (pre)pogosto ponavljajo. "Lahko si predstavljate, da vsakodnevno prečesavamo nogometno tržišče s potencialnimi okrepitvami, a nas po drugi strani tudi morate razumeti, da se ne želimo zaletavati s prehitrimi odločitvami. Zavedamo se zahtevnosti trenutnega stanja, vemo, da trpimo pomanjkanje kakovostnih obrambnih igralcev, toda tudi če se odločimo za nove nakupe, morajo biti vsaj na podobni kakovostni ravni, kot sta Fabinho in Matip," je o težavah s poškodbami nosilcev igre v obrambi spregovoril trener Liverpoola Jürgen Klopp.

Vsem težavam navkljub pa nemški strokovnjak ni skrival zadovoljstva po prepričljivi zmagi nad velikim rivalom v derbiju 20. kroga domače Premier League. "To so tri izredno pomembne točke za nas. Po petih tekmah brez zmage nam je že začela teči voda v grlo, a vedel sem, da je samo vprašanje trenutka, kdaj se nam bodo stvari znova poklopile na želeni način. Razen nekaj uvodnih minut, ko je bil nasprotnik podjetnejši od nas, smo bili mi tisti, ki smo narekovali ritem in si ustvarili veliko število lepih priložnosti. Tri od teh smo uspeli izkoristiti za povsem zasluženo zmago. Po drugi strani pa moram čestitati tudi tekmecu, ki se je dobro boril," se je pomembne prvenstvene zmage razveselil Klopp in na koncu dodal:

"To je naš pravi obraz, to je Liverpool, ki ga želijo spremljati naši navijači. Verjamem, da je bila to ta iskrica, ki smo jo tako nestrpno čakali in ki bo v to sem povsem prepričan prinesla preobrat tudi v rezultatskem smislu. Kljub vsem težavam s poškodbami verjamem, da so pred nami uspešnejši dnevi in tedni." 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

andrejak28
29. 01. 2021 15.48
Če je liverpool v polni zasedbi isto kot lani
Kollerik
29. 01. 2021 14.19
+1
Legenda! Barcini lahko po odhodu Guardiole takšnega trenerja samo sanjamo.
MEDVED7
29. 01. 2021 13.13
-3
Miran9876
29. 01. 2021 12.20
-1
Super tekma. Lepa popestritev v tem času, Liverpul zasluženo zmagal.
Miran9876
29. 01. 2021 12.17
-3
Iztok Draksler
29. 01. 2021 11.42
+4
dobra tekma...kaj naj recem...zanimivo prvenstvo bo do konca...le kdo bo prvak..le kdo...hmmm...nemam pojma
Vladimir.Krutov
29. 01. 2021 21.22