Nogomet

Klopp: Zaradi takšnih noči igramo Ligo prvakov

Liverpool, 02. 11. 2021 18.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Po dveh tednih se bosta znova spopadla evropska velikana Liverpool in Atletico Madrid. Prvo njuno srečanje skupinskega dela je s 3:2 dobil Liverpool, odločilni zadetek je v 78. minuti zadel Mohamed Salah, ko je uspešno izvedel enajstmetrovko. Redsi so v skupini B z 9 točkami vodilni in bi si z morebitno zmago že zagotovili napredovanje, četa Diega Simeoneja pa beleži zgolj štiri točke in je tekma z Liverpoolom zanje lahko prelomna v letošnji evropski sezoni.

Atletico se prvič po marcu 2020 vrača na Anfield, kjer so v podaljšku poskrbeli za epski preobrat. Po rednem delu je bilo rezultat 1:0 za Liverpool in zaostanek s prve tekme je bil izničen. Za Redse je v 94. minuti zadel še Roberto Firmino in vse je kazalo na napredovanje domačega moštva. Le tri minute kasneje pa je zadel Marcos Llorente in Colchonerosi so prišli do močno želenega gola v gosteh. Veselje gostujočih navijačev se še ni pomirilo, ko je v 106. minuti Llorente v polno meril še drugič. Nogometaši Liverpoola so bili šokirani in vse moči usmerili v napad, to pa je s hitrimi protinapadom v zadnjih izdihljajih tekme izkoristil Alvaro Morata, ki je zadel za zmago in prepričljivo napredovanje madridskega Atletica.

Liverpoolov strateg Jürgen Klopp se na novinarski konferenci pred sredinim obračunom z Atleticom seveda ni mogel izogniti vprašanju o bolečem porazu pred takrat polnim Anfieldom: "18 mesecev je že od tega, noro ... Svet se je v tem času obrnil na glavo, česar si zagotovo nismo predstavljali. Tisto noč smo odigrali dobro tekmo in izgubili in to je vse."

Jürgen Klopp
Jürgen Klopp FOTO: AP

Nemški strateg tudi na domačem terenu pričakuje podobno tekmo, kot je bila v Španiji: "Pričakujem podobno intenzivnost, kot je bila na prvi tekmi, saj odkar je Simeone na klopi Atletica, ne igrajo nič kaj 'prijateljsko'. Jasno je, da Atletico nujno potrebuje tri točke, a tudi mi si želimo zmagati tekmo. Od obračuna z AC Milanom nismo igrali Lige prvakov doma, zato jo tako mi kot tudi naši navijači komaj čakamo. Zaradi takšnih noči igramo Ligo prvakov."

Liverpool je s tremi zmagami in devetimi točkami trdno zasidran na prvem mestu skupine B, morebitna zmaga pa bi nogometašem iz mesta Beatlov že zagotovila igranje v izločilnih bojih Lige prvakov. "Seveda bi bilo izjemno, da bi se že po štirih tekmah kvalificirali v izločilne boje. Običajno o zadnji tekmi skupinskega dela govorimo kot o finalu in lepo bi bilo, če bi bilo letos drugače. Ampak o tem bom govoril, ko bo tekme konec. Najprej moramo zmagati, vemo pa, da bodo šli Atleti na vse ali nič."

Liverpoolov kapetan Jordan Henderson, junak tekme Mohamed Slah in nemočni Atleticov vratar Jan Oblak
Liverpoolov kapetan Jordan Henderson, junak tekme Mohamed Slah in nemočni Atleticov vratar Jan Oblak FOTO: AP

Atletico Madrid je šel 'na vse ali nič' tudi na prvi tekmi, ko so že po 13 minutah srečanja zaostajali s 0:2, a se nato do konca prvega polčasa vrnili in na odmor odšli izenačeni. Antoine Griezmann, ki je dosegel oba zadetka, si je očitno želel preveč in v 52. minuti je bil zaradi posredovanja z visoko dvignjenim podplatom poslan pod predčasno prho. V 76. minuti je Mario Hermoso v lastnem kazenskem prostoru zrušil Dioga Joto in Mohamed Salah je izkoristil enajstmetrovko, ki se je na koncu izkazala za odločilno.

Prenos srečanja se na Kanalu A in VOYO začne ob 20.30

Strateg Diego Simeone, ki je vedno zelo čustveno vpet v tekmo, se po porazu ni rokoval z nasprotnim strategom, česar mu Klopp ne zameri: "Oba sva bila po tekmi čustvena in vem, da se ne mara rokovati, zato ne vidim problema. Bolj kot rokovanje me zanima tekma med začetnim in končnim stiskom rok. Simeoneja zelo spoštujem. Osebno se ne poznava, a spoštujem vse, kar je z Atleticom dosegel, vsako sezono povzroča probleme velikim ekipam."

Diego Simeone
Diego Simeone FOTO: AP

Klopp tokrat ne bo imel na voljo Nabyja Keitaja in Jamesa Milnerja, ki okrevata po poškodbi, v kadru pa sta Fabinho in Thiago Alcantara, ki sta po besedah Nemca pred srečanjem normalno trenirala s celotno ekipo.

Na novinarski konferenci je bil tudi Liverpoolov kapetan Jordan Henderson, ki se zaveda, kako dober nasprotnik je Atletico: "Proti Atleticu je vedno težko igrati, imajo dobre igralce, na igrišču garajo, imajo trdno obrambo in izvajajo odlične protinapade. Simeone je odličen trener, ki zna svojo ekipo postaviti tako, da rani nasprotnika. Na nas je, da damo vse od sebe in iztržimo dober rezultat, kot smo ga v Madridu."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Liverpool je po odlični predstavi proti Manchester Unitedu, ki so ga premagali s kar 5:0, proti Brightonu minuli vikend igral precej manj prepričljivo in zgolj remiziral (2:2). "Začeli smo dobro, a lahko bi bili še boljši. Želimo si izboljšati nekaj stvari, nadaljujemo z učenjem in napredujemo iz igre v igro," je o začetku sezone Redsov skromno dejal 31-letni kapetan (Liverpool kot edino neporaženo moštvo v angleški ligi zaseda druga mesto).

Liverpool ima v tako imenovani skupini smrti poleg Atletica še AC Milan ter Porto, vse tri tekmece pa so enkrat že premagali in se tako s še četrto zmago že lahko uvrstijo v izločilne boje: "Če se nam uspe kvalificirati tako zgodaj, bi bil to velik dosežek. Smo v težki skupini z dobrimi nasprotniki in če nam to uspe dve tekmi pred koncem skupinskega dela, bi bil to za nas velik bonus."

Luis Suarez
Luis Suarez FOTO: AP

Na Anfield se bo vrnil tudi nekdanji Liverpoolov napadalec Luis Suarez, ki je na 110 tekmah za angleško moštvo dal 69 zadetkov in jih leta 2014 skoraj popeljal do naslov angleških prvakov. "Vemo, da je odličen igralec. V Liverpoolovem dresu je igral odlično in veliko sem se naučil od njega. Na treningu je imel odlično mentaliteto, vedno je želel zmagati in to prenesel tudi na nas. Je napadalec svetovne klase, ki obrambam povzroča težave, zato moramo biti ves čas pozorni nanj. Včasih sva si bila blizu, sedaj pa se slišiva le na vsake toliko časa in se pogovarjava o najinih družinah," o Suarezu meni njegov nekdanji soigralec.

Primerjava Liverpoola in Atletico Madrida
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.