Nogomet

Klopp že 'odpisal' ubranitev naslova v PL

Liverpool, 14. 02. 2021 11.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Liverpoolu v zadnjem obdobju ne gre po načrtih, na zadnjem derbiju v Premier League so dobro začeli in kazalo je na zmago proti Leicestru, nato pa so "potonili" s 3:1. Trener Jürgen Klopp opozarja na napake v igri in se dobro zaveda, da morajo igrati bolje, o naslovu prvaka pa ne razmišlja.

James Milner in Jürgen Klopp
James Milner in Jürgen Klopp FOTO: AP

Tudi na zadnji tekmi je kazalo na zmago Liverpoola, po vodstvu in golu Mohameda Salaha, nato pa je sledil "razpad" sistema in Leicester je "pobral" vse tri točke. Takšnih preobratov pri redsih navijači niso navajeni in kaj takega se jim lani ne bi primerilo, saj so "mleli" vse pred seboj in osvojili naslov prvaka v angleškem prvenstvu. Letos je zgodba drugačna, tega se zaveda tudi trener Jürgen Klopp

"Mislim, da ne moremo več nadomestiti zaostanka. Ne skrbi nas zaradi naslova, nismo neumni. Moramo zmagovati tekme in večinoma nam je to uspevalo proti Leicestru. Gol za njihovo vodstvo z 2:1 je bil nesporazum, kar pa je imelo velik vpliv na tekmo. Moramo drugače reagirati v takih situacijah. Moramo se izogniti napakam in nesporazumom v igri, kar nam tokrat ni uspelo. Najprej moramo igrati bolje, saj so potem rezultati izjemno tesno povezani prav s tem elementom," je prepričan nemški trener.

Na lestvici Premier League so redsi trenutno na četrtem mestu (40 točk), a gneča na lestvici je precejšnja. Chelsea in West Ham zaostajata le za eno točko (oboji ob tekmi manj), na vrhu pa je že precej oddaljen Manchester City, ki je zbral že 53 točk. Ne preveč obetavna situacija za Liverpool, ki sicer čaka še pomemben obračun v Ligi prvakov, tekmec v osmini finale je Leipzig. 

Koronavirus pasica november
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
14. 02. 2021 18.17
+2
Do konca decembra je se bla dobra forma liverpoola, pol od januarja pa ziv pogreb, se v ligi prvakov se jim ne pise nic dobrega
drimtim
14. 02. 2021 17.38
+1
Prvak City z lahkoto.
TEDO84bv0MEDO
14. 02. 2021 16.35
-3
Naj Klopp razmišlja o tem, da bo morda kmalu dobil odpoved.