Nogomet

Kloppova prihodnost odvisna od muhastega britanskega vremena

Liverpool, 20. 09. 2019 17.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Liverpool se je na čelu z Jürgenom Kloppom v minuli sezoni zavihtel na evropski prestol. Elitna lovorika je še okrepila pripadnost karizmatičnemu Nemcu, ki ga pogodba z redsi veže vse do 2022. Njegova prihodnost pa je, po besedah njegovega agenta, odvisna tudi od vremenskih pogojev.

Pisal se je oktober 2015, ko je vajeti Liverpoola prevzel Jürgen Klopp, ob pomoči vodstva povsem prenovil ekipo in po dobrih treh letih popeljal redse do naslova Lige prvakov. Šestega v klubski vitrini. S tem dosežkom se je njegova priljubljenost na Anfieldu še okrepila, navijači pa si dandanes, klubske prihodnosti brez Nemca ne predstavljajo več.

Liverpool je v prvi tekmi skupinskega dela Lige prvakov gostoval v Neaplju, redsi pa so utrpeli poraz z 2:0.
Liverpool je v prvi tekmi skupinskega dela Lige prvakov gostoval v Neaplju, redsi pa so utrpeli poraz z 2:0. FOTO: AP
Prav zato si v klubu na vse kriplje prizadevajo podaljšati Kloppovo zvestobo, vendar je nemški strokovnjak pred kratkim namignil, da bi se njegova trenerska pot utegnila po izteku pogodbe končati. Nemčev agent Marc Kosicke je v nedavnem pogovoru namignil,da bi veliko vlogo lahko pri tem odigralo tudi muhasto angleško vreme, ki Nemcu niti najmanj ni po godu.

"Njegova pogodba velja vse do leta 2022. Znano je, da si jo v klubu prizadevajo podaljšati," je dejal agent in nadaljeval: "Za to imamo na voljo še nekaj časa. Počakati bomo morali, da vidimo, kako se bodo stvari razvile in kaj bo prineslo vreme, najsi bo v Anglijo ali Nemčijo."

Slabega vremena ne gre podcenjevati

Ob tem odgovoru je bil deležen vprašljivega pogleda s strani novinarja. Kaj ima torej vreme opraviti s pogodbo? Bojda je kar nekaj nekdanjih Liverpoolovih nogometašev med razlogi za selitev navedlo tudi muhasto vreme. Predvsem boljše polovice so bile vesele, ko so nogometaši podpisali pogodbo s katerim izmed španskih prvoligašev.

Kloppu muhasto otoško vreme ni po godu.
Kloppu muhasto otoško vreme ni po godu. FOTO: AP

"Nikoli ne gre podcenjevati slabega vremena. Spomnim se, ko je Liverpool novembra, decembra, prvič želel podaljšati pogodbo. Takrat sem želel, da še malo počakamo," je dejal v pogovoru za DAZN in razložil ozadje: "Kloppova soproga Ulla moža vidi zgodaj zjutraj, ko je še temno. Ko se ponovno srečata zvečer, je ponovno tema, če ne drugače je na nebu sivina, dež. Med zimskim premorom, v primeru slabega vremena, si nemški klubi privoščijo dva tedna počitka. Po koncu nogometaši odletijo naravnost na priprave, nekam, kjer je sončno vreme. Trenerji na Otoku se v tem času pripravljajo na veliko število tekem, kar niti najmanj ni enostavno."

Glavni cilj: Premier League

Klopp se je v srca Liverpoolovih navijačev vpisal takoj po prihodu v klub, svojo staž pa je še utrdil z naslovom Lige prvakov v minuli sezoni. Kljub temu se mu Premier League spridoma izmika. V minuli sezoni je tako odločila le točka razlike, naslova so se drugo leto zapored veselili nogometaši Manchester Cityja. "Ponosen je na napredek, pa tudi na trofejo, ki jo je uspel priboriti. Kljub temu njegov velik cilj ostaja lovorika angleškega prvenstva," je za konec pojasnil Kloppov agent.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rafail
20. 09. 2019 20.24
+1
Sam klopi ne jedo muhe, zakaj je pol za njihovo prezivetje pomembno da je muh velik
Debely
20. 09. 2019 19.15
+1
Klopp je že zdavnaj pojasnil tole glede vremena.
Fcchelsea Blue
20. 09. 2019 19.14
+13
To kar je naredu klopp z liverpoolom v zadnjih 2 sezonah sm kapo dol. Liverpool je spet konkurenčen in vsecen nogomet igrajo.
BožjiSvetovalecPolde
20. 09. 2019 18.28
-21
Bolj ne bi mogel biti antipatičen z temi umetnimi zobmi
derek angelus
20. 09. 2019 19.09
+10