Nogomet

Kloppu nagrada sira Alexa, ki ga je Nemec zbudil ob 3.30 zjutraj

London, 28. 07. 2020 07.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
1

Angleško združenje ligaških trenerjev (LMA) je stratega Liverpoola Jürgena Kloppa izbralo za najboljšega trenerja leta. Nagrado, ki je poimenovana po nekdanjem trenerju Manchester Uniteda siru Alexu Fergusonu, si je 53-letni Nemec prislužil, ker je Liverpool po dolgih tridesetih letih popeljal do naslova angleškega prvaka.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Klopp najboljši trener na Otoku
    02:06
    Iz 24UR: Klopp najboljši trener na Otoku
  • Iz SVETA: Spoštovanje med rivali
    02:26
    Iz SVETA: Spoštovanje med rivali
Klopp (s pokalom) med nogometaši Liverpoola, ki so državno prvenstvo osvojili prvič po ustanovitvi Premier League.
Klopp (s pokalom) med nogometaši Liverpoola, ki so državno prvenstvo osvojili prvič po ustanovitvi Premier League. FOTO: AP

"Navdušen in počaščen sem, da sem prejel nagrado za trenerja leta, ki je poimenovana po človeku, ki ga občudujem. To priznanje ima posebno težo, saj glasove prispevajo moji trenerski kolegi," je dejal nemški strokovnjak na klopi Liverpoola Jürgen Klopp.

Zasedba iz mesta Beatlov je v tej sezoni po dolgih tridesetih letih znova osvojila Premier League, njena prednost pred drugouvrščenim Manchester Cityjem pa je znašala kar 18 točk. Da je bilo vse skupaj še bolj nepozabno, je poskrbel kar legendarni sir Alex Ferguson, po katerem se nagrada tudi imenuje. Ferguson je po uspešnem delovanju v vrstah Liverpoolovega največjega tekmeca Manchester Uniteda seveda še posebej slabo zapisan med navijači kluba z Anfielda, na račun katerega nikoli ni skoparil z zbadljivkami in ostrimi izjavami, tokrat pa je imel v svojem javljanju z domačega vrta zgolj besede hvale za stare rivale.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zbudil ga je ob 3.30 zjutraj in mu povedal, da so prvaki
"Jürgen, fantastično! Govoril sem o tem, da se je Leeds v Premier League vrnil po 16 letih, toda osvojiti državni naslov z Liverpoolom po 30 letih je nekaj neverjetnega. Res si to zaslužil, predstave tvoje ekipe so bile fantastične," je dejal še vedno zelo vitalni Škot, ki bo na zadnji dan v letu proslavljal že svoj 79. rojstni dan.

Ferguson je razkril še zabavno anekdoto: "Tvoja osebnost se razteza skozi celoten klub in oprostim ti, da si me zbudil ob 3.30 zjutraj, da si mi povedal, da ste osvojili naslov. Hvala. Povsem zasluženo, dobro opravljeno!"

Klopp mu je za pohvale hitro vrnil v svojem govoru: "Vem, da to ni stoodstotno primerno, ko si trener Liverpoola, a občudujem ga in imam ga rad. Skupaj sva večerjala. Ne vem, če se bo tega spomnil, a zame je bilo, kot da bi spoznal papeža. Izvrstno sva se imela in že od prve sezone navezala stik. V tistem trenutku nikoli nisem pomislil, da bom kdaj osvojil pokal z njegovim imenom."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
28. 07. 2020 09.36
+3
Klopp velemojster