Nogomet

Kloppu ob krizi zaradi poškodb 'ne bi moglo biti bolj vseeno' za točke

Liverpool, 21. 11. 2020 07.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Trener Liverpoola Jürgen Klopp je izjavil, da mu v teh trenutkih "ne bi moglo biti bolj vseeno", ko gre za razmišljanje o boju za nov državni naslov. Liverpoolčani so ga v prejšnji sezoni osvojili v izjemnem slogu in prekinili dolgo sušo, ki se je začela že v prejšnjem stoletju.

Klopp skupaj s Josepom Guardiolo (oba na fotografiji) pogosto opozarja na (pre)zahteven razpored v angleškem nogometu.
Klopp skupaj s Josepom Guardiolo (oba na fotografiji) pogosto opozarja na (pre)zahteven razpored v angleškem nogometu. FOTO:

Liverpool v sezoni 2020/21 za zdaj ni tako prepričljiv, a vseeno pridno nabira točke v vseh glavnih tekmovanjih, vseeno pa je sezono rdečih močno zaznamovala cela serija poškodb vidnih članov prve postave. Branilec Virgil van Dijk je že prestal operacijo in kljub vzpodbudnim novicam o začetku opravljanja lažjih treningov se postavlja vprašanje, ali bo do konca sezone sploh lahko igral. Težje se je poškodoval še en branilec, Joe Gomez, v zadnjih tednih pa je bil odsoten tudi vezist in kapetan Jordan Henderson.

Gomez se je poškodoval na treningu angleške članske reprezentance, ob odsotnosti številnih nogometašev (zvezdnik v napadu Mohamed Salah je tudi okužen z novim koronavirusom) pa bo moral Klopp poseči tudi po članih mladinske ekipe. Na vprašanje strokovnega sodelavca Daily Maila, nekdanjega angleškega reprezentanta in člana Liverpoola Jamieja Redknappa, koliko točk bo po njegovih ocenah letos za naslov potreboval novi državni prvak, je Klopp odvrnil, da se s tem niti malo ne obremenjuje.

'Neprestano nas skrbi'
"Žal mi je, da moram to reči, a v tem trenutku mi ne bi moglo biti bolj vseeno, Jamie. Ne zdi se, da bo kdo prišel do sto (točk, op. a.) ali kolikor koli pač že. V tej sezoni? Ki je štiri tedne krajša? Z enakim številom tekem? Ne verjamem, da je to možno. Tudi 87 točk se zdi daleč stran," je za britanski dnevnik dejal Klopp.

"Moja angleščina ni dovolj dobra, da bi točno opisal, kaj mi je rojilo po glavi (ko se je poškodoval Gomez, op. a.). Vodja mojih fizioterapevtov mi je povedal in vsi so bili takoj prepričani da gre za resno stvar. Ni bilo dvomov. Ni bilo upov, niti najmanjšega. Poškodbe so del posla za igralce in trenerje. Kako pa se dogajajo ... To nas neprestano skrbi. Pri situaciji z Van Dijkom ni šlo za intenzivnost tekme, šlo je za zelo čudno odločitev ene osebe (vratarja Evertona Jordana Pickforda, op. a.), zaradi česar smo to težko sprejeli."

Spremembe po vseh koncih sveta, a razpored in tri menjave ostajajo
V zadnjih tednih je bil Klopp skupaj s trenerjem Manchester Cityja Josepom Guardiolo glasen zagovornik ponovne uvedbe petih menjav, ki so jih v Premier League za razliko od številnih ostalih ligaških tekmovanj po koncu sezone 2019/20 ukinili. Z Guardiolo in številnimi ostalimi vidnimi trenerji premierligašev, tudi Tottenhamovim Josejem Mourinhom, vedno znova opozarjata tudi na preveč zgoščen razpored.

"To je zelo poseben čas, ne le za nogomet, temveč za ves svet. Vsi moramo strniti vrste in se trdo boriti, da prebrodimo to. V nogometu je tako. Zdi se, da se je spremenil ves svet, a ostali sta dve stvari: razpored tekem Premier League in tri menjave. Če bi bil letos prvak, bi bil to velik dosežek, če sem pošten. Morda še večji (kot lanski, op. a.). In to mi je zelo všeč pri Premier League: toliko kandidatov je. Naš začetek ni bil tako slab. Da, imeli smo posebno tekmo proti Aston Villi (poraz z 2:7, op. a.). Morda smo to potrebovali. To smo uporabili. Leicester v nedeljo. Bomo videli," je še povedal Klopp, čigar moštvo je pred reprezentančnim premorom zablestelo tudi z visoko zmago na gostovanju v Ligi prvakov pri Atalanti (5:0).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.