Nogomet

Klub Davida Beckhama v boj z virusom s spremembo grba

Miami, Montevideo, Lima, 24. 03. 2020 16.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Klub legendarnega angleškega nogometaša Davida Beckhama, Inter Miami, se je odločil s spremembo grba še dodatno opozoriti svetovno javnost na nove ukrepe, ki veljajo v boju proti širjenju novega koronavirusa.

Beckham (na fotografiji) z Interjem še čaka na prvo zmago v ligi MLS.
Beckham (na fotografiji) z Interjem še čaka na prvo zmago v ligi MLS. FOTO: AP

Čaplji, ki sta simbol miamijskega Interja, se v prenovljenem klubskem grbu držita vsaka na svojo stran. Tako so v klubu, čigar solastnik je legendarni David Beckham, poskusili opozoriti na ukrepe, ki pomagajo pri zajezitvi širjenja novega koronavirusa. Nogi čapelj sta v uradnem klubskem grbu sicer prepleteni in po besedah novoustanovljenega člana lige MLS predstavljata "enotnost skupnosti", zdaj pa so ju začasno razmaknili.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"To so časi brez primere, želimo dvigniti ozaveščenost in zato smo spremenili klubski grb ter na vseh naših digitalnih platformah razmaknili beli čaplji, ki sta sicer prepleteni in predstavljata enotnost v naši skupnosti. S tem želimo spodbujati socialno distanco," so na družbenih omrežjih sporočili pri Interju. 

Po dveh porazih ostali še brez prve domače tekme
Podpredsednik oddelka za sodelovanje z lokalno skupnostjo Chris Allan je v izjavi dodal: "Covid-19 je ustavil svet in posledično še nikoli ni bilo pomembneje spoštovati nasvetov in smernic oblasti ter zastopati enotnost in sodelovanje pri socialni distanci. Inter Miami CF si želi uporabiti doseg našega kluba, igralcev in lastniške skupine, da bi ojačali in delili to sporočilo s tistimi, ki nam sledijo na Južni Floridi in po svetu."

Inter je sicer izgubil uvodni tekmi sezone, svoje krstne v ligi MLS, težko pričakovana prva domača tekma proti Beckhamovemu nekdanjemu klubu Los Angeles Galaxyju pa je prestavljena za nedoločen čas zaradi izbruha novega koronavirusa v Združenih državah Amerike. Zadnje napovedi govorijo o 10. maju.

Spremembi grbov tudi v Urugvaju in Peruju
Sicer pa Inter Miami ni edini klub, ki je ob pandemiji spremenil svoj digitalni grb. Urugvajski velikan Penarol je namesto enajstih zvezd okoli klubskega grba pustil samo eno, ki se nahaja točno nad grbom.

"V tem trenutku moramo biti kot eno. Zato smo se v teh časih odločili spremeniti grb z 11 zvezdami na eno zgodovinsko. Ta zvezda nam vsem nudi zatočišče in nas vodi," so odločitev obrazložili v Montevideu.

Perujski Club Deportivo Municipal je na dno svojega grba dodal sklenjeni roki, rekoč, da želi tako opomniti navijače na redno umivanje rok.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Trend01
24. 03. 2020 21.40
A je v grbu, pod napisom Miami, sonce, ali slučajno prostozidarsko "oko"?