Nogomet

Kluivert se vrača v Barcelono: Vesel sem, da sem spet doma

Barcelona, 26. 07. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Legendarni nizozemski nogometaš Patrick Kluivert se vrača v katalonsko prestolnico. V naslednjih dveh letih bo namreč Nizozemec prevzel vlogo direktorja mladinskega sistema. Kluivert je sicer med letoma 1998 in 2004 branil barve blaugrane in se v tem času vpisal med najboljše klubske strelce.

V dresu katalonskega ponosa je dosegel 145 zadetkov, zaradi česar se še danes uvršča med najboljše klubske strelce. Nazadnje je sicer Partick Kluivert opravljal nalogo pomočnika trenerja v kamerunski reprezentanci, a so tako njega kot selektorja Clarencea Seedorfa odpustili po blamaži v afriškem pokalu narodov. Kamerun, branilec naslova je izpadel v osmini finala proti Nigeriji (3 : 2).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pred tem je bil nekdanji napadalec tudi pomočnik selektorja Nizozemske, deloval pa je tudi v nekaterih nizozemskih klubih, med drugim v Ajaxovi mladinski akademiji. Tam je Nizozemec tudi začel svojo nogometno pot, pred tem je sicer leto dni nosil barve Schellingwoudeja. V dresu Ajaxa je z 18 leti postal tudi najmlajši strelec v finalu Lige prvakov.

Njegov sin Justin je, tako kot oče, zaplaval v nogometne vode. Dvajsetletnik brani barve nizozemske izbrane vrste in igra za Romo.
Njegov sin Justin je, tako kot oče, zaplaval v nogometne vode. Dvajsetletnik brani barve nizozemske izbrane vrste in igra za Romo. FOTO: AP

Triinštiridesetletni Kluivert je z Barcelono podpisal dvoletno pogodbo, ki ga veže vse do 2021.

"Vesel sem, da sem spet doma, saj se veselim novega obdobja. V izziv mi bo obdržati Barcelono med najboljšimi ekipami na svetu," je povedal Kluivert in zaključil: "Odraščal sem v Ajaxovi akademiji, ki je kot La Masia. Mislim, da lahko naredim veliko za razvoj Barceloninih mladih nogometašev."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Lock Down
26. 07. 2019 07.50
+7
"V izziv mi bo obdržati Barcelono med najboljšimi ekipami na svetu"... google translate in amaterski dobesedni prevodi. Tip je pravzaprav izjavil, da mu bo izziv pomagati obdržati Barcelono med najboljšimi na svetu. Pismo, saj ni pripeljan za prvega trenerja A ekipe, ampak za delo z naraščajem Barcelone.
nebel
26. 07. 2019 08.24
+5
Ja. časopisne samo napol novice, ki so skoraj kot dezinformacije. Je iz konteksta iztrgano in slabo prenešeno. Barca je bila najboljša, ko je okostje predstavljalo njihov lasten podmladek razvit v njihovi mladinski ekipi z njihovim slogom igranja. Ti so po prehodu v prvo ekipo zadnjh petnajst let potem naredili Barcelono za kakršno velja danes, čeprav morda ni več. Ko je izrazil upanje na vrhunsko Barco je mislil na izdelavo naslednje generacije podmladka, ki bo potem zopet lahko dominirala v nogometu. A bo zanimivo res kako bo koncept šel skupaj z Bartomeom in Valvedejem.
PALAGRUŽA
26. 07. 2019 07.47
+3
LOVE nema više! Tu ni ljubezni, samo LOVA!
jowiki72
26. 07. 2019 07.33
+5
Super to, samo problem je ko je Bartomeu še vedno tam.