Nogomet

Koeman in Simeone prepričana, da sobotni derbi ne bo določil prvaka

Barcelona, Madrid, 07. 05. 2021 14.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Z dvema točkama prednosti se Atletico Madrid podaja na sobotni obračun z Barcelono na stadionu Camp Nou, kjer bi lahko domača Barca z morebitnim porazom že izpadla iz praktično vseh kombinacij za državno lovoriko. Tudi zmaga Kataloncem (še) ne prinaša prvega mesta, saj morajo v zaključku prvenstva računati tudi na vsaj en remi madridskega Reala, ki ima na drugem mestu enako število točk kot oni.

Koeman (na fotografiji med tekmo z Granado) je bil zaradi vse prej kot žaljivih besed, ki jih je v svojem zapisniku potrdil tudi glavni sodnik, izključen na zadnji domači tekmi.
Koeman (na fotografiji med tekmo z Granado) je bil zaradi vse prej kot žaljivih besed, ki jih je v svojem zapisniku potrdil tudi glavni sodnik, izključen na zadnji domači tekmi. FOTO: AP
Barcelona po poročanju lokalnih medijev pripravlja tudi poseben sprejem za nekdanjega napadalca kluba, Urugvajca Luisa Suareza, ki se bo prvič pomeril z nekdanjimi delodajalci, ki jih je zapustil tik pred začetkom aktualne sezone. Zaradi trenutnih "koronskih" ukrepov mora potek slovesnosti sicer še potrditi vodstvo tekmovanja. Suarez se je od Barcelone poslovil kot tretji najboljši strelec v zgodovini kluba.

Branilec naslova Real Madrid bo pred obračunom s Sevillo, ki je s porazom proti Athletic Bilbau nedavno "izstopila" iz četveroboja za državni naslov, že vedel za izid tekme v Barceloni, kjer gostuje že praktično vso sezono vodilni madridski Atletico. Ekipa Jana Oblaka je imela kmalu po novem letu (virtualnih) 13 točk naskoka pred Katalonci, nato pa se z nekaj spodrsljaji resno začela spogledovati s predajo vodilnega položaja, ki ga Barceloni ni uspelo prevzeti po šokantnem domačem porazu z Granado (1:2).

Vse od takrat ekipa Ronalda Koemana, za katero je sicer odlično leto 2021, ki je prineslo tudi nov naslov v španskem pokalu, ni več odvisna od svojih rezultatov, saj bi v primeru točkovne izenačenosti z Realom slednji končal pred Katalonci zaradi kar dveh zmag na medsebojnih obračunih v sezoni 2020/21. Medsebojni obračun je Barca izgubila tudi z Atleticom, v Madridu je bilo novembra 0:1, a lahko situacijo v tem pogledu seveda še obrne v soboto na Camp Nouu, kjer na klopi spet ne bo sedel trener Koeman. Ta je bil na že prej omenjeni tekmi z Granado kontroverzno izključen po tem, ko je četrtemu sodniku dejal: "Kakšen lik!"

'Ni treba noreti'
"Da, čutim, da je nekaj osebnega," se s kaznijo dveh tekem prepovedi vodenja svojega moštva, eno je že odslužil ob zmagi nad Valencio na Mestalli (3:2), niti na petkovi novinarski konferenci ni sprijaznil Koeman. "Vse zato, ker sem mu rekel: 'Kakšen lik!' Ne verjamem, da je to žaljivo, to ni razlog, da nekdo dobi dve tekmi kazni, zato mora biti razlog nekaj drugega. A moj štab je dovolj dober, da poskrbi za tekmo, skupaj smo že dolgo. Moje in njihove zamisli so enake, zato ni treba 'noreti' zaradi dejstva, ker me tam ne bo," je nadaljeval legendarni Nizozemec.

"Obe ekipi sta zelo dobri. Borimo se še z dvema, ne moremo pa primerjati ekip (Barce in Atletica, op. a.), ker gre za različna sloga. A so načini, na katere se osvajajo naslovi. Mi moramo biti dobri z žogo, saj se Atletico dobro zapira in dobro brani. Moramo biti dobri z žogo, da bi si ustvarili priložnosti, moramo pa biti tudi učinkoviti. Naše težave na velikih tekmah? Skozi sezono pride do vzponov in padcev. Nadoknadili smo zaostanek in se znašli v situaciji, ki je nismo pričakovali, ko se borimo za naslov. Ta krog bi lahko pomenil pomemben korak za nekoga od štirih. Moramo biti psihično trdni in agresivni, ko nimamo žoge. Ne verjamem pa, da bosta zmaga ali poraz jutri že odločilna, saj so do konca še tri tekme, jasno pa je, da bo pomembno. Odločilno ne bo."

Diego Simeone in črnogorski branilec Atletica Stefan Savić, ki je v zadnjih dneh s slovenskim vratarjem Janom Oblakom polnil naslovnice (tudi) "rumenih" medijev.
Diego Simeone in črnogorski branilec Atletica Stefan Savić, ki je v zadnjih dneh s slovenskim vratarjem Janom Oblakom polnil naslovnice (tudi) "rumenih" medijev. FOTO: AP

 

'Zmaga na Camp Nouu? V življenju je vse enkrat prvič ...'
Trener Atletica Diego Simeone je na prvem medsebojnem obračunu v tej sezoni proslavljal sploh svojo prvo zmago nad Barcelono v španskem prvenstvu, trener slovenskega vratarja Jana Oblaka pa je na vprašanje, če je zdaj čas še za prvo zmago na Camp Nouu, odvrnil, da je "v življenju vse enkrat prvič". Številni se ob gostovanju Atletica spominjajo dramatične zadnje tekme prvenstva 2013/14, ko je Simeone z Atleticom po zaslugi remija (1:1), za katerega je z glavo v drugem polčasu zadel branilec Diego Godin, proslavljal svoj prvi državni naslov kot trener rdeče-belih. Ti so nato v dramatičnem slogu ostali brez naslova v Ligi prvakov, ko jih je po podaljšku v velikem lizbonskem finalu ustavil mestni tekmec Real (1:4).

"Ne vidim nikakršnih podobnosti (z letom 2014, op. a.). Takrat se je odločalo prvenstvo: zmaga je prinašala naslov obema, eni ekipi (Atleticu, op. a.) pa sta 'igrala' dva rezultata, zmaga in remi. Zdaj je na voljo še cel kup točk, tako da moram pošteno povedati, da ne vidim nobene podobnosti," je Simeone dejal na novinarski konferenci v Madridu. 

"Čaka nas ekipa, ki je nadoknadila veliko zaostanka, ki je opravila izvrstno delo, da je obrnila situacijo z začetka sezone. Zmaga na Camp Nouu? V življenju je vse enkrat prvič. Vedno. Da bo izid odločilnega pomena? Že dolgo me poznate in osredotočam se na tisto, kar nas čaka jutri. Oni so osvojili veliko točk v nizu, dobro igrajo, mi pa bomo poskušali tekmo speljati v smer, ki nam odgovarja. Ključna bo psiha. Mi gremo tekmo za tekmo in s tem, kar nas čaka, se želimo pomeriti z navdušenjem, ponižnostjo in mirnostjo, ki jih oddajamo. Vratarski dvoboj? Vedno govorimo o istih imenih, ko govorimo o najboljših vratarjih. Oblak je že več sezon na izvrstni ravni, verjetno je najboljši na svetu, (Marc-Andre) Ter Stegen pa se bori med najboljšimi, tudi v tej sezoni je na izvrstni ravni."

Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dark horse
08. 05. 2021 09.32
+1
Kako bodo danes spet realovci najbolj glasni pod tekmo barce. Od četrtka do danes jih ni bilo nikjer
samomojemnenje
08. 05. 2021 12.24
Danes bodo navijali za Barco in upali, da Real dobi vse tekme do konca.
drimtim
07. 05. 2021 20.20
+1
Spet bodo tepeni pri Barsi.Zmaga ostaja doma ker to paše Realu.
ehjaehja
07. 05. 2021 19.48
+2
remi ali zmaga Barce pride v poštev za nas realovce ostalo pa ne:))
Vladimir.Krutov
07. 05. 2021 19.23
+0
Kod da sta že oba izgubila tekmo....hvala obema za ta vele um....
Kollerik
07. 05. 2021 17.33
+3
Sodil bo Lahoz madridist in sovražnik Barce. Ki je Barco okradel zmage proti Atletom leta 2014, ko je razveljavil povsem regularen Messijev gol za 2:1. Pozneje se je opravičil, toda škoda je bila že storjena!
samomojemnenje
07. 05. 2021 17.33
+2
Vsekokor zanimiv vikend v LaLigi. Barca-ATM in Real-Sevilla.
HALAcR7
07. 05. 2021 17.02
+1
Najbolje bi bilo če bi oba izgubila
fedr?k
07. 05. 2021 17.07
+4
Kollerik
07. 05. 2021 21.22
+0
Ker model od inteligence tale halar...🤣🤣🤣
dajno
07. 05. 2021 15.47
+0