Nogomet

Koeman ob porazu spet o sodnikih: Vsi so rekli, da je bila 11-metrovka

Sevilla, 11. 02. 2021 10.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Sevilla je z zmago na prvi polfinalni tekmi španskega pokala proti Barceloni (2:0) storila velik korak k uvrstitvi v finale na domačem stadionu Ramona Sancheza Pizjuana. Katalonci so sicer v Andaluziji imeli več od igre, a so si pripravili (pre)malo priložnosti, gostujoči strateg Ronald Koeman pa je imel spet tudi nekaj pripomb o delu sodnikov.

Koeman (na fotografiji) med sredinim dvobojem s Sevillo.
Koeman (na fotografiji) med sredinim dvobojem s Sevillo. FOTO: AP

Igralec tekme Jules Kounde je z izvrstnim prodorom in zaključkom zadel v prvem, nekdanji član Barcelone Ivan Rakitić pa je bil pred vrati Kataloncev podobno suveren v drugem polčasu za morda že ključno zmago v boju za uvrstitev v finale španskega pokala. Francoski branilec je v 25. minuti, potem ko je Barca v tekmo krenila veliko bolje od Seville, izvrstno preigraval mimo neprepoznavnega rojaka Samuela Umtitija ter zaključil akcijo z močnim strelom v daljši kot mimo vratarja Marc-Andre ter Stegna. V zaključku prvega polčasa je moral Ter Stegen prisebno ustaviti tudi Sergia Escudera, po tem, ko je Umtiti nerodno postavljal "ofsajd zanko" in tudi padel daleč stran od svojega gola, pa se je hrvaški vezist Rakitić v zaključku tekme sprehodil do dobrega prijatelja v golu Barce in ga premagal z močnim strelom nad glavo za končni rezultat 2:0.

Katalonci so v drugem polčasu neuspešno protestirali pri sodniku Mateuu Lahozu, ki je po prekršku nad Jordijem Albo zapiskal le za prosti strel na robu kazenskega prostora, čeprav je katalonski branilec padel globoko v 16-metrskem prostoru Seville. Čeprav bi si lahko ogledal VAR-posnetke, Lahoz tega ni storil oziroma ni dobil potrebnega signala sodelavcev.

Pomenljiv posnetek prekrška nad Albo, ki ga je objavila Barcelona:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

Koeman: Zaslužili smo si več
"Sojenje je bilo dobro, a ostaja dvom o enajstmetrovki. Vsi so mi rekli, da je bila, pa ne le ljudje iz Barce. Ne vem, zakaj se ni vmešal VAR. Delali so (nogometaši Seville, op. a.) tudi veliko prekrškov, a pametnih, na naši polovici. Dobro so se branili, imajo pa izjemno širok kader," je po tekmi dejal trener Barcelone Ronald Koeman, ki se je v svoji prvi sezoni na Camp Nouu zdaj že kar nekajkrat lotil delivcev pravice. 

"Mislim, da smo si zaslužili več, igrali smo dobro in si ustvarili veliko priložnosti. Mislim, da je glede na to, kar smo prikazali na zelenici, to previsok rezultat. Če nam lahko uspe preobrat? Barca je sposobna česar koli. Takoj podpišem rezultate, kakršne smo v zadnjem času beležili v gosteh, čeprav bi raje videl, da bi se nam poraz pripetil v prvenstvu," je še povedal Koeman.

Vrhunci tekme Sevilla ‒ Barcelona:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kounde: Zasluge celotni ekipi
22-letni Kounde, ki je, kot že rečeno, odigral izvrstno tekmo, je pohvalil delo celotne ekipe, medtem ko je zmagoviti trener Julen Lopetegui opozarjal, da je pred Andaluzijci še vedno "najtežji del" naloge, in sicer dokončati delo na Camp Nouu.

"Uspela nam je popolna predstava in za to, da nismo prejeli gola, gredo zasluge celotni ekipi. Malce bolj smo trpeli v drugem polčasu, a  vsi so se držali trenerjevega načrta in izplačalo se nam je," je dejal Kounde, za hrbtom katerega je vnovič blestel tudi vedno zanesljivi maroški vratar Yassine Bonou. Ta je v zaključku tekme ustavil tudi nevaren poskus Barcinega kapetana Lionela Messija s prostim strelom, v prvem polčasu pa je dobil tudi dvoboj "iz oči v oči" z Antoinom Griezmannom.

Lopetegui ostaja previden
"Ekipa je odigrala zelo dobro tekmo proti izvrstni ekipi, kakršna je Barcelona, ki je v zadnjem času igrala odlično. Dobro smo igrali, se dobro branili, čeprav so imeli nekaj priložnosti, a bi tudi mi lahko dosegli kakšno več," je dejal Lopetegui, nekdanji vratar Barcelone in madridskega Reala, ki ga je nekaj časa vodil tudi kot trener.

"To je bila prelepa zmaga nad izjemnim tekmecem, a zdaj nas čaka še tisto najtežje igranje v Barceloni. Zavedamo se, kako težka bo povratna tekma. Zdaj je to polčas tekme na izpadanje, ki traja 180 minut, veliko stvari moramo še opraviti pred odhodom v Barcelono, a zavedamo se, kako naporen posel nas tam še čaka. Veliko igralcev je odsotnih, cel kup nogometašev ni z nami, a tisti, ki so, prispevajo svoj delež, to pa je pomembno."

 

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (62)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
12. 02. 2021 08.03
-16
koeman o sodnikih... hahahahaha... bodi vesel da je zveza dala messiju samo 2 tekmi kazni...vsi smo videli kaj je naredil in vsi smo mnenja da sta 2 ttekmi prepovedi premala kazen... kdorkoli od igralcev reala bi storil to kar je messi bi dobil min 5tekem prepovedi... tako da dragi koeman ne jokaj... sevilla je bila boljsa in je zasluzeno zmagala... to jokanje o sodnikih pa je smesno enako kot je smesno tudi jokanje dezurnih ljubiteljev reala tukaj...
Od Halerja ati
12. 02. 2021 08.24
+13
zakaj jokaš stric ciciban? a zato ker veš da je bil penal ali zato ker ste že izpadli proti vele Alcoyonetu? razloži? lp
Kaktusy
12. 02. 2021 11.54
+11
Korl tečen si že s tem tvojim baletkam, najbrž pride to od bolečin zadaj...
HALAcR7
11. 02. 2021 21.06
-12
da gredo JOKICE na svoji strani prikazat kaj so oni videli,JOKICE,to še chelsea in PSG nista naredila ko sta bila pokradena,to pa še nisem videl,svašta,JOKICE,....najbolj pokvarjen najbolj lopovski,z naj večjimi bedaki od navijačev je tale barcelona,smeji se ji celi svet
Roglič šampion
11. 02. 2021 21.09
+13
pokvarjen in butast si, da veš. Z vsakim komentarjem kazes, da si umsko precej omejen
Roglič šampion
11. 02. 2021 21.09
+13
in to da TI, ki se pisat ne znas dobro, drugim pravis bedaki, je samo zalostno.
resnicaosvobaja
11. 02. 2021 20.37
-7
Sem rekel pred časom., da so sedaj na vrsti sodniki Reala...Eduardo Iturralde Gonzalez , bivši španski sodnik je pojasnil, da kar 90% sodnikov navija za Real. O čem še potem sploh lahko debatiramo glede sojenja ? Glede enajstmetrovk pa kot vsa leta...ko bo tekma praktično dobljena s 3+ zadetki bodo padale smešne enajstmetrovke, da ja ne bo nihče mogel trditi, da jih dobiva le Real.
Kollerik
11. 02. 2021 21.03
+12
Vidim, da si naštudiral zadevo. Tole s smešno dosojenimi penali Barci se dogaja že leta. Toliko, da zaprejo Blaugrani kljun po vseh tistih svojih sodniških krajah češ lejte, tudi Barca je deležna kakšnega dosojenega, toda v bistvu neobstoječega penala. Pri že trdno dobljenih tekmah, seveda. Prefirgano in pokvarjeno do kraja.
resnicaosvobaja
11. 02. 2021 20.14
-8
Lahoz, ki se mu poleti izteče pogodba z Realom, bi rad podaljšal do 2026.
Opazovalec2020
11. 02. 2021 18.20
+9
sodniki spet v vsem svojem sijaju...ni isto če je 1:1 al pa 0:2.... Barca je izpadla....pri 1:1 bi jim bilo pa dovolj že 0:0... ironično a ne? da bodo pa 3 dal in nobenga dobl je pa smešno pričakovat...tako da vse čestitke lahozu....spet mu je uspelo, kar so si zamislil.....
HALAcR7
11. 02. 2021 18.16
-14
Vsi športni mediji pišejo o umazanem prekršku messija,ki lahoz ni videl in noben slamnati bedak,....kakšen ljigo od igralca,se vidi zakaj se je ljupkoval z suarezom
Od Halerja ati
11. 02. 2021 18.25
+4
js se opravičujem mami od Solerja je lih pri meni pa si je dal duška ga nimava pod nadzorom. hvala za razumevanje se bo pogovorila z njim ko pride od mene... lp
rolica
11. 02. 2021 19.07
+5
ma kje ti to bereš al sanjaš....toliko sovražiš messija da si kar nekaj izmišljuješ...res si bogi
Opazovalec2020
11. 02. 2021 18.15
+5
to kar sodniki delajo Barci že vso zgodovino postaja že prav ogabno.....
Sisoje
11. 02. 2021 17.54
-3
Ma "prasniki " me ze bolijo za to barco i tega Koemana !!!! Zmeraj je nekdo kriv ko zgubijo tekmo, a ko dosojajo nevidne penale v njihovo korist je pa tiho in ne komentira dogajenje. Nisem navijac nobenega Spanskega kluba, ampak da vsak dan beres jamranje, jokanje, stokanje...... sem zasovrazil to Barcelono. Pa da se razumemo se Real bi dal zraven.
gullit
11. 02. 2021 18.02
-4
Bravo. Jst tud ne navijam ne za real ne za barco rad pa pogledam dobre klube pa top lige. Vceraj je bil najbolj kriv messi ki je zapravil lepe priloznosti pa de jong ki se je zapletu pred golom namesto da bi dal gol. Grizmann razen podaje pri prvi sansi messija neviden. Krivi so pa sodniki pa koeman pa pobiralec zoge pa var. A sami ne znajo dati gola. Barca ma najvec sans na tekmi njihov izkoristek je pa na ravni 4lige zahod
Kollerik
11. 02. 2021 17.30
+3
Lopetegui je dober trener, po moje boljši kot koeman...ki je imel takrat v Realu vglavnem smolo. Penal nad de jongom je verjetno bil, toda saj vemo kako je, ko sodijo razni Lahozi in podobni madridski kupljenčki.
samomojemnenje
11. 02. 2021 17.47
+2
Nad de Jongom? A ni bilo sporno tisto nad Albo, ko je prestavil Lahoz na rob 16 metrov? Barca je objavila video z drugega zornega kota, od kamere za golovo črto, kjer se lepo vidi, da je do stika prišlo v kazenskem prostoru. Na nogomania je tudi članek in ta video. Pa tudi dvakrat ni piskal čisti faul nad Messijem na 18tih metrih, ker tam v zadnjem času Messi spet zadeva iz prostih strelov. Je pa res, da to vse skupaj ni opravičilo za mizerno igro v obrambi. Tam pa Lahoz ni nič kriv. Barca v obrambi rabi borce, ne pa neke šminkerje, ki so kao tehnično boljši. To ne pomaga. Včasih je potrebno tudi nabiti žogo daleč stran od gola, ne pa samo podajati si v nevarni coni.
Lucky
11. 02. 2021 18.03
+3
Obe sta sporni. Pri De Jongu ne vem če se je branilec sploh dotaknil žoge.
HALAcR7
11. 02. 2021 18.18
-6
Alba ljigo sam je izjavil da ga noben ne mara,ti pa če bi imel oči bi videl da se je vrgel in dvignil roke preden se je kar koli zgodilo,najmanj rumen za simuliranje,ampak vaš lahoz ni videl,kot ni videl rdečega messiju.ampak.ni skribi karma
Kollerik
11. 02. 2021 18.44
+4
No, tisto nad Albo sem nekako izpustil. In spet ostaja slab okus zaradi sojenja.
Konan
11. 02. 2021 18.45
+0
Tebe pa ziher noben nima rad ko si tak🐗
Kollerik
11. 02. 2021 18.47
+4
Da lahko Messija pretepajo na večini tekem in dostikrat brez kazni, je že stara zgodba.
mmickica
11. 02. 2021 17.06
-1
Sodniki gor ali dol, to ni za nikamor. Koeman go home!
gullit
11. 02. 2021 17.24
-1
Barceloni letos ne pomaga niti Klopp niti Mourinho niti noben. Ekipa je podhranjena na vseh mestih, obramba slaba , place zamujajo. Okrepitev ne bo ker ni denarja. Krivi so pa sodniki pa trener za nepoznavalce nogometa itak.
Kollerik
11. 02. 2021 17.38
+4
Gullit, tudi sodniki so krivi, če ti je prav ali ne. Preveč ,,napak,, v škodo Katalancev vsa ta leta, ,,napak,, ki se nadaljujejo skorajda že vsako tekmo.
gullit
11. 02. 2021 17.52
-1
Sodniki pa vedno delajo napake. Zadnjič so tudi real lepo ukradli sodniki z izkljucitvijo ze na zacetku tekme pa potem podaril penal nasprotniku. S sodniki se nima smisla obremenjevati.
Kollerik
11. 02. 2021 18.49
+1
Gullit, seveda delajo napake. Toda razmerje teh napak in ,,napak,, gre v veliki meri na račun Blaugrane in tudi ostalih klubov, ki igrajo proti Realu
Kollerik
11. 02. 2021 18.52
+1
In če gre za konstantne in skorajda sistematske , dolgoletne sodniške kraje, kar se dogaja v primeru Barce, potem je tišina v vezi s tem enaka podpiranju lopovščine!
MesOjediPinGvin
11. 02. 2021 16.24
+1
Lahoz ne bo piskal penala za Barco. Pomoje je najprej Alba naredil prekršek oziroma bolj izgubil ravnotežje. Koeman naj se pritožuje nad obrambo. Pri prvem zadetku je Busquets kar odskočil, namesto, da bi se vrgel pred Koundeja, pri drugem pa napaka Umtitija, kot že nekajkrat letos. Sevilla je dobro pokrivala Messija in Dembeleja, ki sta bila najbolj nevarna, ostali so bili na igrišču samo zato, da so si podajali žogo.
Opazovalec2020
11. 02. 2021 18.17
+3
pingvinček najprej je Albo spodbil z desno nogo ;)
Kollerik
11. 02. 2021 18.53
+4
Pingo, brez kazni so zrušili tudi de jonga!
derek angelus
11. 02. 2021 15.06
-11
jokice farcelonske.a leesi se joka v travi in steje miljone :)
Kollerik
11. 02. 2021 14.36
+8
Ne vem točno, ali je bil prekršek za penal ali ne.... zgledalo je že tako, da je za penal. Je pa zanimivo, da takšni prekrški, ki jih je bilo na račun Barce v Copa tudi leto kar nekaj, za realovo bando sodnikov niso vredni da bi šli pod drobnogled VAR-a. Vemo zakaj.
HALAcR7
11. 02. 2021 14.08
-10
Od Halerja ati
11. 02. 2021 14.40
+4
priznam letos sm jokal najbolj po tekmi z Alcoyonetom 🤣🤣🤣
Od Halerja ati
11. 02. 2021 14.40
+4
apodgra
11. 02. 2021 13.11
+4
Kdo lahko ustavi namerne napake sodnikov , to kar delajo je že preveč očitno in nenormalno. Kdo jih bo ustavil , Barca je vsem sodnikov nenaklonjena . Edina rešitev je ,da se Katalopnija osamosvoji in se odcepi od Španije.
samomojemnenje
11. 02. 2021 13.40
-4
In v primeru odcepitve, kje bi igrala Barca? V Katalonski ligi?
HALAcR7
11. 02. 2021 14.09
-7
apodgra
11. 02. 2021 14.38
+6
Hala Imajo zelo blizu francosko ligo . Francozi bi z velikim navdušenjem sprejeli to ekipo.
Kollerik
11. 02. 2021 17.01
+5
apogra, morda niti ni slaba ideja tole s Francosko ligo. V Španiji bo vedno forsiranje Reala, v končni fazi tudi ATM-ja... če ne gre drugače. Glavno da je Madrid.
Opazovalec2020
11. 02. 2021 17.52
+3
kollerik ne da je madrid...bistvo je samo da ni Barcelona ;) žalostno res...
HALAcR7
11. 02. 2021 12.24
-11
vsi vedo kakšen igralec je alba,se lepo vidi da je dvignil roke preden se je vse začelo dogajati,,,,to je še en doakz da jokice lahko zmagajo le z 11m
DarkHorse
11. 02. 2021 12.04
-5
Danes pa Bayern izenači rekord Barce in Guardiole.Še eno razočaranje za katalonski tabor kot da ni dovolj udarcev:/
Od Halerja ati
11. 02. 2021 12.08
+5
Bayern ne Real 🤣🤣🙊 kot da ni že dost udarcev bo še ena ekipa osvojila 6 lovorik in to SPET ni Real 😔
Od Halerja ati
11. 02. 2021 12.12
-1
haha kera sm js legenda zarad mene ti bo ze profilov zmankal vedno znova te uničum 🤣🤣🙊 pač oprosti kaj nej. js rabim 1 profil ti še z 6 nisi tok jak kot js. to morš znat aveš to se ne da naučit 💪🤷‍♂️
DarkHorse
11. 02. 2021 12.46
+5
Od Halerja ati
11. 02. 2021 12.48
+3
se ne hvalim sam samo svoj Nick poglej 🤷‍♂️💪 še ena potrditev da mi ni para 🙊 oooooo pa to je neverjetnooo. kolk je zdej za mene 8:0? pa Barca je vsaj 2 dala proti Bayernu ti še tega ne moreš hihihi
dark horse
11. 02. 2021 13.35
+2
Kako ga bo izenačil če ni v istem koledarskem letu 🙈😂
DarkHorse
11. 02. 2021 13.39
-3
kavč strokovnjak.. lovorika se bo štela za prejšnje leto sem mislil da imaš vsaj malo pojma o nogometu..
samomojemnenje
11. 02. 2021 13.46
+0
Je bil članek tudi o tem šestorčku. Eni ga bodo šteli za lani, drugi spet, da je bil šesti pokal osvojen letos. Članek o tem je bil tudi tu gor. Citiram: "Do zdaj je rekordnih šest lovorik v enem letu osvojila le Barcelona pod vodstvom trenerja Pepa Guardiole, ki je na seznam dodala tudi svetovni klubski pokal (in vse ključne naslove v tem letu 2009). Tudi Bayern bo imel priložnost izenačiti ta dosežek, če bodo seveda razmere dovoljevale. Kot trenutno kaže, se jim bo izmuznila možnost, da bi izenačili Barcin rekord, saj najbrž svetovnega klubskega pokala, tega tradicionalnega tekmovanja, letos ne bo na sporedu. Svetovno klubsko prvenstvo bi moralo biti na vrsti konec leta (decembra) v Katarju, vendar ga bodo, vsaj tako je nakazal predsednik Fife Gianni Infantino, prestavili. Zaradi pandemije koronavirusne bolezni trenutno še ni jasno, kateri udeleženci bodo na tem zaključnem turnirju in kako ter kdaj ga bodo izvedli. Tako je bolj verjetna možnost, da bo na sporedu šele na začetku leta 2021, kar je za Bavarce (pre)pozno, kar zadeva lovljenje tega rekorda."
Od Halerja ati
11. 02. 2021 13.50
+0
ojooj pa ne no bogi Soler pa je že mislu 😔 js ga bom štel kot lansko leto če mu to kej pomaga. recmo da so izenacli da bo vsaj mal vesel 😊
samomojemnenje
11. 02. 2021 14.00
+1
Je pa lepo, da se Realovi kradljivci profilov veselijo Bayernovega uspeha.
Kollerik
11. 02. 2021 14.33
+0
Zdaj pa si jim pokvaril veselje in prav je tako.
DarkHorse
11. 02. 2021 14.56
+1
lahko se postavite na trepalnice in zanikate to vam žal ne bo nič pomagalo saj bo uradno zapisano povsod da je Bayern osvojil šestorčka leta 2020:DD
samomojemnenje
11. 02. 2021 16.18
+4
Ga privoščimo Bayernu, saj ga zasluži, ker je zaznamovasl leto 2020 in pokoril vse kar se je dalo. Pa še Realovi kradljivci profilov se veselijo, bolj kot bi to osvojil Real. To pa zaradi tega, ker ste tukaj zato, da hejtate Barco in Messija, za Real pa vam dol visi.
Konan
11. 02. 2021 16.40
+5
Samo da to nista real pa juve, dva najbolj pokvarjena kluba v zgodovini, drugi pa kr naj, jim privoščim
Kollerika
11. 02. 2021 11.10
-8
ajej se je že začel vršit pritisk na sodnike .. torej lahko pričakujemo popolno sodniško premoč Barce na povratni tekmi... saj če so protestna pisma obrodila sadove v la ligi bo zagotovo tudi to cviljenje iz obupa..
DR.Fejsbuk
11. 02. 2021 11.01
+10
Z UMTITIJEM V OBRAMBI KAR MALO PROSIŠ ZA PORAZ......
ledr
11. 02. 2021 14.06
+4
Kollerik
11. 02. 2021 17.03
+6
A bejži no. Pa saj ni drugih na voljo! Koga boš pa dal not, če je Pique poškodovan, pa Roberto, mladi štoper Araujo?