Nogomet

Koeman zadovoljen: Znižati želimo še zaostanek v prvenstvu

Madrid, 28. 01. 2021 10.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Barcelona je s preobratom v drugem polčasu na gostovanju pri drugoligašu Rayu Vallecanu napredovala v četrtfinale španskega pokala (2:1). Izid še zdaleč ne odraža stanja na zelenici, kjer se Rayo, razen zadetka, praktično ni približal gostujočim vratom, tudi zato je trener gostov Ronald Koeman videl veliko razlogov za optimizem. Prvo tekmo je po odsluženi kazni odigral tudi kapetan in prvi strelec ekipe Lionel Messi.

Messi (z žogo) preigrava med branilci Raya Vallecana.
Messi (z žogo) preigrava med branilci Raya Vallecana. FOTO: AP
Barceloni se je v četrtfinalu z visoko zmago nad Valencio (3:0) pridružila tudi Sevilla. "Netopirje", ki so že več kot leto in pol branilci naslova, glede na to, da finala leta 2020 med Real Sociedadom in Athletic Bilbaom še vedno niso odigrali, so v prvem polčasu pokopali trije goli domačih Andaluzijcev v manj kot 20 minutah. Začelo se je z golom Luuka de Jonga v 20. in končalo z zadetkom Ivana Rakitića v 38. minuti, vmes je še enkrat zadel De Jong (33. minuta).

Lionel Messi se je vrnil v prvo postavo Barcelone, v kateri ga zaradi udarca in izključitve na finalni tekmi španskega superpokala z Athletic Bilbaom ni bilo na zadnjih dveh tekmah. Po tem, ko so Katalonci v Sevilli ostali brez prve lovorike v sezoni, so uspešno nadaljevali s popotovanjem proti finalu kraljevega pokala, ki ima v Španiji, poleg seveda državnega naslova, največjo težo. 

A Barci kljub povratku Messija ni bilo lahko v madridski četrti Vallecas, kjer so si gostje sicer skozi celoten obračun pripravili celo kopico zrelih priložnosti proti občasnemu prvoligašu, ki pa jih niso izkoristili. Makedonskega vratarja Stoleta Dimitrievskega je dvakrat samo v prvih 45 minutah rešil okvir vrat, medtem ko je Dimitrievski dobro ustavil poskus Antoina Griezmanna in Francisca Trincaa, potem ko je bil slednji tudi zelo sebičen in ni podal kateremu od bolje postavljenih soigralcev.

Okvir gola je v drugem polčasu zatresel tudi Messi z izvrstnim prostim strelom, Rayo pa je gostujočo zapravljivost kaznoval po dobri uri igre, ko je Fran Garcia izkoristil slabo posredovanje vratarja Barce Norberta Neta in zadel v prazno mrežo. A hitro je sledil preobrat, po protinapadu, ki ga je začel in po podaji Griezmanna z lahkim golom dokončal Messi, je za končnih 2:1 v podobnem slogu mrežo po podaji Jordija Albe zatresel Frenkie de Jong. Katalonci bi lahko slavili tudi z višjo razliko, De Jongu so sodniki že pred golom za 2:1 razveljavili en zadetek zaradi prepovedanega položaja, Messi pa je po izjemnem samostojnem prodoru z neposredne bližine zgrešil s strelom na bližnjo vratnico, medtem ko se domači niso niti približali temu, da bi španske podprvake še četrtič na zadnjih štirih tekmah na izpadanje "odpeljali" v podaljšek.

Vrhunci tekme Rayo Vallecano ‒ Barcelona:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pokazali karakter in kakovost
"Bili smo odlični od začetka in zapravili smo več priložnosti s slabo zadnjo podajo. Bile so tudi akcije, v katerih bi nam lahko dosodili enajstmetrovko. Nato smo pokazali pravi karakter, ko smo zaostali, prikazali pa smo veliko kakovosti, da smo dosegli dva gola," je po tekmi dejal trener Barcelone Ronald Koeman, ki je v lovu za že 31. pokalno lovoriko v zgodovini kluba tekmo začel z zelo močno enajsterico, ki ji je v nadaljevanju dvoboja dodal še Albo, Ousmana Dembeleja in Pedrija.

Na napadalnejšem položaju v vezni vrsti še naprej blesti De Jong, ki je po prestopu iz Ajaxa potreboval precej časa za uveljavitev v novi sredini, kar mu je bolj kot ne uspelo šele v letošnji sezoni.

"Ima veliko kakovosti pri grajenju napada, a v napadu mora dati še več. Napočil je trenutek, da doseže več kot gol na sezono. Zdaj je bolj vsestranski kot pri Ajaxu. Zavedamo se njegovih kvalitet, saj nam njegova prodornost in pojavljanje iz 'drugega plana' pomagata pri ustvarjanju in doseganju zadetkov," je na novinarski konferenci nadaljeval Koeman.

Znižati zaostanek v prvenstvu
"Na koncu vedno trpiš, ko je razlika v rezultatu tako majhna. Vemo, da so to težke tekme, ne glede na to, v kateri ligi igra nasprotnik," je še menil Koeman. "Naš cilj je, da gremo tekmo za tekmo. Znižati želimo zaostanek v prvenstvu, igrati v Ligi prvakov in želimo biti konkurenčni v vseh tekmovanjih ter poskusiti izvleči maksimalne predstave. Smo Barca, toda lahkih tekem ni. Tudi zelenica ni bila preveč dobra, da bi lahko razvili našo igro. Kljub stanju zelenice pa smo odigrali izvrstno tekmo," je še dodal Koeman, čigar moštvo v državnem prvenstvu čaka naporen lov za vodilnim Atletico Madridom, ki beži za kar deset točk, ima pa tudi tekmo manj. 

"Koliko goriva nam je preostalo? Če zmagaš, nisi utrujen. Krivulja forme je dobra. Zdaj bomo imeli na voljo nekaj dni več, saj nas naslednja tekma čaka šele v nedeljo zvečer. Rumeni karton, ki sem ga dobil? Pokazali so mi ga, ker sem ob eni od akcij rekel, da je šlo za prekršek. Če ti sodnik pokaže prekršek zato, ker zahtevaš en prekršek ... Kam pa gremo? Druga reč pa je, da je bilo več akcij v drugem polčasu, ki bi lahko bile dovolj za enajstmetrovko. Imeli smo tudi VAR, tako da enajstmetrovke gotovo ni bilo. To je treba sprejeti," je sklenil Koeman.

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (40)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Lucky
28. 01. 2021 21.47
+5
Nisem nek fan Koemana, bi pa pričakoval, da bo vsaj kakšen agent izjavil, da je našel položaj za de Jonga, kot se je onikrat oglasil Griezmanov. Razlika je samo v tem, da je de Jong vreden cene, ki so jo plačali in še napreduje iz tekme v tekmo, medtem ko ta drugi niti približno ne. Ker sem ulovil samo 2.polčas, sem od tegale novinarja zopet napačno informiran. 3 vratnice, kup priložnosti in spet bi se naj mučili? Sploh po vstopu Albe, Pedrota je bilo gledljivo. Res pri teh vtekanjih se spreminjamo na bolje. Samo da nekdo gre in se mu kdo upa podat. Sploh tiste podaje v tunel, to je meni najlepše in kar nekaj jih je bilo. Še kar nekaj časa bo minilo, da bomo imeli igralca tipa Alba. Mogoče res popušča v obrambi, ampak še večja luknja je Lenglet. Mingueza ni za RB. Tudi če naredi višek ne zna z zadnjo podajo. A kdo ve, kaj je z Destom, da ne igra? Škoda, da že drugič nisem videl Puiga. A je kaj od njega? Skratka, sam bog ve, kje bi danes bili, če bi Coutinho, Griezman in Dembele dali vsaj delček tega, kar vrača de Jong.
Kollerik
29. 01. 2021 09.15
Mingueza ima čez meter osemdeset, zato je malce okoren. Verjetno bi bilo res bolje, da mu dajo drugo igralno pozicijo.
Vladimir.Krutov
29. 01. 2021 18.18
Puig bo uspel...sem malo bol zavzeto gledal duele kako se jih loti....nekak niti ni velika obira ta njegova šibka postava....tile hrusti v sredini ga težko dohitevajo pa tudi okorni so preveč...
cripstoned
28. 01. 2021 19.15
+1
eno je zelja drugo je realnost....atleti so prakticno ze v mat poziciji in zaenkrat jim lepo kaze kar se lalige tice...je pa res da blizje ko bo konec, vecji bo pritisk nad atleti in za enim porazom lahko pod pritiskom pride se drugi in vse bo spet odprto....ceprav sem mnenja da bo to leto atletiko dvignil naslov...real in barca sta preveckrat kiksala in tudi do konca bosta oba izgubljala tocke...atletiko je prakticno odvisen sam od sebe ze od meseca decembra...
Od Halerja ati
28. 01. 2021 19.32
+4
se pravi bo Real ostal brez lovorik letos? 😮 boš preživel? sej vem da navijačev reala nič ne boli sam nevem no jezen pa žalosten mi deluješ 😔
Kollerik
29. 01. 2021 09.21
+3
Crips, po v počasnem posnetku zelo dobro vidnem prekršku nad Trincaom sodnik Barci spet ni hotel dosoditi upravičenega penala. Skupaj s predzadnjo tekmo so bili Katalonci oškodovani za najmanj tri penale! Bo kak tvoj komentar tudi o tem?
Rdeča kapica69
28. 01. 2021 18.07
+1
Atletiko ima 10 točk prednosti in tekmo manj. Ne verjamem da lahko tako suveren Atletiko izgubi takšno prednost.Skoraj nemogoče je pa v teoriji vse možno in je prav da ekipo bodri z takšno samozavestjo:)
Vladimir.Krutov
28. 01. 2021 17.31
+1
Koeman je lahko po eni strani vesel da barca nima denarja za okrepitve....nekak spoznava da morajo mladi vec igrati...slej ko prej bodo skupaj v sredini...pedro puig in de jong...tudi trinkao deluje malce bol odlocno...se je pa včeraj lepo videlo da mladi niso toliko odvisni od messija in da kombinirajo tudi drugače...tudi če pokalov ni za pričakovati bo koeman znan po tem da je nekako vpeljal mlade....pedro puig arujo oskar fati trincao in tudi dest bo pokazal svoje
Johnny_J
28. 01. 2021 17.56
+3
Po eni strani bo Koeman zaslužen za pomladitev ekipe, po drugi strani bi pa to naredil vsak trener, saj druge možnosti niti ni.
Kollerik
28. 01. 2021 17.58
+3
+, ni denarja, ni neumnih nakupov. Mladci pa grizejo in trgajo in prav je tako.
Kollerik
28. 01. 2021 18.02
+1
Trincao je postal zadnji dve tekmi zanimiv in morda se tudi njemu odpre. To bi bilo lepo presenečenje.
Vladimir.Krutov
28. 01. 2021 18.06
+0
Jaz sem vesel da ni druge možnosti...drugače teh mladih nebi videli in bi spet govorili koga vse naj kupijo...to je trenutno velik plus za barco
Vladimir.Krutov
28. 01. 2021 18.09
+0
Kolerik vsi bodo pokazali to svojo kvaliteto...eni malenkost prej drugi mal kasneje.....saj tudi haland nebi bil danes to kar je če bi sedel na klopi....
Kollerik
28. 01. 2021 18.23
+3
Se strinjam, pa čeprav lovorik to leto ne bo.
Vladimir.Krutov
28. 01. 2021 19.08
-1
Dajmo mladi da se razvijejo v domačem klubu....kaj imamo od dragih nakupov....grizz...cutinjo tudi poškodovan...dembele se prebuja in upam da sezono odigra na nivoju....veliko miljonov se je dalo učinek pa relativno majhen
Johnny_J
28. 01. 2021 16.14
+1
Po zmagi je lepše le še branje nobogljenih zavistnezev, katerih bolečina je že na meji med življenjem in smrtjo
Kollerik
28. 01. 2021 18.06
-1
Tvoja ideja, da bi Braithweita raje potegnili v obrambo, mora sploh ni slaba. Morda jo kdaj celo realizirajo.
cripstoned
28. 01. 2021 19.12
-2
nihce ni zavistnez v kolikor je realen...in realnost je ta da barca se 2.leto zapored ne bo prvak...potrebno je biti realen dragi hejteri..
Kollerik
28. 01. 2021 19.38
+2
Ko že trosiš o realnosti, nikar ne pozabi nase.... "dragi hejter"....
Od Halerja ati
28. 01. 2021 19.44
+3
Pozabu je kolkrat zapored Real ni bil španski prvak v zadnjih 10 letih 🤣 ni čudn da je bil tak vesel tega podarjenega naslova lani. js sm se že razvadu zadnja leta s temi naslovi z 20 tockami naskoka...🙊
resnicaosvobaja
28. 01. 2021 15.42
+3
O butasti ... z de Jongom imata več skupnega kot si misliš...recimo... ves rdeč v obraz ...on po tekmi Barcelone....ti pa po tekmi Reala.
Od Halerja ati
28. 01. 2021 15.50
+3
po Messiju, Barci in Alcoyoneju mu travme zdej dela še De Jong 😔 upam da preživi.
7zigolino7
28. 01. 2021 15.31
+1
De Jong boljsi od pol igralcev Reala.
resnicaosvobaja
28. 01. 2021 16.01
+4
Barni3
28. 01. 2021 12.48
-6
Glede da barci leva stran obrambe skriplje, grizman pa je u obrambi precej boljsi kot u napadu zakaj ge ne bi dal kar na lev bok :) migoce bi mu pa slo...trinckao in martin pa porazno...mesi pa mal prvec nonsalanten...sej ke lepo gledat kk preigrava sam kaj ce bi zarad tega izpadli
Kollerik
28. 01. 2021 13.31
+2
Dva zadetka, pa čeprav eden nepriznan in prečka... Lepa nonšalantnost
Barni3
28. 01. 2021 13.35
+2
U mislih sem imel tiso dribljanje...drgac je odigral dobro tekmo
Kollerik
28. 01. 2021 18.01
+3
Fuzbaler
28. 01. 2021 12.07
+6
Prav užitek je gledati De Jonga. Brez njega bi bila igra Barce močno prepočasna. Včeraj se je spet pokazal velik problem Barce, to pa je izrazita neučinkovitost. Tekmo bi glede na priložnosti morali zaključiti že v prvem polčasu in potem spočiti nosilce igre. Tako pa žoga noče v mrežo in treba je garati do konca. Pri zadetku Raya je pa spet zaplaval Lenglet, letos igra katastrofalno. Boljše, da je namesto njega Umtiti.
Johnny_J
28. 01. 2021 12.16
+2
Na splošno je leva stran obrambe katastrofa. Lenglet in alba sta izgubljena v obrambi. Slabo pokrivanje, predribla jih vsak, ki ima 5 min časa in to že kar nekaj časa. Strinjam se tudi s tabo, kar se tiče počivanje. Trošijo se na drugo ligasih, predvsem de Jong je tisti, ki igra vse tekme cele in je gonilna sila ekipe.
HALAcR7
28. 01. 2021 13.57
-8
de jong najslabši najpočasnejši vezni igralec,ko se utrudi je rdeč kot rak
User513426
28. 01. 2021 15.25
+1
ti se ne moreš v fotelju, pa še trebuh ti nagaja
jebespolitiko
28. 01. 2021 17.24
+2
hala dej poglej si svoj pocasen real, kot parna lokomotiva, se perezu nakradenga kesa zmanka pa ste tam kjer bi moral ze davno bit....
Maxx365
28. 01. 2021 18.41
+2
V fotelju? Po moje gleda tekme s pručke, ker do fotelja ne seže :))
samomojemnenje
28. 01. 2021 11.58
+5
De Jong je postal gonilna sila Barce. Upam, da ga ne prodajo zaradi pomanjkanja denarja.
Kollerik
28. 01. 2021 13.29
+0
HALAcR7
28. 01. 2021 13.58
-7
zato je barca slaba ker je on gonilna sila,upam da tako tudi osatane
User513426
28. 01. 2021 15.28
+4
beli provokatorček , zresni se in ne tumbaj v luno. te bo kdo še za volka zamenjal
jebespolitiko
28. 01. 2021 17.24
+5
hala poglej si svoj umetni real premaga ga ze 4 ligas,
Konan
28. 01. 2021 18.28
+1