Nogomet

Koeman napovedal: Od jutri Messi ne bo več počival

Barcelona, 01. 12. 2020 15.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Barcelona si je napredovanje v osmino finala Lige prvakov že zagotovila, trener članskega moštva Ronald Koeman pa s seboj v Budimpešto, kjer Katalonce čaka dvoboj s Ferencvarosem, ne bo odpeljal nekaterih največjih zvezdnikov, tudi kapetana Lionela Messija.

Barceloni na gostovanju v Budimpešti ne bosta pomagala niti prvi vratar Nemec Marc-Andre ter Stegen in brazilski napadalni vezist Philippe Coutinho. Madridski časnik AS je na svoji spletni strani popoldne sicer poročal o zanimanju Kataloncev za usluge branilca Atletico Madrida, Felipeja, ki se je v minuli sezoni večkrat izkazal, trenutno pa nanj trener Diego Simeone praktično ne računa. 31-letnik je v Madrid prišel lani iz Porta, toda AS dodaja, da "Atletico ne razmišlja o tem, da bi se Felipeju odpovedal", saj da Madridčani ocenjujejo, da se lahko za naslove v vseh tekmovanjih borijo zgolj "s štirimi branilci prve kategorije". Poleg "staroselcev" Črnogorca Stefana Savića in Urugvajca Joseja Marie Jimeneza lahko Simeone računa tudi na Španca Maria Hermosa, ki je v klub ravno tako prišel lani in iz začetne postave v tem trenutku izrinil Felipeja. Gimenez naj bi imel v minulem prestopnem roku tudi več ponudb, a je ostal v klubu, čigar barve brani od leta 2013, torej še sezono dlje od slovenskega reprezentanta Jana Oblaka.

"Najpomembneje je, da smo se uvrstili v naslednji krog, to pa nam je že uspelo v Kijevu," se je zadnjega gostovanja pri kijevskem Dinamu, klubu slovenskega reprezentanta Benjamina Verbiča, pred dvobojem v madžarski prestolnici dotaknil Ronald Koeman. Nizozemec je tudi takrat močno spremenil začetno postavo, v kateri ni bilo kapetana in prvega strelca v zgodovini kluba Lionela Messija. A tudi brez Argentinca so Katalonci slavili visoko zmago (4:0) in si zagotovili napredovanje, obenem pa nadaljevali zmagoviti niz v novi sezoni Lige prvakov.

"Ko si v Barci, moraš zmagati na vsaki tekmi in igrati dobro. Želimo biti prvi v skupini. Imamo tri točke prednosti, do konca pa sta še dve tekmi," je nadaljeval Koeman, ki se je nato dotaknil vnovične odsotnosti kapetana. "Kakšen je bil najin pogovor? To (da Messi počiva, op. a.) ni nekaj običajnega, razumem. A pri tem razporedu sta dva trenutka, v katerih si lahko odpočiješ, to pa sta tekmi v Kijevu in jutrišnja. Treba je ponuditi priložnosti drugim igralcem, sobotna tekma (prvenstveno gostovanje v Cadizu, op. a.) pa je zelo pomembna. Potrebujemo zmago. Dva trenutka sta bila za počitek, to pa sta tadva. Od jutri ne bo več počival. Če je zdaj bolj radodaren? Leo je vedno Leo. Zelo je pomemben za naš napad. Če do njega pride žoga, pride do gibanja in če je tudi kakovost pri podaji ... Na začetku sezone mu je bilo morda težje. Ni mu treba zabiti 30 golov. Še vedno je izjemno pomemben igralec v napadu."

Pričakuje povratek Piqueja še pred koncem sezone
Koeman je glede poškodovanih branilcev Ronalda Arauja in Samuela Umtitija, ki ju Barca ob že potrjeni daljši odsotnosti Gerarda Piqueja ter nedavni poškodbi Clementa Lengleta nujno potrebuje, dejal, da sta blizu povratka. Umtiti bo odigral tekmo z B-ekipo, medtem ko Araujo že pridno trenira s soigralci, a nizozemski trener pravi, da z njim še ni želel tvegati. 

"Jasno je, da govorim z Gerardom, saj je vsak dan v našem klubskem centru, kjer dela vaje za moč. Jaz nisem zdravnik, nisem vplival na njegovo odločitev (zaenkrat bo poškodbo kolena poskušal zdraviti brez operacije, op. a.). Zdravniki in Gerard so tisti, ki odločajo. Menimo, da je to najboljši način, da si opomore. Ni treba hiteti, a pričakujem, da bo odigral nekaj tekem v tej sezoni," je o Piqueju, ki ga je na zadnjih tekmah sicer navdušujoče nadomestil 21-letni branilec B-ekipe Oscar Mingueza, povedal Koeman. 

Koeman (na fotografiji levo) ob debitantu Matheusu Fernandesu med obračunom s kijevskim Dinamom v ukrajinski prestolnici.
Koeman (na fotografiji levo) ob debitantu Matheusu Fernandesu med obračunom s kijevskim Dinamom v ukrajinski prestolnici. FOTO: AP

Braithwaite že v Kijevu izenačil zadnjo gostujočo 'petletko' Luisa Suareza
V zadnjih tednih se je izkazal tudi danski napadalec Martin Braithwaite, čigar prihod izven prestopnega roka je po novi hudi poškodbi Ousmana Dembeleja v minuli sezoni dvignil toliko prahu. Braithwaite je dosegel tri gole na zadnjih dveh tekmah, še posebej pa v oči bodeta njegova zadetka na gostovanju v Kijevu. Njegov sloviti predhodnik Luis Suarez, ki ga je Barcelona v minulem prestopnem roku prodala Atletico Madridu, je za dva gostujoča gola v Ligi prvakov porabil zadnjih pet let ...

"Braithwaite? Na začetku smo poskušali spoznati, kakšen je naš najboljši napad. V tem smislu je položaj (Antoina) Griezmanna in Lea (Messija) pomemben. Martin je opravil dobro delo. Zaslužil si je igrati in bodo tudi tekme v LaLigi, ko bomo bolj potrebovali 'devetico' kot na kakšni drugi tekmi. Dobro dela in si zasluži igrati. Med igralci, ki jih imamo spredaj, je konkurenca," je še dodal Koeman.

"Nismo imeli sreče, bolj kot karkoli drugega (z iskanjem okrepitev, op. a.). Med pripravami smo se pogovarjali o ekipi. Vplivala je tudi finančna situacija. A moramo uporabiti tisto, kar imamo, in ponuditi priložnost ljudem iz kluba. To je namreč prihodnost. Če se ne moreš izboljšati z okrepitvami, potem moraš ponuditi priložnost ljudem iz mladinskega pogona. Tako smo vedno delali na Nizozemskem in tako na površje priplavajo dobri igralci. To smo storili tudi z Araujom in Minguezo. Sicer pa ni trenutek, da bi govoril o okrepitvah. Moramo videti, kdo bo predsednik, govoriti med sabo ... Nerad govorim o položajih (na katerih bi rad dobil okrepitve, op. a.) ali o imenih. Zame bi bilo to pomanjkanje spoštovanja."

'Volitve? Zame to ni neprijetna situacija'
Glede bližajočih volitev je Koeman dejal, da mu to ne povzroča nelagodja, čeprav je jasno, da bi ga lahko v primeru slabših rezultatov hitro zamenjali. Ob prihodu, pripeljal ga je zdaj že bivši predsednik Josep Maria Bartomeu, je namreč podpisal vsega dveletno pogodbo.

"To ni nič novega. Ko sem govoril z Barco, sem že vedel, da bodo volitve. Lahko bi bile na sporedu marca, a zdaj vemo, da bodo 24. januarja. Zame to ni neprijetna situacija. Imam dveletno pogodbo. Bomo videli, kdo bo volitve dobil, nekaj običajnega je, da se o teh stvareh kandidati opredeljujejo na novinarskih konferencah, saj je to pomembno za prihodnost kluba. Bomo videli, kaj se bo zgodilo v prihodnosti," je še dejal Koeman.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KavčStrokovnjak
01. 12. 2020 20.19
-1
Kok je lušno gledat tekme prek neta, kjer najdeš vsaj HD prenos in ti ni potrebno poslušat O'breza. Zaradi mene lahko propade SK še danes. Vsaj v miru lahko gledam tekme pravimi komentatorji in ne nekimi amaterji in samozvanimi pesniki.
fihner
01. 12. 2020 20.47
+1
Ne palamudi, rezultat jena koncu enak...ne vem, ali poslušaš ali gledaš tekmo?
-17
Messi je zal igralec za osmorazredne ekipe huesca eibar levante betis haha ko pa pridejo liverpool real roma juventus jih pa dobi po 8komadov z argentino ni tut bliz bil da bi osvojil mali kipec zato ga zal ne moremo dati ob bok drugim legendam
homo romantikus
01. 12. 2020 19.08
+5
kamu
01. 12. 2020 19.17
+10
Saj vem, da nima smisla polemizirat s tabo, ampak Messi je Realu zabil 26 golov. V svoji katieri je osvojil 4 Lige prvakov, 10 španskih prvenstev in 6 španskih pokalov. Je 6-kratni dobitnik Zlate žoge in je v svoji karieri do zdaj zabil 711 golov. Ampak prepričevat hejterja je izgubljen čas.
AVTOHTONsLOVEnc
01. 12. 2020 16.02
-8
A računa da bo kak penal na tekmi al zakaj bo igral? K drugač itak ne zabije.. :D