10°C

Koeman odgovoril Griezmannu: Trener sem jaz in on mora igrati

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
M.G. /
KOMENTARJI
16
Potem ko se je na tekmi francoske reprezentance napadalec Antoine Griezmann vpisal med strelce, je moral odgovarjati na vprašanja, zakaj za Francijo zadeva, za Barcelono pa ne. Odgovoril je, da ga selektor Didier Deschamps zna dobro postaviti. Zdaj se je na novinarski konferenci oglasil tudi trener Barcelone Ronald Koeman in sporočil: "Trener sem jaz, on pa mora igrati."

Ronald Koeman
Ronald KoemanFOTO: AP

"Trudi se na vso moč, imeti mora tudi srečo, toda realizirati mora priložnosti, ki se mu ponudijo. Trener ukazuje, on pa mora dati vse od sebe,"je bil kratek in jedrnat nizozemski strateg na klopi Barcelone."Vsakdo ima pravico reči, kar želi. Z njim sem govoril v četrtek popoldne, toda ne o tej temi. Iščem najboljše za ekipo in verjamem v to, da je desna stran zanj dobra. Lahko igra tudi na položajih št. 10 oz. 9, toda jaz odločam, on pa mora dati vse od sebe,"je izpostavilRonald Koeman.

PREBERI ŠE
Griezmann v Zagrebu pred Zidana: Deschamps me zna postaviti

"Ni treba toliko govoriti o posameznih nogometaših, saj se jih ne da primerjati. Zame Griezmannove besede niso pomembna tema, za vas pač so. Z Antoinejem nimam nobenih težav. Nikoli nikogar ne postavim na položaj, ki ni njegov. Lahko igra na krilu, lahko v špici. Če je kakšen položaj, ki mu je bolj všeč, potem v redu. Ne moremo igrati z desetimi nogometaši na položaju št. 10,"  je v nadaljevanju še obrazložil trener Barcelone, ki je na klopi Blaugrane poleti zamenjal Quiqueja Setiena. Griezmann sicer že pod Setienom ni upravičil visoke odškodnine ob prestopu iz Atletica Madrida, tudi pod vodstvom Koemana pa za zdaj (še) ni dočakal preporoda.

Antoine Griezmann je med vrsticami potarnal nad položajem, ki mu ga je namenil Koeman.
Antoine Griezmann je med vrsticami potarnal nad položajem, ki mu ga je namenil Koeman.FOTO: AP

Koemanovi začetki na klopi Barcelone so bili vse prej kot lahki, saj je moral uvodoma narediti 'čistko', poleg tega pa je bil Messi z eno nogo že pri izhodnih vratih, a je predsednik Barcelone Argentincu hitro dal vedeti, da brez plačila klavzule ne bo odšel nikamor. Barcelono, ki je za zdaj v La ligi odigrala le tri tekme, čaka v soboto gostovanje v Madridu, in sicer pri Getafeju. Gre za redno Barcelonino stranko – Katalonci namreč proti Getafeju niso izgubili na zadnjih sedemnajstih obračunih (14 zmag, 3 remiji), zadnji poraz pa sega v november 2011. Kljub temu je Koeman opozoril, da je Getafe ekipa, ki je v zadnjih sezonah močno napredovala. Nenazadnje so nogometaši iz predmestja Madrida to dokazali v pretekli sezoni Lige Evropa, kjer so se prebili v osmino finala, nato pa izgubili z Interjem. "Treba je izpostaviti  Getafejevo pot v zadnjih letih. Gre za zmagovalno ekipo, zasluge pa gre pripisati igralcem in trenerju. Dobro bomo morali biti pripravljeni, zahtevno gostovanje bo," je opozoril nizozemski strateg na klopi Kataloncev.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke