Nogomet

Koeman po porazu v Madridu: O enajstmetrovki ne bi smelo biti dvoma, saj imamo VAR

Madrid, 11. 04. 2021 09.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Sobotni ligaški El Clasico je postregel s pravo nogometno poslastico, v kateri pa ni manjkalo dvomljivih situacij, ko bi se tekma lahko obrnila tudi drugače. Prav zato so bili tudi odzivi iz obeh taborov še kako burni, največ pa so pričakovano imeli za povedati pri Barceloni. Ronald Koeman trdi, da je bila enajstmetrovka nad Martinom Braithwaitom čista kot solza.

Situacija, v kateri naj bi Benjamin Mendy storil prekršek nad Martinom Braithwaitom.
Situacija, v kateri naj bi Benjamin Mendy storil prekršek nad Martinom Braithwaitom. FOTO: AP

V prvem polčasu je bil Real občutno boljši tekmec in si je po mojstrovini Karima Benzemaja ter zadetku Tonija Kroosa priigral tudi lepo prednost pred nadaljevanjem. A v drugem polčasu so gosti pokazali drugačen obraz, bili bistveno bolj nevarni, v 60. minuti jim je uspelo znižati prek Oscarja Mingueze, v nadaljevanju pa do drugega zadetka kljub pritisku niso prišli. Še najbližje mu je bil mladenič Ilaix Moriba, ki je v zadnjem napadu z volejem zadel prečko. 

Takoj po zadnjem pisku Jesusa Gila Manzana pa so nogometaši Barcelone protestirali pri glavnem sodniku, najglasnejši je bil Gerard Pique, ki sicer zaradi poškodbe niti ni igral. Španski centralni branilec je tako izgubil živce, da ga je moral miriti celo nekdo iz gostujočega strokovnega štaba. Zaradi česa je Pique protestiral, ni povsem znano, najverjetneje zaradi nedosojene enajstmetrovke nad Martinom Braithwaitom v drugem polčasu, ko je nespametno posredoval Ferland Mendy in pri tem, vsaj po mnenju Barcinih nogometašev, storil prekršek.

"Če si navijač Barcelone, si seveda razburjen in besen zaradi sodniških odločitev. A še prej želim poudariti, da v prvem polčasu zares nismo igrali dobro. Ne v obrambi ne v napadu. V drugem delu je nato bilo bolje," je po tekmi najprej športno priznal Ronald Koeman.

"Vse, kar sodnike prosim, je to, da sprejemajo pravilne odločitve. Mendyjev prekršek je bil za enajstmetrovko, pa tudi štiri minute sodniškega dodatka na koncu niso bile dovolj. Poleg vseh zamenjav je sodnik za dve ali tri minute zaustavil tekmo, ko je imel tehnične težave z opremo," je nadaljeval strateg gostov. 

Manzano je imel sredi drugega polčasa ob hudem nalivu nekaj težav s tehnologijo. Kot je bilo videti, mu je – najverjetneje zaradi dežja – prenehala delovati slušalka, preko katere je povezan z ostalimi sodniki, zato je igro za nekaj časa prekinil, da mu je četrti sodnik namestil novo opremo. 

"Enajstmetrovka je čista kot solza. A sedaj moramo utihniti in to sprejeti," je še dodal Koeman, ki je prejel tudi vprašanje, ali je sodnik odločilno vplival na potek srečanja. "Če ne bi, bi bilo 2:2," je bil jasen njegov odgovor. 

'Ne razumem, saj imajo VAR'
"Ne razumem, kako je lahko stranski sodnik deset metrov stran in tega ne vidi. Morda sodniki niso videli vsega skupaj, a imajo tudi VAR, da jim pomaga. Zame je to čista situacija. Martin (Braithwaite, op. a.) je padel in morala bi biti enajstmetrovka." 

To je bil za Barcelono sploh prvi ligaški poraz v letu 2021, kljub temu pa je bil nizozemski strokovnjak zadovoljen s prikazanim, predvsem v drugem polčasu: "Najboljše bo, da neham govoriti o sodnikih. Pokazali smo pravo mentaliteto, zato bi si zaslužili korektne odločitve v takšnih trenutkih. Nisem samo jaz tisti, ki je razburjen. Tudi nogometaši so. Številni so pri nas že dolga leta in ne vem, ali se ne počutijo, kot da so se takšne stvari že zgodile." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zadnji El Clasico za Messija? 
To je bil za Lionela Messija sedmi zaporedni derbi, na katerem ni dosegel zadetka. Argentinec je bil tokrat vidno nerazpoložen, čeprav je imel nekaj ugodnih situacij, iz katerih bi lahko iztržil več. Skupno je proti vratom Thibauta Courtoisa sprožil sedem strelov, največ izmed vseh na igrišču. V drugem polčasu je imel tri zares lepe priložnosti s prostih strelov, a ni bil dovolj natančen (dvakrat je meril v živi zid, en strel pa je belgijski vratar uspel ujeti). Še najbližje zadetku pa je bil na koncu drugega polčasa, ko je sprožil neposredno iz kota, a je zadel okvir vrat. 

Niz sedmih El Clasicov brez zadetka je za Messija najdaljši v karieri. Številni španski mediji pa se sprašujejo, ali ni Argentinec v deževnem Madridu odigral tudi zadnjega v svoji karieri. Dobitnika šestih zlatih žog se močno povezuje z odhodom, saj se mu pogodba izteče konec aktualne sezone, nove pa še ni podpisal. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (350)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

alien8potnik
12. 04. 2021 12.58
-1
koeman, kaj ko bi bil ti raje sodnik? za trenerja itak nisi.
Vladimir.Krutov
11. 04. 2021 21.47
+3
Prvenstvo je že odločeno...to tekmo barca nebi smela izgubiti...koeman hvala...
Kollerik
12. 04. 2021 11.26
+0
Zakaj pa misliš, da je bil Manzano vrinjen za glavnega sodnik... raje se "zahvali" Španski sodniški zvezi... zraven pa si preberi še članek v Marc, kako so morali pod zunanjim pritiskom deligirat Manzana!
Kollerik
12. 04. 2021 11.26
+1
Banana50
12. 04. 2021 12.11
-1
derek angelus
11. 04. 2021 21.18
+1
barca bo osvojila spansko prvenstvo ligo prvakov in spanski pokal sem povedo otroku in je gladko zaspal
Johnny_J
11. 04. 2021 20.43
+1
Real je odigral čisto taktiko Davida proti golijatu. Branit se na vso moč in upati na hitre kontre. Takšno taktiko gledamo s strani malih klubov, ki se ne upajo igrati proti barci že desetletje. Žal ne zmaga vedno boljši. Penala zame ni bilo in na splošno bi ocenil sodnika z dobro oceno. Tekma pa ena najboljših v zadnjem času. Nevem kdaj sem nazadnje čakal na prekinitev, da sem letel na wc in hitro nazaj. To je nogomet in ni mi bilo žal časa zapravljenega za tekmo, pa čeprav ni moja ekipa zmagala. Čestitke realu, še vedno pa verjamem, da se bodo borili do konca in tudi slavili naslov španskega prvaka, kot tudi pokalnega.
alien8potnik
12. 04. 2021 08.06
-1
a jaz to prav berem? haha. rm je imel številne nore priložnosti. koliko si jih je pri vsem carinjenju z žogo ustvarila barsa? popolnoma impotentna igra. in še enkrat: zakaj naj bi rm v drugem polčasu šel na glavo? vodil je 2:0, v sredo ima izjemno pomembno tekmo v LP. logično, da se je odločil za taktiko kontroliranja igre in za kontre. in srčno upam, da barsa ne bo osvojila la lige. si absolutno ne zasluži. od top štirih v la ligi je premagala zgolj sevillo. oba madridska kluba si la ligo zaslužita mnogo bolj. v medsebojnih dvobojih se točno vidi, kdo je kdo ta trenutek v la ligi.
Johnny_J
12. 04. 2021 08.17
+0
Tudi real je dobil la ligo medtem, ko je bil slabši nasprotnik barce. Priložnosti reala so bile vse iz protinapadov, prav tako prvi gol benza, torej so igrali celotno tekmo na kontre. Real je imel tri priložnosti, od tega 2 gola in ena stativa, barca pa vsaj 4 od tega ena prečka, v teh priložnostih pa ni všteta stativa Messija iz kota. Atm bo izgubil naslednjo tekmo z barco, torej od kod ideja, da bi si oni bolj zaslužili la ligo?
alien8potnik
12. 04. 2021 09.36
+0
barsa si čistih priložnosti praktično ni priigrala. tisti strel iz kota in prečka ob koncu so bili individualni poskusi na silo. nobene zares lepe akcije, ki bi rezultirala v zrelo priložnost. še najbližja je bila tista, ki jo je bravurozno preprečil cortuis. atm je skozi celo sezono pokazal mnogo več od barse. mislim pa, da je rm, kljub temu, da to ni tisti pravi rm, ta trenutek najboljša španska ekipa.
Kollerik
12. 04. 2021 09.37
-1
Real si NE ZASLUŽI pokala La Lige, ker goljufa in krade s svojimi sodniki.
Banana50
12. 04. 2021 12.12
-2
A te boli še vedno? Ali si sploh lahko spal zadnje 2 noči ali zgolj komentiral po različnih socialnih omrežjih kako real krade?
alien8potnik
12. 04. 2021 13.00
-1
daj, povej, kdaj je rm nazadnje dobil kak penal v la ligi. pa samo valladoida se spomni. ok?
Kollerik
12. 04. 2021 21.27
+1
Špansko Marco si preberite, vi navijači belih kradljivcev. Kako in pod kakšnimi pritiski je bil vsiljen sodniški lopov Manzano na el classico.
Roglič šampion
11. 04. 2021 20.13
+5
skoda. Se vedno je vse odprto in kdorkoli od vodilne trojice je lahko na koncu prvak. Upam da Barci uspe. Vceraj Real zasluzeno, ceprav je bila Barca nevarnejsa v drugem polcasu. Penal? Ni govora. Mendy je Braithwaita dobesedno pobozal po roki, on se je pa na polno vrgel po tleh. Penala pomojem ni bilo. Na Barco sem kljub vsemu ponosen. Kljub temu kako slabo je kazalo pred nekaj meseci, in kljub izpadu iz lige prvakov, se vedno lahko Barca na koncu osvoji dvojno krono. Ajmo Barca!!
JanK00
11. 04. 2021 20.34
+1
No vidm da usaj en ka przna da ni za 11m sicr pa ja real prvi poucas drugi vsake tok casa sansa drgac pa barca ampak ja do konca se lah use spremeni sam upam da real ostane u taki formi👌
Roglič šampion
11. 04. 2021 20.38
+5
V 1. polcasu boljsi Real nedvomno, v 2. pa nevarnejsa Barca. Vsekakor skoda da jim ni uspelo izvleci vsaj tocke, toda prvenstvo je se odprto in se vedno lahko Barca vzame pokal. Bo se zanimivo. Glede penala pa sploh nevem po kaksni logiki je to za ene penal. Penala ni bilo.
alien8potnik
12. 04. 2021 08.10
+0
ja, penala ni bilo. tudi jaz ne razumem te histerije. prvenstvo je odprto, drži. a barsa ni premagala ne rm ne atm. atm ima sicer še priložnost premagati. bolj čudna prvakinja bo, če bo okronana brez ene same zmage nad madridskima kluboma. upam, da ne bo. ker si, po mojem mnenju, letos ne zasluži.
Kollerik
12. 04. 2021 09.38
-2
Kot ga tudi ni bilo lanski el classico proti Ramosu, toda vseeno je bil dosojen, a ne? Takrat pa nisi bil tako pošten, kot sedaj!
Banana50
12. 04. 2021 12.13
-2
pa kaj ti jokaš, lenglet je ramosu dres raztegnil iz M v XXL, vlečenje za dres ni prekršek, OK, za vas zaslepljene navijače zgleda res ne. Če si pa tako proti, pa poglej mal penalov ki ste jih dobil s pomočjo neymarja in suareza na el classicih, takih delfinov še morje ne primore ampak tist je blo zate vse ok ker imaš dvojna merila
alien8potnik
12. 04. 2021 13.01
-2
lenglet je ramosa ZARES vlekel.ni ga pipnil. VLEKEL ga je. razlika astronomska.
Kollerik
12. 04. 2021 21.28
Še pred lengletom pa je nil nedosojen prekršek enega belih...si že ,,pozabil,, kajne....
dark horse
11. 04. 2021 19.31
-3
Vsi realovci ki trdite da je bilo včeraj sojenje ok upam da izgubite v LP ali ostanete brez lalige zaradi takšnega sojenja ki je bilo super po vaše
alien8potnik
12. 04. 2021 08.10
+2
ti kar upaj. saj vsako leto upaš natanko enako. si pač veliki hejter rm. nič novega.
Banana50
12. 04. 2021 12.07
+0
Oh kako si bogi.. Tipično za navijace barcelone in tega ciničnega kluba... Ko zmagujete ste najboljši, messi kralj sveta, ko zgubite pa so krivi sodniki in vsi drugi samo vaš lessi ne ki je že za v penzijo.. Že prejšnji vikend ste mel srečo s sodniki prot Valladolidu ampak to pa ni nič krivoooo, VSE OK ker je šlo pač v vašo korist. Drugače pa točno tako kot je rekel Gil Manzano messiju, 'če ne poznaš pravil ti jih bom kasneje povedal', in tako kot ti nimaš blage pa si glasen.
Kollerik
12. 04. 2021 21.29
+1
Kollerik
12. 04. 2021 21.30
+1
Alien, ti se kar veseli takšnih gnilih, pokvarjenih ,,zmag,, Vsaj pokažeš kaj v resnici si.
alien8potnik
11. 04. 2021 16.22
-4
kako to, da je barsa od top ekip la lige premagala samo sevillo, če je tako dobra?! in to naj bi bil prvak la lige. bizarno.
alien8potnik
11. 04. 2021 16.18
+3
ena stvar me zanima: ta koeman že celo sezono laja čez sodnike. a misli, da bo kaj dosegel? verjetno ga imajo vsi že poln kufer. in jim gre barsa posledično na živce. kaj le misli ta revčekkoeman in ono revše pikec. a, da bosta ustrahovala sodnike? kaj - a vsi se bodo tresli in barsi dosojali neobstoječe penale, druge pa kradli? a to bi vi? kako ubogo. ne, da bi pogledali vase, uvideli, da je potrebna temeljita prenova, potrpežljivost, proces. ne. oni bi ustrahovali sodnike. se delali revčke. še politiko bi vlačili v zgodbo. vse. samo tega ne bi priznali, da pač to ni več stara dobra barsa. da trenutni barsi manjka še kar precej do nekdanje slave. najprej pa se znebite tega klošarja koemana. ki vam dela SRAMOTO. zanimiv je molk laporte. a je že kaj rekel?
alien8potnik
11. 04. 2021 16.04
+6
čas bi bil, da barsa neha kritizirati druge in začne kritizirati sebe.
manucao
11. 04. 2021 15.39
+6
Res škoda za Lucasa Vasqueza, ki je v zadnjem času igral odlično na levem boku a za njega je žal po grdem štartu Busqetsa končana.
dark horse
11. 04. 2021 15.46
-7
Res se spoznaš na fuzbal,kje igra in da sta bila v naletu oba zdaj je pa Buski kriv lol
alien8potnik
12. 04. 2021 08.11
-2
Kollerik
12. 04. 2021 09.39
+1
Verjetno ne benti čez sodnike kar tja v luft. Dejansko si pokvarjen.
Vladimir.Krutov
11. 04. 2021 15.33
+0
Zmago realu je podaril koeman...kako mu to uspe?...najprej začne z postavo ekipe konča pa z menjavami...
Kollerik
11. 04. 2021 15.15
-9
Največji lopovi v zgodovini nogometa, ki s pomočjo svojih sodnikov goljufajo in kradejo. Skorajda do potankosti se je vedelo, zakaj so inštalirali tega smr*ada od Manzana. To ni bila nobena zmaga, pač pa navadna sodniška kraja, kot že toliko krat !
RMadridd
11. 04. 2021 15.32
+10
Koliko sovraštva. Najdi si punco in službo. Čas je da zapustiš mamo. Začni uživati v lifu in boš dojel, da je to samo nogometna tekma.,ki nam sicer veliko pomeni ne pa toliko, da se ubijam od sovraštva. To je čustvo ki razjeda samo tebe. Penal ni penal, sodnik ovo ono itd, nima veze. To da boš nedeljo zapravil tu gor je problematično.
alien8potnik
11. 04. 2021 15.44
+5
ti si najbolj otročji komentator tu. kako je to mogoče? tako inteligenten in razgledan, pol ti pa zmanjka pri navijanju. čudno.
igyyp
11. 04. 2021 15.51
+7
Kollerik: mene dobro poznaš veš da ne sovražim nobenega, ne Barce ne Messija. Probajva tako. Manzano ni piskal ne prekrška nad Vinijem v kazenskem, prav tako ni piskal Martinu v kombinaciji z Mendijem. Gol Benzemaja, prej kao prekršek nad Messijem, je bilo nekaj kar je on videl ne vem, očitno nič,danes sem si 10x minimlano ogledal vse od začetka. Se spomnim ista zadeva prekršeknad Modričem, oduzeta žoga, in posledično, ga je Real fasal. Sam tekme se točno ne spomnim s kom,ampak popolnoma enako. Prekršek nad vinijem je bil, prosti strel Kroosu,ampak Barca si ga je sama zadela. Dest potem še potrditev ne spomnim se točno. Imeli ste enako 90 min kot Real, mesi imel 2 prosta strela za njega idealno, en je šel med galebe, drugi mu je Courtva branil. Casemiro upravičeno 2 rumena, posledično rdeči, pravilna odločitev. Poškodba Lucasa in grd štart. Končal sezono. Zdaj pa ti meni razloži kaj je Manzano narobe naredu. Breitwaiht pa padu kot, da ga je top zadel.
alien8potnik
11. 04. 2021 16.06
+5
messi je imel 3 proste strele. dva v zid, enega je golman ubranil.
265004
11. 04. 2021 16.40
-2
Igyyp vse približno prav s tem da kriterij ni bil enak za obe ekipi..na eni strani prekršek na čisto isti način s tem da je bil potem posledično gol Krossa in rumeni Arauja in na drugi ni penala...se strinjam težko je piskat tak penal ampak zakaj drugačen kriterij...glede na to da si 10 krat vse pregledal, daj preglej še vse penale ki so se letos piskali Realu vključno z Ramosovim na elclassicu in vse ki so se Barci. .pol pa preglej še vse ki jih je Real zagrešil proti različnim in se niso piskali...pa sej vsi že vidijo na kakšen način se sodi...edino kar je res je to da je Koeman včeraj zgrešil s taktiko in je pač Real zasluženo zmagal...dal je dva srečna gola in v drugem polčasu postavil bunker in zdržal...
igyyp
11. 04. 2021 17.16
-1
265004: šel sem sam na včerajšnjo tekmo, pa še tega je konec. Kaj bomo mi tu gor rešili, odsodil kakorkoli je. Kaj bova mi2 rešla ki delava za plačo, da lahko družino preživiš. Lahko nabijamo do onemoglosti pa če je prav ali narobe.
zoran jankovi? 007
11. 04. 2021 18.44
-2
Si pozabili Ronalda in njegove teatralne padce in seveda koliko je na ta račun dobil 11 metrov, ma padel je že če si ga grdo pogledal...
srbija777
11. 04. 2021 19.08
+1
Opazovalec2020
11. 04. 2021 19.51
+2
Iggy casemiro je pohodil lengleta za penal...imajo var ..faul v napadu 🤣🤣🤣🤣
Kollerik
12. 04. 2021 09.40
+0
iggy in ostali realovi svetniki tu gor..... dokler bodo vaši sodniki sral*i Barci po glavi, jo goljufali in tiščali Real naprej, tako dolgo jih boste poslušali. Veš, lopovščine nimajo samo lepih posledic!
Kollerik
12. 04. 2021 09.41
+0
A kaj je Manzano narobe naredil,---- pa ti si res delaš norca.
Kollerik
12. 04. 2021 09.44
-1
Nedosojena prekrška (najmanj dva) nad Messijem, kjer je Braca ostala brez prostega strela, Benz je takoj po tistem zabil! Nadalje, nedosojen penal nad Braithwaitom (spomni se lansko leto Ramosa!!!!), nadalje samo 4 minute podaljška, ko pa vemo, da bi jih moralo biti nekje najmanj 7!!!!!!
Banana50
12. 04. 2021 12.09
+1
Kristus kolerček kako si ti bogi. Pa koliko si star? še vedno prikloplen na sisiko mamice zgleda
alien8potnik
12. 04. 2021 13.03
-1
prekršek lengeleta primerjaš z mendyjevim? ajoj, no.
HALAcR7
11. 04. 2021 15.02
+2
POZOR 0 anticripstoned 10.04.2021, 21:56:01 +1 Noben ni v luknicah...Perez je žel vedu zakaj je Gilla postavu Zadnjič opažen,prosimo za info na portalu
HALAcR7
11. 04. 2021 15.00
+4
Barcelona=jokice
alien8potnik
11. 04. 2021 14.13
+10
rm je bil zrel, da vam da vsaj 4 gole. tokrat pač tega, da bi bil neodločen rezultat najbolj pošten, ne podpišem. rm je bil boljši. v drugem polčasu je samo še kontroliral igro in hranil moči za LP. v prvem pa vam je dal vetra na polno.
dark horse
11. 04. 2021 15.47
-7
Pa ti res verjameš v te bedarije kot jih napišeš. Sm mislu da si se vmes že streznil glede pisanja.
dark horse
11. 04. 2021 15.48
-6
70 min bunkerja en evrogol en posrečen,ena štanga,barca 2 šansi v prvem kjer jh je rešil golman,da o drugem polcajtu ne govorim ko vas ni bilo nikjer. Aja šparali ste se hahahha
alien8potnik
11. 04. 2021 16.08
+3
dark horse, poglej v miru tekmo še enkrat. rm je imel močne priložnosti tudi v drugem polčasu. barsa praktično nobene. ja, kroos in benz umaknjena iz igre. res je, šparali smo se. samo to bi še manjkalo, da busquets poškoduje kroosa ali benza.
dark horse
11. 04. 2021 19.35
+1
Itak namerno ga je. Se vidi da nisi nikoli igral fuzbala. Aja barca ni bila nevarna v 2 polcajtu. Še 5x si poglej tekmo in to brez navijaških oči
Konan
11. 04. 2021 14.08
-4
Kar pa ne izključuje da je barca pač slaba
Mother Russia
11. 04. 2021 14.08
+15
Če bi Mingueza zadel žogo tako kot jo je mislil zadeti, bi jo policisti še vedno iskali po madridskih predmestjih...
kd29
11. 04. 2021 14.07
+5
Res težko razumem odurnega, neskončno pristranskega, neobjektivnega, gnoja Obreza njegovih par zvestih hlapcev. Tudi pri navijačih Reala srečaš zelo pristranske osebke, ampaka takih ekstremnih opranoglavcev pa bistveno manj. Zakaj se Obreza gladko ne ukine iz TV-ja, kar bi bilo gotovo v veselje velike večine navijačev z obeh strani.
Ka pa mislis
11. 04. 2021 14.04
+6
Igrali so kolk je blo treba, pomembne tekme se pridejo.
Borut Lon?ar
11. 04. 2021 14.04
+10
Barca že dolgo časa išče izgovore v varu,sodnikih in nedosojenih enajstmetrovkah, kot pa pri svoji igri in posameznikih.Kot da se samo njim dogajajo krivice. Tekma traja 90 min + dodatek, če nisi sposoben iz igre dat več kot en gol, kaj potem pričakuješ. Očitno pomoč pri sodnikih ! Saj je Messi edini, ko zna zabit gol, ostali mahajo daleč mimo.
Konan
11. 04. 2021 14.24
-1