Nogomet

Koeman brani Messija, oglasil se je še Laporta: Leo je neprecenljiv

Barcelona, 01. 02. 2021 14.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Več kot o zmagi nad Athletic Bilbaom na Camp Nouu (2:1), kjer je Barcelona šele na prvi domači tekmi novega leta skočila na drugo mesto ligaške razpredelnice, se je po dvoboju v katalonski metropoli govorilo o odmevnih razkritjih zaslužka prvega zvezdnika in kapetana kluba Lionela Messija. Argentincu sta v bran stopila tako trener Ronald Koeman kot glavni kandidat za zmago na bližajočih se predsedniških volitvah Joan Laporta.

Messi (na fotografiji s št. 10) je žogo spravil prek "živega zidu" Athletica in prek glave nasprotnika, ki jo je poskušal ustaviti na črti vrat.
Messi (na fotografiji s št. 10) je žogo spravil prek "živega zidu" Athletica in prek glave nasprotnika, ki jo je poskušal ustaviti na črti vrat. FOTO: AP
Nekdanji predsednik kluba Bartomeu je za televizijo TV3 dejal, da so "povsem neresnične" navedbe, da za razkritjem tajnih podatkov stoji on, zatrdil pa je, da si Messi takšno plačo po vseh kriterijih zasluži. Oglasil se je tudi Joan Laporta, glavni kandidat za zmago na marčevskih volitvah. "Messi klubu prinese tretjino vseh prihodkov," je za radio RAC1 dejal Laporta. "Včeraj sem mu poslal sporočilo, naj se zaradi takšnih novic ne obremenjuje. Dobivam pa namige, da želi ostati. Osem od desetih prodanih dresov je Messijevih. Ko v Barcini ekipi vidiš njega, te postane strah. Njegovi finančni in čustveni vplivi so za nas neprecenljivi," je dodal Laporta. Po zadnjih informacijah športnega dnevnika MARCA Barcelona samo svojemu kapetanu dolguje kar 63,5 milijona evrov, pojavljale pa so se tudi govorice o zamujanju mesečnih plač.

Ronald Koeman je po zmagi nad Athletic Bilbaom na Camp Nouu, kjer so se španski podprvaki na lestvici prebili na drugo mesto, pred branilca naslova Real Madrid, dejal, da je bila objava internih klubskih podatkov o točnih številkah v pogodbi Lionela Messija "zlonameren poskus povzročanja škode".

Messi, ki je zablestel z izjemnim prostim strelom, s katerim je v prvem polčasu zadel za vodstvo Barcelone, je na koncu s soigralci proslavljal prigarano zmago nad klubom, proti kateremu je bil v nedavnem finalu španskega superpokala Argentinec tudi izključen. V urah pred tekmo se je vse vrtelo okori odmevne zgodbe časopisa El Mundo, ki je objavil zaupne podatke o Messijevih prihodkih, ki mu jih zagotavlja zadnja podpisana pogodba. Ta se mu sicer izteče že to poletje. Argentinec je sicer še pred meseci z eno nogo že skoraj zapustil Barcelone, ko je želel izkoristiti domnevno klavzulo, ki mu omogoča predčasno prekinitev sodelovanja, a je na koncu popustil in ostal na Camp Nouu.

'Takšna oseba ne more imeti prihodnosti v klubu'
"Več spoštovanja bi morali izkazati igralcu, ki je španskemu nogometu toliko dal. Moramo poskusiti raziskati, kako je pogodba prišla v medije," je po zmagi nad Athleticom nadaljeval razočarani trener Barcelone, v kateri naj bi že več mesecev ali celo let potekali vroči interni boji za oblast. Ti se bodo vsaj deloma razpletli na prihajajočih klubskih volitvah, ki pa so jih zaradi epidemije covida-19 enkrat že prestavili.

"To so stvari, ki ne smejo priti ven. So ljudje, ki nam želijo škodovati," je nadaljeval Koeman. "Če je bil vir kdo iz kluba, potem je to zelo slabo, takšna oseba pa ne more imeti prihodnosti v klubu."

Statistika tekme Barcelona – Athletic Bilbao.
Statistika tekme Barcelona – Athletic Bilbao. FOTO: Sofascore.com

Argentinski 'faraon' bo skupaj s klubom tožil časopis
El Mundo, ki sta mu tožbo napovedala tako Barcelona kot Messi, je sicer na svoji naslovnici precej bombastično zapisal, da Messi s "faraonsko pogodbo" skrbi za "propadanje" katalonskega velikana.

"Ne razumem, zakaj pravijo, da skrbi za propad Barce. Leta in leta je dokazoval svojo kakovost kot nogometaš. Moramo poudariti vse, kar je storil za ta klub. Pomagal ga je narediti velikega, moramo pa prenehati s temi nesmisli glede njegove pogodbe," si je še zaželel Koeman.

Messi bi po informacijah El Munda sicer v zadnjih štirih sezonah na Camp Nouu zaslužil kar 555.237.619 evrov, če bi bile seveda izpolnjene vse klavzule v zloglasni pogodbi, ki mu jo je v podpis ponudil zdaj že bivši predsednik Josep Maria Bartomeu. Ta je Messiju obljubil tudi 115 milijonov evrov bonusa, ko je pristal na zadnje podaljšanje, poleg tega pa še 77 milijonov evrov bonusa za zvestobo, ki bi mu ga nakazali v dveh obrokih. 

Tega ne bo enostavno pozabiti
Messi naj bi na leto zaslužil okoli 72 milijonov evrov, če upoštevamo še dodatke (če odigra več kot 60 odstotkov tekem v sezoni), če ekipa napreduje v Ligi prvakov, osvoji državni ali pokalni naslov ter če osvoji posamične nagrade. Messi je sicer marca s soigralci pristal na prvo nižanje plač, ki mu je letos sledilo še eno, zato bo končni znesek mnogo nižji od več kot 555-milijonskega,  o katerem se je razpisal El Mundo. Številke so toliko udarnejše tudi zaradi trenutne finančne situacije v klubu, ki se je znašel na robu insolventnosti, zadolženost Kataloncev pa se je zaradi posledic pandemije covida-19 še močno povečala.

"Že dolgo vemo, da je najboljši na svetu, za klub pa je naredil veliko," je Koemana po tekmi še citiral dnevnik MARCA. "Bil je odločilen na tej tekmi in ostaja motiviran. Morate spoštovati vse, kar je storil za Barcelono. Kar je bilo objavljeno, je treba postaviti na stranski tir, a to ni enostavno. Je velik nogometaš, daje nam ustvarjalnost v napadu. Brez Lea se ne moreš boriti za veliko stvari."

Griezmann: Lahko osvojimo pomembne reči
Koeman je sicer nedavno presenetil z zelo iskreno izjavo, da trenutna ekipa Barcelone ni pripravljena za "osvajanje veliko reči". Malce bolj optimističen je bil poleg Nizozemca po nedeljski tekmi francoski zvezdnik Antoine Griezmann, ki je imel morda najboljši mesec po prihodu v Barcelono, včeraj pa ga je zaključil z novim (in tudi odločilnim) golom v mreži nekoč velikih rivalov iz Bilbaa. Griezmann je v Španiji prej seveda igral za najhujšega baskovskega tekmeca bilbajskih "levov", Real Sociedad.

"Ali še sanjamo o naslovu? Do konca je še veliko tekem. Mi se osredotočamo nase in želimo zmagati na tekmah, ki so še ostale," je za televizijo Movistar+ povedal Griezmann. "Athletic je ekipa, ki zelo dobro pritiska pod taktirko novega trenerja (Marcelina Garcie Torala, op. a.). Tudi zaradi vetra smo imeli nekaj več težav. V drugem polčasu smo težko prihajali z žogo iz zadnje vrste, a najpomembnejše so tri točke. Smo ekipa. Vsi smo del te skupine in potrebujemo vse, pa če igrajo ali ne. Tudi zaradi tega sem gol želel proslaviti z rezervisti. Imamo izvrstno ekipo in lahko osvojimo pomembne reči. Kako pomemben je Messi? Uf, to pa je vprašanje ... Uživamo z njim. Je legenda in upajmo, da bomo uživali še dolgo."

Koeman pa je na novinarski konferenci dodal: "Izboljšali smo svojo samozavest, v izvrstnem prvem polčasu bi morali na premor s kakšnim golom več, ne pa s tako tesnim izidom. Dobro smo pritiskali in zelo dobro igrali pozicijsko. Drugi polčas je bil druga zgodba, predvsem v skoku. A odzvali smo se po njihovem golu. Že vemo, da je Athletic zelo nevaren ob predložkih in standardnih situacijah, a v tem primeru smo pokazali, da znamo trpeti. Znali smo braniti rezultat in smo zasluženo zmagali."

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (116)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Brgolino
02. 02. 2021 20.42
+1
Messi je pac stevilka 1 na svetu. Njegov zasluzek pa je seveda previsok,tako kot 95% drugih fuzbalerjev. Se vseeno pa je v blagajno barce prinesel vec kot je dobil,ceprav vemo da je milijarder. Drugace pa objava je se en razlog hejterjev da si malo olajsajo duso,kaj vse so prestali zadnja leta zarad messija😉
dark horse
02. 02. 2021 17.45
+2
Umiram od smeha kako zna kripsl=krele pljuvati po messiju in povzdigovati cr in real 😂😂😂
HALAcR7
02. 02. 2021 12.13
-10
eno vprašanje za slamnate bedake,zakaj je Messi toliko skrival pogodbo,zakaj je grozil z tožbo in odhodom če se pojavi v javnost njegova pogodba,,,,ZAKAJ
resnicaosvobaja
02. 02. 2021 12.28
+10
O butasti...plače so hoteli imeti tajne tudi policisti, pa so plačani iz proračuna . Imate tudi v podjetju tajnost plač, če morda delaš in nisi v javnem sektorju ?
Lock Down
02. 02. 2021 13.31
+6
Odgovor slamnatemu madridskemu navijaču Juventusa in Bayerna: Kateri nogometaš pa javno objavlja svoje pogodbe v medijih? Si morda že slišal da poslovno skrivnost, ali si presmrkav da bi sploh vedel, kaj to pomeni?
dark horse
02. 02. 2021 17.43
-1
O butasti od kdaj znaš brati 😂😂😂
resnicaosvobaja
02. 02. 2021 12.06
+4
Cripsi...ko se nasmejiš s hahahaahh, vem da se ti je zaletelo...
resnicaosvobaja
02. 02. 2021 12.04
+2
Torej Cripsi, če štejemo med vaše lovorike tudi "darila" , jih imate verjetno več od Barcelone ali pač ne ?
resnicaosvobaja
02. 02. 2021 11.59
+4
Cripsi ,kako bi z eno besedo osvetlil dejstvo, da je Barcelona v 30 letih imela dva največja v zgodovini nogometne igre vi pa v 118 letih kvečjemu en ponaredek ?
resnicaosvobaja
02. 02. 2021 12.01
+5
6 Zlatih žog, vsak žoga svojo Zlato kopačko, kar se tudi spodobi....pravzaprav ima Messi več Zlatih kopačk kot Ronaldo in Real skupaj
cripstoned
02. 02. 2021 11.00
-6
smesno kako hejteri real madrida zagovarjajo najbolj podlo osebo ki je trenutno se v barceloni...messija spostujem kot nogometasa kot cloveka pac ne ...nickolikokrat sem to ze povedal in nickolikokrat je to obveljalo...tudi zdaj ko je vsa njegova skromnost prisla v javnost..555milijonov eur je ocitno stevilka ki si jo je 3 sezone lahko sam izbral..in izbral je zlato sredino...celo malo vec...liga prvakov in vse te blamaze pa so bolele messija se najmanj...denar je pritekal abnormalno, klub pa stagniral...barcelona kot velikan si ne bi smela dovoliti da se podredi messiju...skromna in pobozna oseba...smesni so samo njegovi zagovorniki katere bi messi lahko pljunil pa bi govorili da ni bil messi....hahaahhah...enako kot sem razkrival hejtere reala tukaj, cas razkriva pravi obraz skormne in pobozne osebe...skoda da ime messi prinasa toliko denarja ce ne bi se doping razkril marsikaj...
resnicaosvobaja
02. 02. 2021 11.08
+3
Cripsi 118 let že obstajate, pa niti enkrat niste imeli najboljšega v zgodovini nogometne igre v svojih vrstah ?
cripstoned
02. 02. 2021 11.14
-5
kako da ne...barcelona obstaja ze 121 let pa je izenacena z ronaldom v evropskih naslovih...glede na to da je ronaldo najboljsi strelec lige prvakov, reprezentanc in vseh casov nasploh...
cripstoned
02. 02. 2021 11.17
-5
sicer na koncu steje klub in ne posameznik...tako da zdaj napisi to kar je osvojil real v 121 letih in to kar je barca v 118letih...zelo znane so ti stevilke 13 in 34...nekdo je vecno 1. nekdo vecno sledi...enako je pri ronaldu in messiju....rekordi in letvica govorijo svoje...verjamem pa da je se najtezje biti hejter najvecjih....to vas boli se bolj kot pa karkoli iz privat zivljenja ker ga pac nimate...hahahaahh
Od Halerja ati
02. 02. 2021 11.27
+4
6 zlatih žog pove vse kdo je najboljši. še v cicibanu piše to ❤ lou ju hihihi
Od Halerja ati
02. 02. 2021 11.31
+4
pa normalno da je skromen ves kolk sta mu PSG pa City ponujala pa je ostal. zvestoba ❤
HALAcR7
02. 02. 2021 12.01
-7
psg city sta se zanimala normalno da se zanimata,dokler messi neda pogoje,plačo,onovitev na gor vsake pol leta in potem je lojalno ostal v barci,ker le on bodo plačali toliko
resnicaosvobaja
02. 02. 2021 12.12
+2
HALAcR7
02. 02. 2021 12.16
-5
Ronaldo je starejši 2 leti ima več golov,več lovorik,pomembnih,pa še bi se lahko dobro prodal in bi zabijal kot nor v vsaki ligi,bomo videli kje bo messi čez 2 leti,na kitajskem so mu ponujali čez 100miljo,plače....pa je ostal v Juvetu za borih 30milj,,....očitno denarja ne potrebuje kot palćek izsiljevalćek
Od Halerja ati
02. 02. 2021 13.47
-1
ja Italjancki so mu bolj vsec. prej na Tajsko kot Kitajsko tam so tut baje znani po lulčkih. Soler ti bi mogu kej več vedet o tem ko mata oba rada 🍆🤣🙊
HALAcR7
02. 02. 2021 10.30
-4
Za slamnate bedake,Messi je prinesel 235.610.000 v barcino blagajno v treh sezonah,o kaksni milijardi govorite,,,,stane jih pa 380.000 tisoc na dan,,,malo.kar upam da ostan,da jih oguli do konca
resnicaosvobaja
02. 02. 2021 11.22
+3
O butasti...zmeraj me nasmejiš...235.610.000 je pozitivna bilanca za Barco, med izdatki zanj in zaslužki z njim ...na kratko od tistih 5 zlatih jajc, ki jih Messi znese SAM, 2 pusti Barceloni . Jelka Reichman bi rekla , da ilustracija pove več kot tisoč komentarjev
resnicaosvobaja
02. 02. 2021 08.54
+6
Če želite, da bo O butasti razumel, mu morate najti primerjavo iz Cicibana. Če pustimo nogomet ob strani je Messi kokoš, ki nese zlata jajca
Maxx365
02. 02. 2021 08.45
+9
Barcelona je izračunala, da se za Messija porabi 8,2 % izdatkov kluba, medtem ko je Messi zaslužen za 1/3 vseh prihodkov Barce. Sponzorji zahtevajo, da je Messi vključen v njihove projekte, reklame, tu je prodaja dresov (od desetih prodanih dresov Barce je 8 Messijevih), prodaja vstopnic, ker je magnet za gledalce, tv prenosi... skratka Messi je ikona Barcelone, ki klubu prinaša neprimerno več denarja kot ga zanj porabijo, čeprav se cifre a njegovi pogodbi slišijo astronomsko. In roko na srce tudi so, četudi polovico tega denarja poberejo davki.
Maxx365
02. 02. 2021 08.50
+9
Pa še nekaj o lovorikah kluba. Od leta 2004 do 2020 je Barca v eri Messija osvojila 35 lovorik (Real za primerjavo v tem času 22), za kar je v veliki meri zaslužen prav Leo Messi. Da o njegovih individualnih dosežkih niti ne govorimo. Preprosto best of the best.
resnicaosvobaja
02. 02. 2021 09.36
+6
To je mnenje strokovnjakov...zato pa so eni navijači, drugi pa strokovnjaki
resnicaosvobaja
02. 02. 2021 09.55
+5
Maxx365
02. 02. 2021 10.12
+5
Ja res je, in ko na koncu dneva potegneš črto, ugotoviš da ni vse tako črno, kot je videti površnemu opazovalcu. In da takšnega fenomena preprosto ne moreš spustiti iz rok, kljub njegovi megalomanski plači.
HALAcR7
02. 02. 2021 10.31
-5
Danes so španski mediji dali objavo koliko je messi prinesel blagajno,meseofilov bedak
resnicaosvobaja
02. 02. 2021 11.33
+6
O butasti ...Messi je klub stal 383.655.000 evrov, v istem obdobju pa jih je ustvaril 619.265.000. Z Messijem, ki ustvari 30% dohodka za Barcelono ima Barcelona kljub hejterjem pozitivno stanje v višini 235.610.000 za to obdobje
Maxx365
02. 02. 2021 13.28
+3
Če, bi me užalil nekdo, ki je vsaj normalen, ne pa umsko omejen osebek, bi se še morda sekiral, tako pa se lahko slamnatemu le od srca nasmejim.
DR.Fejsbuk
02. 02. 2021 08.39
+5
Messi, bog nogometa!! Vse ostalo so zgolj logične posledice tega.....
GuzutiHrzantes
01. 02. 2021 21.53
+4
Koliko zasluži Messi sploh ni važno...zaslužen vsak cent...vprašat se je treba koliko je klub zaslužil na račun Messija...samo prodaja majic je v dekadi pokrila mesijevo letno plačo 3 - 4 krat (da ne naštevam drugih rekvizitov in nosijo ime oziroma podobo Messija)...in govorit o tem da bo messi krvnik Barce če se zalomi je butasto...in to ni vse na krilih Mesija je večina lovorik ki jih ima Barca...in drage moje dragi moji to so dejstva...obrneš tako ali drugače...
TEDO84bv0MEDO
01. 02. 2021 21.43
+2
Igralec Barcelone se je ulegel, videlo se je, da ni bilo prekrška, ampak plešast sodniški butec je zapiskal.
HALAcR7
01. 02. 2021 21.28
-2
Po eni strani ga privoščim barci,saj nebodo zdržali do konla leta z njem,od kje jim denar,treba sodnike,fifo uefo,pa še messija (palćka izsiljevalćka )plačat,bankrot do leta 2022 garant,mogoče je pa to njegov plan da uniči barco,je tihi navijač reala
Od Halerja ati
01. 02. 2021 21.29
+3
sam reeees. zato jim je tak kazal svoj dres na Bernabevu zdej mi je jasn hahah ups 🤣🤣🙈
DR.Fejsbuk
02. 02. 2021 08.40
+1
Drži se fasaderstva ALAHAR7.....Pa še to ti jaz ne bi dal na čez...
olimpija007
01. 02. 2021 21.20
+1
Najbolj glasni so tisti z hala forza dilemo...hud udarec za njih Grande Leo 🐐🐐
olimpija007
01. 02. 2021 21.19
+4
Ronaldo je tudi prosil za povišico saj želi še kakšnega otroka kuputi... toda ronaldo je najboljsi saj ima najvec sledilcev na instagramu 🐒 - logika madridskih navijacev juventusa
olimpija007
01. 02. 2021 21.18
+0
Penaldooin navijaci jokajo 🐒🐒
tv1206802
01. 02. 2021 21.09
+4
Vsi se oglasajo, da je neprecenljiv... pol pa placite tko kot je v pogodbi in ne nizajte plac!!
blazter
01. 02. 2021 20.58
+0
No , realno je to ogromno denarja.
resnicaosvobaja
01. 02. 2021 20.51
+0
Tipični hejterji Barcelone in njihova doktrina : Želim da Messi ostane... saj Barca brez njega lažje zmaguje kakor z njim...