Nogomet

Koeman tudi uradno novi trener Barcelone

Barcelona, 19. 08. 2020 12.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ronald Koeman je zdaj tudi uradno novi trener nogometnega kluba Barcelona. Nizozemec je podpisal dvoletno pogodbo, medijem pa se bo predstavil na novinarski konferenci. Nekdanji branilec se je v trenerski vlogi preizkusil v vseh treh velikih nizozemskih klubih (Ajax, Feyenoord, PSV Eindhoven), vodil pa je tudi Benfico, Everton in Southampton.

Ronald Koeman
Ronald Koeman FOTO: AP

Ronald Koeman bo na trenerskem stolčku nasledil Quiqueja Setiena, ki je izgubil službo po hudem porazu v četrtfinalu lige prvakov proti Bayernu ter na splošno slabi sezoni, v kateri je Barcelona prvič po letu 2007 ostala brez lovorike. Koeman je bil šest let član katalonske ekipe, v Barceloni pa je ta 57-letni Nizozemec deloval tudi kot pomočnik trenerja Luisa van Gaala (1998 - 2000). Leta 1992 je bil strelec odločilnega zadetka v evropskem finalu proti Sampdorii, ki je Barceloni prinesel prvi naslov v Ligi prvakov.

Nekdanji branilec se je v trenerski vlogi preizkusil v vseh treh velikih nizozemskih klubih (Ajax, Feyenoord, PSV Eindhoven), vodil pa je tudi Benfico, Everton in Southampton.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (29)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Homer.Simpson
19. 08. 2020 20.13
+1
Evo, vse kar mi je po telefonu zaupal moj prijatelj Andres Iniesta se počasi uresničuje: 1.) Ronald Koeman je že prišel; 2.) Njegov pomočnik bo Xavi, do leta 2022, nato naj bi on prevzel vodenje; 3.) MESSI ZANESLJIVO ODHAJA!!! Njegova želja je Juventus, da končno zaigra skupaj z Ronaldom; 4.) Poleg njega so na izhodnih vratih še Ter Stegen, Neto, Jordi Alba, Langlet, Rakitić, Arthur, Vidal, Suarez, Fati in Griezmann. Popoln remont torej! 5.) Poskušali se bodo rešiti tudi Piqueja in Busquetsa, vendar imata menda zelo trdni pogodbi; 6.) Zanesljivo bo tudi veliko prihodov, vendar Andres ni želel izdati nič konkretnega. Menda imajo na voljo kar 500 mio. € za okrepitve; 7.) Mi pa je moj prijatelj Andres med vrsticami namignil, da Neymarja nočejo nazaj in pa DA BO EDEN OD NOVIH IGRALCEV SLOVENEC !!!!! To so torej najnovejše novice iz prve roke, ko zvem kaj več se ponovno javim. Z Andresom se ponovno slišiva po nocojšnji tekmi, morda bo že kaj novega. LP
samomojemnenje
19. 08. 2020 17.14
+8
Sem prejle prebral izjavo Kroosa, da so imeli igralci Reala slavje po tekmi Barce z Bayernom. Prav tako je povedal, da so po izpadu Barce proti Romi, igralci Reala letali po hotelskem hodniku in kričali od sreče. Grozno, kakšne komplekse je Barca v zadnjih letih nabila ne samo navijačem Reala, ampak tudi igralcem Reala.
Kollerik
19. 08. 2020 18.04
+3
A tako? Saj si videl kakšno norčevanje je s strani nekaterih belih pacientov na forumu sprožil debakel Barce proti Bayernu. In potem bi se naj še šli neko kulturno navijaštvo, pa to. Izgube bele pokvarjene.
samomojemnenje
19. 08. 2020 18.18
+4
Kollerik, treba je razumeti, da je ta generacija Reala, kljub uspehom v CL v zadnjih 10-15 let lahko zmage nad Barco preštevala skoraj na prste ene roke in to potem vodi k kompleksom. Da te največji rival skoraj redno premaguje na domačih tleh in si nemočen, je kar hudo. Zato pa veselje večje ob Barcinem neuspehu v CL, kot pa zmaga nad Barco. In veš, da so zelo veseli te Barcine krize.
Vladimir.Krutov
19. 08. 2020 18.43
+2
Mnenje.....verjamem da so noreli od veselja.....kljub krizi sedaj so medsebojno v prednosti....pa naj se veselijo.....3× je barca prišla dlje kot real v cl...
HALAcR7
19. 08. 2020 14.46
-13
Koman se je preiskusil kot trener in bil precej neviden,upam da tako tudi ostane,bo že čez kak mesec pisalo Koeman#Out
gullit
19. 08. 2020 15.32
+15
verjetno ne spremljaš kaj veliko nogometa. Začel je v skromnem Southamptonu kjer je bil presenečenje sezone in takoj napredoval v Everton in je bil do sedaj tudi selektor Nizozemske kjer je ponovno dosegal odlične rezultate z pomlajeno ekipo. sedaj je u Barci.
samomojemnenje
19. 08. 2020 17.15
+5
Gullit, Halar je nabit s kompleksi, da se bo razpočil.
yanay
19. 08. 2020 13.37
+4
Upam, da ne bodo pritiskali nanj, da mora že v enem letu pokazati super rezultate. Potem vsekakor ne bo uspeha. Potrebno bo zgraditi zdravo okostje ekipe, ki mora temeljiti na mladih in hitrih,ampak ne samo v nogah, temveč tudi v glavah. S kombinacijo starejših in izkušenih, bi morali oponašati koncept Bayerna in Liverpoola. Potem je tu še Messi, ki bi lahko bil glavni mentor mladim, saj bi svoje znanje in izkušnje prenašal na mlade med igro, kjer bi bil podaljšana roka trenerja.
borut30
19. 08. 2020 13.51
+9
Messi je genialni igralec, kot je bilo samo par igralcev v zgodovini (Maradona, Ronaldihno, Pele,...). In ponavadi te nikakor ne morejo biti mentorji drugim, ker jim je v naravi genialnost oz imajo prirojene določene atribute. Težko so bili potem povezani z drugimi igralci, v smislu igre in trenerskega dela. Mogoče so lahko dobri motivatorji, ki znajo zbuditi energijo določenega igralca. Če Messija vprašaš, kako pride do takšne igre..vprašanje če zna odgovoriti. Pač ima to v sebi. Vem, da so pred časom oz pred leti to spraševali Diega in je pač odgovoril v svojem stilu "to mi je dal Bog". Je pa znal oz še zna Diego zelo motivirati igralce z svojo energijo. Mogoče bo Messi lahko enako pomagal, kej več pa ne bo "zmogel", ker je rojen za igranje...
Johnny_J
19. 08. 2020 14.01
+1
borut30
19. 08. 2020 14.30
+8
In ja, kolikor je težko razumeti...je z Messijem težko igrati, če nisi na isti frekvenci. Z Maradono je bilo enako. Za te igralce je naravno, da najde luknjo tam, kjer je ni. da naredi nekaj, kar je skoraj nemogoče. In potem taisti igralci včasih pričakujejo, da jih bodo ostali sledili. Nikakor to ne gre kar tako. Iniesta, Xavi, mogoče Neymar so bili edini, ki so lahko sledili Messiju oz njegovi igri in mogoče je prav ta Lionelova genialnost bolj ovira sedanji Barci, kot pozitivna stvar. Vem, da je dal ogromno za Barco, samo pač tako je. Najti ekipo, ki bo "živela" pod Messijem in ga razumela je hudičevo težko. Tudi trener mora biti tisti pravi, ki bo Messija lahko prilagodil ekipi. Sam Messi se ne bo; ker se enostavno ne zna oz ni to v njegovi naravi. Igra, kot se je naučil oz kot mu je znanje dala mati narava. Ronaldo na drugi strani je tip igralca, ki se lažje prilagodi sistemu. Za svoje uspehe je moral garati veliko bolj, kot recimo Messi in trenerji ga lažje razumejo. Pa to ni kritika Messiju, ampak enostavno njegovi genialnosti. Ni edini, ki preživlja to "agonijo" velikega igralca. Zato pa pravim, ali je Koeman pravi za to nalogo. Mogoče je, samo bo potreben čas. Maradona je najbližje Messiju ali obratno..nima veze. In proti koncu svoje kariere se je vedno težje prilagajal igranju ostalim (pa pustimo njegovo življenje). Noge je imel še vedno čudežne. Samo pač z leti tudi največji zgubijo energijo na igrišču, znajo še vedno preigrati, podati in narediti "čudež", ampak rok trajanja počasi hlapi. Upam, da iz Messija še izvlečejo njegovo zadnjo genialnost in energijo, preden se upokoji in da nam še nekaj nepozabnih tekem. Četudi gre "jutri" v penzijo.
yanay
19. 08. 2020 15.12
+3
Saj zato sem pa napisal, da bi morali biti naslednji Messijevi soigralci tudi hitri v glavah, bistveno je razumevanje in čitanje igre in s tem lažje povezovanje z njim. Se pa povsem strinjam, da se drugače z Messijem ne bo izšlo.
Johnny_J
19. 08. 2020 17.09
+7
Pomlajena ekipa, ki bo imela hitrost in garanje, je že del sestavljanke, kjer bo Messi lahko še kakšno sezono ali dve, dal zadnji košček do dobre igre. Sem že pisal in naj še enkrat, da je obvezna nova 9ka v stilu etooja, dembele in Messi, v vezni liniji de Jong, Puig in coutinho. Po mojem bi to bilo to, seveda pa ne moreš vedet, saj na homogenost ekipe vpliva veliko več faktorjev, kot je vidno našim očem za ekranom.
samomojemnenje
19. 08. 2020 17.19
+7
Coutinho se po zadnji tekmi CL vrača na treninge v Barcelono. Glede njegove nadaljne usode bo odločil Koeman, ki bo povedal ali ga vidi v ekipi ali ne. Koeman naj bi po izjavi Bartomea dobil proste roke pri izbiri igralcev, je izjavil Bartomeu, saj naj bi to bil Koemanov pogoj pred podpisom pogodbe.
gullit
19. 08. 2020 17.42
+4
Barca rabi v obrambi največjo prenovo. Glede na to da je bil koeman štoper bo že znal to zrihtati. Na ostalih položajih so močni, dokler ne pride do poškodb tako da bi tudi tam še kaj rabili ampak ne tako nujno, lahko mogoče kakšen položaj zaflikajo z mladinci.
fcrs_lj
19. 08. 2020 13.12
-7
Sej je imel samo to...ko se ga spomnim, ko vzame zalet in zadane zogo upas da fali zivi zid in zadane okvir gola, in pol nic od tega...in pol spet prosti strel in spet 0, in tko celo tekmo 5 prostih strelov vseh 5 mimo gola...in na koncu tekme 0 od 0...in tako iz tekme v tekmo in se sprasujes zakaj trpijo te njegove poskuse...in pol zadane enkrat po dolgem casu in udarna novica Kuman razparal mrezo...me prav zanima kaj on lahko ponudi od svojega znanja Messiju
Messia
19. 08. 2020 13.20
+4
samomojemnenje
19. 08. 2020 13.20
+13
Ne moreš soditi kvaliteto trenerja po tem, kako dober igralec je bil. Trenerji delajo s celo ekipo in najvažnejše je to, da zna ekipo psihično in taktično pripraviti. Če bi bilo po tvoje, se vprašaj, kaj ima naprimer Klopp za ponuditi Maneju ali komu drugemu.
borut30
19. 08. 2020 13.46
+5
Boljši trenerji so bili predvsem povprečni igralci oz tisti, ki so bili garači na igrišču v obdobju svoje kariere. Najboljši igralci v zgodovini nikoli niso bili ne vem kaj trenerji, pustimo Zidane-ja, ki je bolj motivator in psiholog, ki nekako zna zbuditi oz motivirati "zvezde". V trenerskem smislu vprašanje, če je na nivoju najboljših trenerjev, ki so predvsem pomembni za mlade in neizkušene igralce. Koeman kaj vem, mene ni prepričal kot trener v prejšnjih klubih, lahko pa da se bo z Barcino "šolo" dobro ujel. Zanimiv primer je Lipotegui, ki so ga praktično vsi kovali v zvezde. Mogoče je res izjemen trener za določen tip igralcev in ekipo, za veličino Reala pač ni "bil" uspešen. Mou se mi zdi, da se tudi ujame bolj z mladimi, neizkušenimi..kot zvezdami. Pač pri trenerjih je vse relativno in nikakor ni trener že uspeh za določeno ekipo.
gullit
19. 08. 2020 15.37
+5
Spomin ti res švoh dela. Ronald Koeman je bil igralec z zelo močnim udarcem, takih igralcev je zelo malo, oziroma ga danes sploh težko vidiš, na pamet mi pride mogoče R. carlos ali pa Juninho iz lyona. Enajstmetovke je tudi izvajal in se ne spomnim da bi kdaj falil.
gullit
19. 08. 2020 15.44
+6
Pa odločil je finale lige prvakov, proti Sampdoriji je zadel bombo v podaljšku, ti pa govoriš da strela brezveze. pri njem je bil vsaki prosti strel skoraj penal toliko je imel močan strel ter natančen. ne govori laži če ga pač nisi spremljal ker se še rodil nisi, mi smo pa uživali na vsaki tekmi njegovi, ker je bil dober štoper, podajalec tudi čez celo igrišče je najdel soigralce, pa zelo učinkovit pri prostih strelih.
Generacija56
19. 08. 2020 12.55
-1
Hvalabogu je odstopil športni direktor, drugo največje zlo v Barci in omogočil, da ostane Messi.
Vladimir.Krutov
19. 08. 2020 15.03
+0
56++++ zame so najbolši trenerji vezisti.....v karieri so bili skozi med obrambo in napadom....pomagali obrambi in tudi napadu....so pa tudi izjeme
STOP
19. 08. 2020 12.51
+13
je imel največje bombe med fuzbalerji
samomojemnenje
19. 08. 2020 13.00
+6
gullit
19. 08. 2020 13.12
+11
Pa rekord v španski ligi po 11m pa v reprezentanci. Od 96penalov je samo 6 jih zgrešu. take statistike nima noben igralec.
Vladimir.Krutov
19. 08. 2020 15.09
-1
gullit
19. 08. 2020 15.39
+4
Mihajlovič je pa tudi mogoče še boljši izvajalec prostih strelov ker je imel raznovrstne in je tudi do sedaj edini igralec ki je dal hat trick iz prostih strelov.