Nogomet

Kolonija zmajev v Bratislavi zdaj še številčnejša: Apau podpisal za tri leta

Bratislava, 21. 06. 2018 14.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Jan Krstovski
Komentarji
4

Slovan iz Bratislave, kamor sta se preselila že nekdanja člana Olimpije Andraž Šporar in Kenan Bajrić, bo v prihajajoči sezoni računal na še enega bivšega zmaja. Nizozemski bočni branilec Mitch Apau, najstandardnejši člen letošnje šampionske ekipe zmajev, se k Slovanu seli za tri sezone, je potdil slovaški podprvak.

Apau (na fotografiji) je igral prav na vseh ligaških tekmah zeleno-belih v minuli šampionski sezoni.
Apau (na fotografiji) je igral prav na vseh ligaških tekmah zeleno-belih v minuli šampionski sezoni. FOTO: Aljoša Kravanja

ŠK Slovan Bratislava je na uradni spletni strani kot novo okrepitev predstavil že tretjega nogometaša, ki je v karieri nosil dres ljubljanske Olimpije. Napadalec Andraž Šporar je v slovaški prestolnici pristal prek Basla, po Kenanu Bajriću pa se neposredno v vrste najtrofejnejšega kluba v državi seli še en branilec zeleno-belih, Nizozemec Mitch Apau.

Na spletni strani Slovana so izpostavili podatek, da je Apau v minuli sezoni, ki je v Ljubljano drugič v zgodovini prinesla dvojno krono, odigral prav vse ligaške preizkušnje, na katerih je ekipa zdaj že bivšega trenerja Igorja Bišćana prejela najmanj golov od vseh (17). Slovaki izpostavljajo telesno moč novega člana, ki je po njihovih informacijah zelo močen v duelih.

Apau: Vedno imam najvišje cilje
"Želeli smo si okrepiti desno stran obrambe. Mitcha smo spremljali skozi vso sezono in v Ljubljani je redno kazal zelo dobre predstave," je izjavil podpredsednik Slovana Ivan Kmotrik, ki je izpostavil, da se je za Apauove usluge boril z več drugimi klubi, Nizozemec pa da bo dragocena okrepitev na položaju, s katerim so imeli sinje modri v minuli sezoni velike težave. 

28-letnik po rodu iz Amsterdama je Ljubljano zapustil brez odškodnine in z željo po novem izzivu, ki mu ga ponuja slovaško prvenstvo. Poleg štirih podaj je v slovenskem prvenstvu zabil tudi en gol, in to na marčevskem večnem derbiju z Mariborom (1:1).

"Sem človek, ki ima vedno najvišje cilje," je uradna spletna stran Slovana citirala Apaua. "Po uspešni sezoni v Sloveniji sem si želel novega izziva. Slovan je pomemben klub z bogato zgodovino in visokimi ambicijami. Želim se izboljšati in pomagati klubu, da bi izpolnil cilje, ki si jih je zadal. Zelo sem navdušen, da bom oblekel ta dres. Vse bom storil, da upravičim zaupanje, ki mi ga je izkazal klub, želim pa tudi zadovoljiti navijače z mojimi predstavami," je dodal desni bočni branilec.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rambek
21. 06. 2018 22.40
+1
Olimpija se brez resnih okrepitev ???
Luka Krebs 1
21. 06. 2018 19.30
+7
ajoj...upam,da nam do prve tekme vsaj žoga ostane...:)
ivan.z Doba
21. 06. 2018 17.18
-3
User513426
21. 06. 2018 15.48
+3
a boste imeli sploh kakšnega za prvo kolo LP al bodo mogli igrat kadeti. kar se dogaja bi se morda odrezali celo bolje kot kvazi zvezdniki olimpije