Nogomet

KOMENTAR: Korak bližje

London, 15. 04. 2019 13.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matjaž Ambrožič
Komentarji
2

Zaključek dirke za naslov angleškega prvaka prehaja v najbolj nevrotično fazo. Liverpool je s težjimi nasprotniki že opravil, Manchester City ima v prihodnjih desetih dneh na sporedu še dva taka. Ker ima City odigrano tekmo manj, preračunavanja možnosti obeh vodilnih za zdaj še ne ponujajo realnih odgovorov. Posledično se do konca ne bo vedelo, kdo si bo priboril končno uvrstitev na 3. in 4. mesto.

Liverpool drži prvo mesto na lestvici angleškega prvenstva.
Liverpool drži prvo mesto na lestvici angleškega prvenstva. FOTO: AP

Liverpool je imel s prebijanjem Chelseajeve obrambe v prvem delu derbija nemalo težav. Toda napak gostov pri prenosu žoge v napad je bilo po uri raztrgane igre enostavno preveč. Te so se naposled naselile tudi v gostujoči kazenski prostor. Sadio Mane je zabil prvi gol, Mo Salah pa že čez dve minuti spektakularnega drugega. Chelsea bi se lahko vrnil v igro, a je dve lepi priložnosti takoj zatem zapravil Eden Hazard. Liverpool pred povratno tekmo v Ligi prvakov v Portu, prav tako pa pred preostalimi štirimi ligaškimi tekmami (Cardiff, Huddersfield, Newcastle, Wolverhampton), deluje zelo šampionsko.

Enako tudi Manchester City, ki je v nedeljo v Londonu brez težav odpravil Crystal Palace. Najboljši mož na tej tekmi je bil poleg dvojnega strelca Raheema Sterlinga še Kevin De Bruyne. V tej sezoni zaradi poškodb pogosto odsotni Belgijec je odlično formo našel v pravem času in ni izključeno, da bo De Bruyne tisti krativec, ki ga bomo v naslednjih dneh še hvalili. Če Manchester City med tednom ne uspe nadomestiti minimalnega zaostanka s prvega četrtfinalnega obračuna proti Tottenhamu v Ligi prvakov, bo sobotni derbi med prav tema dvema tekmecema še toliko bolj zanimiv. City ima nato v sredo na urniku zaostali spopad s sosedom Unitedom.

V Ligi prvakov Manchester City čaka povratni dvoboj s Tottenhamom.
V Ligi prvakov Manchester City čaka povratni dvoboj s Tottenhamom. FOTO: AP

West Ham si na gostovanju pri Manchester Unitedu ni zaslužil poraza, a se je ta vseeno zgodil. Arsenal v Watfordu gostuje nocoj. Če bo Arsenal nocoj uspešen v Watfordu, bo gneča na mestih od 3. do 6. še bolj vznemirljiva. Z zmagami pred izpadom so že skoraj dokončno pobegnili tudi Southamtpon, Newcastle in Burnley. Slednji je Cardiff, mestoma tudi na račun dveh, treh občutljivih ali pač sumljivih sodniških presod.

V soboto sem obiskal novozgrajeni White Hart Lane. Zdaj je Tottenhamov dom daleč najlepši angleški nogometni stadion. Ob arhitekturi in ureditvi izjemnega športnega objekta zastaja dih. Domači Spus so brez težav prevladali nad Huddersfieldom. Naš Jon Gorenc Stanković je igral dobro. V prvem delu se je slovenskemu branilcu po predložku iz kota ponudila tudi lepa priložnost za gol, toda na žalost je ni izkoristil. Brazilec Lucas Moura je za Tottenham zadel trikrat ter s tem postavil mejnik na novem igrišču, obenem pa vknjižil svojo prvo evropsko golgetersko trojko.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dany75
15. 04. 2019 14.12
-14
Dany75
15. 04. 2019 14.12
-13