Nogomet

KOMENTAR: Neustavljivi Manchester City 

Manchester, 12. 11. 2018 08.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Matjaž Ambrožič
Komentarji
9

Zahtevnemu 12. krogu v Premier League je bil dorasel le Manchester City. Vsi ostali najboljši angleški klubi so minuli vikend igrali slabše, dvema med temi ni uspelo zmagati niti doma. Manchester City in Liverpool sta med vsemi slavila najbolj pošteno. Ostale tri tesne zmage in skupno pet remijev premierligaške lestvice niso posebej spreminjali.

Sergio Aguero
Sergio Aguero FOTO: AP
Manchester City je bil preprosto veliko boljši in močnejši od mestnega tekmeca. United se je branil, napadalsko iskro pa je zmogel kresniti edino v minutah po vstopu Romeluja Lukakuja, ki mu je uspelo enajstmetrovko si priboriti že s prvim dotikom žoge. Razpoložena domača vrsta je skozi vso tekmo delovala kot edina možna zmagovalka. Dinamika pomembnega derbija zato pogosto ni bila na pričakovanem nivoju. Igralci Manchester Uniteda dominantnemu nasprotniku dejansko sploh niso zadostno grozili. Tudi pri izidu 2 : 1 ne. Posledica tega je bil zadnji zadetek Ilkayja Gündogana. Lep zaključek Nemca je sledil kombinaciji kar 44 kratkih podaj moštva trenerja Pepa Guardiole. V srcu Cityjeve vezne vrste je bil znova odličen Brazilec Fernandinho.

Liverpool se je doma moral pošteno potruditi za zmago proti Fulhamu.
Liverpool se je doma moral pošteno potruditi za zmago proti Fulhamu. FOTO: AP

Jose Mourinho je svoj United po tekmi zagovarjal kot izčrpan. "Cityju sta do zmage pomagali tudi dve prijateljski tekmi, ki jih je odigral v zadnjih dneh," s čimer je Portugalec želel poudariti, da sta zahtevni gostovanji njegove ekipe, še zlasti tisto v Torinu pri Juventusu, zahtevali davek. Nasprotno je City v preteklih šestih dneh Shakhtar v Ligi prvakov in Southampton v domačem prvenstvu odpravil s skupnim izidom 12 : 1. Liverpool se je doma moral pošteno potruditi za zmago proti Fulhamu. Londončani so kljub nizu sedmih zaporednih porazov igrali bolj organizirano kot v zadnjem obdobju. Prvi zadetek domačih, ki ga je v 41. minuti iz protinapada zabil Mo Salah, je sledil razveljavljenemu zadetku Aleksandra Mitrovića. Srb je bil za las v nedovoljenem položaju. Vratar Liverpoola Allison je nato prosti strel izvedel v naglici, ko žoga ni bila pri miru.

Alvaro Morata in Ross Barkley. Chelseajev dvojec je imel tokrat manj razlogov za veselje.
Alvaro Morata in Ross Barkley. Chelseajev dvojec je imel tokrat manj razlogov za veselje. FOTO: AP

Utrujenost po gostovanjih v Ligi Evropa se je poznala tudi Chelseaju in Arsenalu. Prvi so se s prepoznavno igro lotili Evertona. Toda akcije domačih so bile šibke in nedodelane za preboj taktično stabilnega nasprotnika. Chelseajev srednji-vezni Jorginho bi moral biti zaradi nevarnega prekrška nad Gylfijem Sigurdssonom v drugem polčasu nemara celo izključen. Za igralca te tekme je bil izbran gostujoči vratar Jordan Pickford. Wolverhampton je na Emiratih povedel že zgodaj. Arsenal ni zmogel niti ene učinkovite akcije, kajti Henrikh Mkhitaryan je izenačujoč gol dosegel s predložkom z leve, ki se ga ni nihče dotaknil. Prečnik je v izdihljajih srečanja preprečil zmago za Wolverhampton. Nevarno je z roba kazenskega prostora izvrstno sprožil rezervist Morgan Gibbs-White. Že v soboto je pomembno zmago vknjižil tudi Tottenham. Na dolgočasni predstavi na Selhurst Parku na londonskem jugu proti Crystal Palaceu je bil edini strelec mladi argentinski centralni branilec Juan Foyth. Tottenhamu je uspeh priskrbela boljša kontrola igre, kar je bilo na razmočenem igrišču kar zahtevno. 

Na drugih srečanjih 12. kroga je West Ham remiziral v Huddersfiedldu (1 : 1). Naš Jon Gorenc-Stanković pri domačinih ni bil v kadru. Do svoje druge ligaške zmage je prišel Newcastle, ki je odpravil Bournemouth (2 : 1). Komaj drugič od avgusta pa je zmagal še Cardiff, ki je bil z enakim izidom boljši od Brightona. Po reprezentančnem odmoru sledi 13. krog, ki ga bo najbolj zaznamoval derbi Tottenham-Chelsea.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ChampionsLeague17
12. 11. 2018 14.21
+9
odlična igra manchester cityija
Ka pa mislis
12. 11. 2018 10.35
-2
ki je un tvojprijatelj ki ima grb ManU, komentira pa sam realove tekme.
TvojPrijatelj
12. 11. 2018 10.45
+3
ledr
12. 11. 2018 10.28
+18
Murijev največji "sindrom" se imenuje "Pep Guardiola"! In to že kar nekaj časa traja in traja...
MarKav
12. 11. 2018 18.57
+5
Ne rečem, da je Pep najboljši trener (igra pa napadalen nogomet), za Murija je pa doktor. Kaj je Muri v zadnjih letih naredil iz dobrih in obetajočih nogometašev? In kaj Pep (egoist Ibra je idealen napadalec za Murija, ki nima nobene napadalne vizije). Pogba ni niti senca sebe, ko je igral za Juve, Sanchez je res najbolje placan igralec, še eno leto pod Murijem in njegove kariere na najvišjem nivoju je konec, Lukaku ...
idiu3krasne
12. 11. 2018 10.14
+10
City gazi fse.
MKII
12. 11. 2018 10.15
-9
ChampionsLeague17
12. 11. 2018 14.22
+5
MarKav
12. 11. 2018 19.00
+0
Ni važno kdo bo koga, samo da se igra lep in napadalen nogomet.