Nogomet

KOMENTAR: Primerjave, primerjave

London, 08. 04. 2019 12.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Matjaž Ambrožič
Komentarji
0

Vse do zadnjega tedna v aprilu bo veljalo, da uvrstitve na premierligaški lestvici ne izdajo vseh resnic. Tudi minuli 33. krog je bil zaradi polfinalov v Angleškem pokalu skoraj prepolovljen. Liverpool je - z odigrano tekmo več - spet v vodstvu. Edina med najboljšo šesterico, ki bi si z zmagama lahko popravila točkovno bero, sta bila Arsenal in Chelsea.

Že v petek je Liverpool prepričljivo zmagal v Southamptonu, pa čeprav se je za to moral zelo potruditi. Za rdeče je po treh sušnih mesecih zadetek dosegel tudi Mo Salah. Usodo domačih je z redkim golom - tudi ta je padel iz protinapada - zapečatil kapetan Jordan Henderson. Liverpool ima pred prvo četrtfinalno tekmo v Ligi prvakov proti portugalskemu Portu bistre in razbremenjene misli ter še kako urne korake. Tudi za Southampton se verjame, da se bo uspel ohraniti v Premier ligi. Do konca prvenstva ekipo avstrijskega trenerja Ralpha Hasenhuttla čakata vsaj še dve tekmi, ki bi ji morali priskrbeti rešilni zmagi.

Liverpool se je moral za zmago v Southamptonu krepko potruditi.
Liverpool se je moral za zmago v Southamptonu krepko potruditi. FOTO: AP

Z izidom 1 : 3 se je sklenil tudi obračun v Bournemouthu. Ta je bil pomemben predvsem za gostujoči Burnley. Zdaj je klub iz okolice Manchestra zelo verjetno rešen skrbi pred izpadom. Burnely je igral zelo racionalno in na moč. Za kar dve žogi v domači mreži je bil kriv bosanski reprezentančni vratar Asmir Begović, ki preživlja obupno slabo sezono.

Tudi Crystal Palace se je najbrž rešil vsega nemira in nervoze prav v soboto, ko je v gosteh premagal Newcastle, čeprav bi težko pritrdil, da ga je resnično nadigral. Domači so nevarno napadali, toda tekma je bila občasno tudi solo šov Wilfrieda Zahaja, ki je domače veziste in defenzivce cirkuško preigraval in naposled izsilil tudi enajstmetrovko. To je v edini zadetek na tekmi spreobrnil Luka Milivojević. Srb ima na računu zdaj že deset uspešno izvedenih kazenskih strelov v tej sezoni.

Trener Leicester Cityja Brendan Rodgers.
Trener Leicester Cityja Brendan Rodgers. FOTO: AP
Občutno boljši nasprotnik na tekmi v Huddersfiedlu je bil Leicester City. Pri izidu 1 : 2 je izenačenje preprečil sicer gostujoči vratar Kaspar Schmeichel. Vnovič je bil odličen - hkrati tudi strelec prvega zadetka - mladi Youri Tielemans. Pri Leicesterju si zelo prizadevajo, da bi zaenkrat le posojenega mladega Belgijca med poletjem od Monaca odkupili za stalno.

Arsenal tudi po minulem koncu tedna ostaja - poleg drugoligaša Ipswicha - edini klub v najboljših štirih angleških nogometnih ligah, ki mu na gostovanjih v tem koledarskem letu na gostovanjih še ni uspelo lastne mreže ohraniti nedotaknjene. Tekma na Goodison Parku je bila za navijače Arsenala skrajno mučna, saj je drugi zadetek ves čas visel v zraku. Razpoloženi Everton ga naposled le ni zabil. Vseeno pa velja, da so tri zaporedne zmage niz, ki ga Everton v tej sezoni še ni uspel doseči.

Islandec Gylfi Sigurdsson je na vrata topničarjev sprožil sedem strelov - toliko jih na Evertonova niso zmogli vsi Arsenalovci skupaj. Lenobni Arsenal je zamudil lepo priložnost, da bi se utrdil med vodilno četverico. Še več. Po analogiji nedeljskega poraza so za Arsenal zelo kritični še preostali aprilski obračuni - proti Watfordu, proti Wolverhamptonu in tudi proti Leicesterju. Vsi ti trije pa so točkovno boljši od Evertona. Nocoj ima Chelsea priložnost, da se vrne na 3. mesto. Za ta premik pa mora premagati West Ham.

Arsenal je izgubil proti Evertonu.
Arsenal je izgubil proti Evertonu. FOTO: AP
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.