Nogomet

KOMENTAR: Za četrtega gre

London, 03. 01. 2019 13.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Matjaž Ambrožič
Komentarji
0

Zadnji krog v prazničnem ciklu je skoraj zaključen. Pri novem vstajenju vztraja Manchester United. Ob tem sta mu pomagala tudi zaspana Arsenal in Chelsea. Najbolj utrujajoč del Premier lige bo nocoj sklenil giga-derbi v Manchestru, ki morda sploh ne bo tako zelo dramatičen.

Manchester United je v 21. krogu vknjižil še četrto zaporedno ligaško zmago in se močno približal mestom, ki v prihodnji sezoni prinašajo nastop v elitni Ligi prvakov.
Manchester United je v 21. krogu vknjižil še četrto zaporedno ligaško zmago in se močno približal mestom, ki v prihodnji sezoni prinašajo nastop v elitni Ligi prvakov. FOTO: AP

Vstop v novo koledarsko leto je bil najbolj spodbuden za Tottenham, ki je v Cardiffu že po pol ure igre nabral tri zadetke za dokončno visoko zmago. Skrajno futsalovski gol Danca Christiana Eriksena, tisti za 0:2, je odpihnil skrbi navijačev Spursov, ki so ob prejšnjem domačem porazu proti Wolverhamptonu nemara pomislili, da je njihovo dobro počutje ogroženo. Tottenhamu bi zelo prav prišel morebitni nocojšnji poraz Manchester Cityja, saj bi ga ta ohranil na drugem mestu.

Veliko več nervoze je med Arsenalovce nasul nered njihove vrste ob začetku dvoboja s Fulhamom. Ta vstopne prevlade ali dveh lepih priložnosti ni izkoristil, tako da je Arsenal po odmoru le prevladal. Kljub temu je zaskrbljujoče dejstvo, da je Arsenal le na enem od zadnjih štirinajstih prvenstvenih obračunov svoje mreže ni uspel obvarovati. 

TEKMA

Za vsaj dvajset odstotkov hitrosti, pa tudi domišljije je bil “kratek” Chelsea ob spopadu s Southamptonom. Grozno določasno tekmo sem sinoči na Stamford Bridgeu obiskal tudi sam. In bilo je res dolgočasno. In grozno. Chelsea je v resnici svoje težke noge, če ne kar tudi nažrte trebuhe, pokazal že pred dnevi, ko je komaj ugonobil Crystal Palace. Prvi nauk povzet iz tega obračuna je ta, da bo Southampton pod vodstvom avstrijskega trenerja Raplha Hasenhüttla kmalu visoko nad cone izpadanja. Iz te ga sredin ugodni remi še ni izvlekel. Drugo dejstvo, ki se krepi po razočarajočih 0:0 pa je nezadržno večanje točkove razlike med prvimi tremi in temi,ki sledijo. To je med triom razvrščenim od 4. do 6.mesta na lestvici angleške Premier lige.

TEKMA

Ob solidnem zmagovalnem ritmu so vstopnice za vstop v Ligo prvakov za prihodnjo sezono, pa čeprav je do konca prvenstva še 17 krogov, potiho že rezervirane za Liverpool, Manchester City in Tottenham. Mimogrede, Liverpool nocoj na stadionu Etihad nemara sploh ne bo jurišal na prestižno zmago, temveč Manchester City raje čakal v zasedi. Sicer pa. Dokončno se je odprla nadvse zanimiva rezultatska bitka na liniji Chelsea-Arsenal-Manchester United. Slednji je brez večjih ali resnejših težav v gosteh porazil Newcastle.

Najboljša tekma prvega kroga Premier lige v novem letu je bila tista med Bournemouthom in Watfordom. Šest golov v prvem polčasu je redkost. Med drugim in šestim zadetkom na srečanju je minilo le 12 minut. West Ham je po zaslugi dvojnega strelca Marka Arnautovića le sklepal povratek in končnih neodločenih 2:2 na obračunu z Brightonom. Gostje so obakrat zadeli po izvajanju kotov. Trener West Hama Manuel Pellegrini je po tekmi zatrdil, da so njegovi igralci načine branjena ob prekinitvah v zadnjih dneh vadili še posebej pozorno. Najbrž le teoretično?

TEKMA

Britko so razočarani navijači Evertona, saj ima njihov klub po 21.krogih povsem enako število točk kot ob istem času lani. Lanska sezona pa je bila za Everton, vključno z zgodnjo menjavo trenerjev, za njihov okus pogrom za pozabo. Portugalec Marco Silva bo moral v svojem taboru marsikaj izboljšati. V torek je brezglavi Everton doma pokončal Leicester, ki ima tudi sam precej zmedeno praznično bilanco. Po fantastičnih zmagah proti Chelseaju in Manchester Cityju si je dovolil domači poraz na tekmi proti Cardiffu. Temu pa je sledila malodane zabavna zmaga na Goodison Parku. Nepredvidljivo so skrajnosti.

Crystal Palace je presenetljivo dobil še eno tekmo kot gost, tokrat v Wolverhamptonu. Za londonski klub, ki je do konca prvenstva sposoben nabrati še deset točk, je ta zmaga malodane odrešujoča. Huddersfield pa nič kaj presenetljivo ni izgubil že osmega zaporednega premierligaškega obračuna. Nov poraz, zdaj še proti Burnleyju, je dejansko potrjena vozovnica za njihov povratek v Championship.

LESTVICA

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.