Nogomet

Končna odločitev v zadevi Manchester City julija

Lozana, 08. 06. 2020 13.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mednarodno športno razsodišče v Lozani je začelo zaslišanja v zadevi pritožbe angleškega velikana Manchester Cityja na kazen Evropske nogometne zveze. Angleški prvak za sezono 2018/19 izpodbija dveletno prepoved igranja v evropskih tekmovanjih, odločitev v zadevi pa bo znana julija, so sporočili s sodišča.

Stadion Etihad (na fotografiji) je dom Manchester Cityja.
Stadion Etihad (na fotografiji) je dom Manchester Cityja. FOTO: AP

Zaslišanja bodo trajala od ponedeljka, 8. junija,  do srede, 10. junija, Manchester City pa bi ob morebitni zavrnitvi pritožbe ostal brez nastopanja v tekmovanjih pod okriljem Evropske nogometne zveze v sezonah 2020/21 in 2021/22. Uefina komisija za nadzor financ je v poslovanju kluba med letoma 2012 in 2016 ugotovila resne kršitve pravil licenciranja in finančnega fair playa. Kršitve so bile ugotovljene tudi pri pokroviteljstvih ter finančnem poslovanju. Obenem je Uefa klubu očitala še nezadostno sodelovanje pri preiskavi.

"Zaslišanje se je danes zjutraj začelo z videokonferenco, vse poteka po načrtih," je dejal Matthieu Reeb, generalni sekretar Mednarodnega športnega razsodišča v Lozani (Cas). Dodal je, da bo končna odločitev znana julija. Če bodo na Casu zavrnili pritožbo meščanov iz Manchestra, bo v Ligo prvakov napredoval petouvrščeni klub Premier League, v Ligo Evropa pa šestouvrščeno moštvo.

Angleško prvenstvo se bo sicer nadaljevalo 17. junija, ko bo enega od dveh zaostalih obračunov odigral prav City proti londonskemu Arsenalu. Sinje modre le še teorija ohranja v boju za nov državni naslov, saj za vodilnim Liverpoolom zaostajajo že za 25 točk. Rdeči bodo naslov tudi matematično osvojili z dvema zmagama ali še prej, če varovancem katalonskega trenerja Josepa Guardiole zdrsne na katerem od naslednjih obračunov.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mererrek
09. 06. 2020 09.42
+0
clanek city slikca real klub brez lovorik
Madridista1902
08. 06. 2020 15.48
+6
Aha, sem mislil, da je že odločeno, pa vidim, da ni. Mislim, da vsi vemo kaj sledi, torej nobene kazni.
stoj?kov
08. 06. 2020 20.17
-2
če je bil real oproščen barca pa atletico ne,potem ne vidim dileme,še posebej iz ust navijača edinega kluba ki je bil čudežno oproščen...
ehjaehja
08. 06. 2020 21.01
+0