Nogomet

Konec skupne poti: Simeone kmalu brez tesnega sodelavca?

Madrid, 22. 01. 2020 13.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čeprav naj bi navijače Atletico Madrida kmalu razveselil prihod urugvajskega zvezdnika Edinsona Cavanija, jih po drugi strani žalostijo novice iz strokovnega štaba. Po nekaterih informacijah naj bi se poleti razšla tesna sodelavca, glavni trener Diego Simeone in njegov pomočnik, nekdanji Atleticov vratar German Burgos.

Burgos (s čepico) ob Simeoneju med govorom strokovnjaka za telesno pripravo Oscarja Ortege, s katerim sta bila v zadnjem desetletju pomembna člena Atleticovega strokovnega štaba.
Burgos (s čepico) ob Simeoneju med govorom strokovnjaka za telesno pripravo Oscarja Ortege, s katerim sta bila v zadnjem desetletju pomembna člena Atleticovega strokovnega štaba. FOTO: AP

German "Mono" Burgos velja za enega najpomembnejših členov madridskega Atletica, v tabor katerega se je skupaj s trenerjem in rojakom Diegom Simeonejem vrnil leta 2011. To je bil začetek izjemne poti za madridske rdeče-bele, ki so medtem tudi zapustili legendarni stadion Vicente Calderon in se preselili na Wando Metropolitano, klubske vitrine pa so v tem času obtežili s sedmimi lovorikami.

ATLETICO

A zdaj naj bi Burgos poskusil s samostojno trenersko kariero, vsaj tako so zatrdili pri radiu Cadena SER v oddaji El Larguero. 50-letni Burgos, nekdanji vratar Atletica, naj bi svojo željo že sporočil Simeoneju in ostalim sodelavcem, medtem ko mu zastopniki iščejo novega delodajalca. Burgosu se pogodba z Atleticom izteče junija letos in že ob lanskem podaljšanju Simeonejeve pogodbe je postalo jasno, da se nekaj "kuha", saj je bi Burgos edini od Argentinčevih sodelavcev, ki pogodbe ni podaljšal.

Burgos (levo) je lahko od blizu spremljal tudi velikega Luisa Aragonesa, trenersko legendo Atletica in španske reprezentance.
Burgos (levo) je lahko od blizu spremljal tudi velikega Luisa Aragonesa, trenersko legendo Atletica in španske reprezentance. FOTO: AP

Državni naslov in dva boleča finala Lige prvakov
Madridski dnevnik AS dodaja, da Burgosov odhod ne pomeni, da bo odšel tudi Simeone, ki je pogodbo podaljšal do leta 2022. Argentinski trenerski dvojec je pri Atleticu proslavil sedem trofej: najprej v Ligi Evropa že v prvi sezoni, nato pa je sledil evropski superpokal (2012) in leta 2013 še španski pokal. Leto 2014 bo za večno vpisano v zgodovino Atletica, ki je prekinil 18-letno sušo in osvojil državni naslov, poleg osvojenega španskega superpokala pa je igral tudi v finalu Lige prvakov, kjer ga je v dramatičnem finalu v Lizboni po podaljšku ustavil mestni tekmec Real Madrid (1:4).

Klub slovenskega reprezentanta Jana Oblaka je še enkrat zaigral v finalu Lige prvakov, tudi v Milanu pa je izgubil proti mestnemu tekmecu Realu (1:1), tokrat po izvajanju enajstmetrovk. Leta 2018 sta sledili še drugi trofeji v Ligi Evropa in v evropskem superpokalu. Burgos in Simeone sta v karieri skupaj vodila italijansko Catanio, nato pa nekaj mesecev še argentinski Racing de Avellaneda. Atletico ju je med božično-novoletnimi prazniki pripeljal po koncu sodelovanja z Gregoriom Manzanom leta 2011.

'Treniraš tako, kot živiš'
"Vsakič, ko razmišljam o nogometu, razmišljam o trenerjih in takrat pomislim na Luisa Aragonesa," je ob nedavnem predavanju trenerjem v Madridu o svoji trenerski viziji povedal Burgos, ki ga je pokojni Luis Aragones, evropski prvak s špansko reprezentanco leta 2008, močno zaznamoval že med igralsko kariero pri Atleticu.

"Aragones me je naučil to: zmagati, zmagati in spet zmagati," naj bi zbranim dejal Burgos. "Treniraš tako, kot živiš," je del svoje filozofije še razkril Argentinec.

PARI

LESTVICA

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

radimam?rnega
23. 01. 2020 09.49
Wololo, je pa ogromen... v primerjavi z Diegom
cripstoned
22. 01. 2020 14.13
+6
tukaj se poraja vprasanja ali je to tudi zadnja sezona simeoneja pri atletih...v kolikor gre simeone iz atletika bo to hud udarec za slednje....sam osebno si ne predstavljam atletov brez simeoneja in verjetno nisem edini...
AtleticoSLO
22. 01. 2020 15.06
+1
Crips..hvala za tvoje besede..lepo je slišati...kar se pa tiče tebe Burgos...hvala za trud do sedaj...srečno kjer koli boš...če se za to odločiš...hvala iz srca :-)