2°C

Konferenčna liga: HJK zmagal, Paok s točko, Anorthosis do prve zmage

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
M.J. / STA /
KOMENTARJI
0
V evropski konferenčni nogometni ligi so danes odigrali dvoboje 5. kroga. Poleg Mure, ki je v Mariboru gostila londonski Tottenham in senzacionalno zmagala z 2:1, so nastopili še nekateri klubi s slovenskimi igralci, zmagala sta tudi Filip Valenčič s HJK in Denis Popović z Anorthosisom.

VEČ VIDEOVSEBIN

12:12

Vrhunci petega kroga Konferenčne lige (2. del)

10:34

Vrhunci petega kroga Konferenčne lige (prvi del)

Vratar Vitesseja Markus Schubert
Vratar Vitesseja Markus SchubertFOTO: AP

V skupini Mure sta se na drugi tekmi Rennes in Vitesse razšla s 3:3. Rennes je po porazu Londončanov v Mariboru ušel na neulovljivih 11 točk in je že prvi v skupini, medtem ko je Vitesse s točko Tottenham ujel, oba jih imata po sedem. Mura je s prvimi točkami v sezoni zdaj pri treh, a ne more več ujeti tekmecev pred sabo.

HJK Helsinki Filipa Valenčiča je gostil Alaškert in zmagal tesno z 1:0. Edini zadetek je dosegel Atomu Tanaka v 48. minuti. Valenčič je igral do 87. minute. V drugi tekmi te skupine je Linz v gosteh premagal Maccabi Tel Aviv z 1:0 in prevzel vodstvo.

Solunski Paok Jasmina Kurtića pa je gostoval pri Slovanu iz Bratislave. Tekma se je končala z 0:0, Kurtić je igral celo tekmo. V tej skupni je na drugi tekmi Koebenhavn premagal Lincoln s 4:0. Na lestvici vodi Koebenhavn z 12 točkami, Slovan in Paok imata po osem točk. Anorthosis Famagusta Denisa Popovića je gostila Gent. Popović je za ciprsko ekipo igral do 57. minute, njegovi soigralci pa so zadržali vodstvo po golu Lazarosa Hristodulopulosa in zmagali tesno z 1:0, kar je prva zmaga za to ekipo v sezoni.

V preostalih tekmah je Flora Tallinn premagala Partizan z 1:0, v skupini E sta se vodilna Slavia Praga in Feyenoord razšla z 2:2, vodilni v ekipi H Basel je s 3:2 v gosteh premagal Kairat Almaty. Roma je Zorjo Lugansk premagala s 4:0, Bodö/Glimt pa CSKA Sofijo z 2:0. AZ Alkmaar pa je z 1:1 pri Jabloncu dokončno potrdil prvo mesto v skupini D.