Nogomet

Kontroverzni predsednik Napolija zaukazal: V sredo boste začeli trenirati

Neapelj, 21. 03. 2020 08.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čeprav je Italija največje žarišče koronavirusa v Evropi, se očitno še najdejo (arogantni) posamezniki, ki zase mislijo, da so večji od življenja samega. Tako je denimo predsednik nogometnega kluba Napoli, kontroverzni filmar Aurelio de Laurentis, svojim nogometašem in članom strokovnega vodstva zaukazal, da morajo začeti treninge sredi prihodnjega tedna.

Neumnost brez primere! Medtem ko je Italija zaradi vse večjega števila obolelih in mrtvih sredi največje širitve pandemije s koronavirusom v najstrožji obliki karantene, se nekateri očitno požvižgajo na ukrepe tamkajšnjega Nacionalnega kriznega štaba, ki poziva državljane in državljanke na dosledno izvajanje teh.

Ker je naša zahodna soseda žarišče zloglasnega virusa na stari celini, odločitev kontroverznega predsednika Napolija Aurelia de Laurentisa, da njegovi nogometaši sredi prihodnjega tedna začnejo treninge, zveni absurdno in v nasprotju z vsakršnim spoštovanjem do sočloveka. Z druge strani omenjena poteza znanega italijanskega filmarja niti ne preseneča, saj sta njegova nrav in 'modus operandi' vse prej kot običajna. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kako se bodo odzvale italijanske oblasti?
In da, ta novica ni priprava na 1. april, temveč gre za golo resnico, čeprav v tej državi za posledicami hitre širitve koronavirusa umre več kot 500 ljudi dnevno. De Laurentis se je očitno odločil, da se bo kot ničkolikokrat do zdaj ravnal po svojih pravilih. Na njegovo zadovoljstvo ima tudi 'pomočnika', in sicer še enega izmed kontroverznih predsednikov italijanskih prvoligašev, prvega moža rimskega Lazija Claudija Lotita

Omenjeni dvojec očitno ne bo upošteval smernic predstavnika razumnejše skupine glavnih odločevalcev v italijanskem klubskem nogometu, predsednika Juventusa Andrea Agnelija. Ta je na zadnjem sestanku predstavnikov italijanskih nogometnih prvoligašev poudaril, da bi se morali vsi držati dogovorjenih pravil in ukrepov, toda sodeč po odločitvi glavnega moža Neapeljčanov ta pravila ne bodo enaka za vse. 

Zanimivo bo spremljati, kako se bodo na de Laurentisovo odločitev odzvale italijanske oblasti.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kiler
21. 03. 2020 10.26
+3
Kje so migranti iz turske meje???
janezpodre
21. 03. 2020 09.23
+27
Kaj je tu kontroverznega - delavci v tovarnah lahko delajo, delavci na fuzbalplacu pa ne.
muceli
21. 03. 2020 09.53
+22
Delavci v tovarnah izdelujejo izdelke ki jih bolj ali manj tudi potrebujemo (in tega je trenutno v Italiji malo). Nogomet pa je v teh razmerah popolnoma nepotreben in predstavlja zgolj tveganje za prenos bolezni. Ne pozabit, da je govora o Italiji, ki je trenutno svetovno "žarišče" za koronavirus.
sinaya
21. 03. 2020 09.57
-15
si videl morda vse te,ki so umrli za tem virusom? Ali verjameš,da vse kar mediji povedo drži ? Tako so zmanipulirali vse z namenom,da trgujejo (svetovna elita) med sabo ,bo treba še kaj drugega prebrat in pogledat
InterCurvaNord
21. 03. 2020 09.58
-2
ja predvsem rabimo izdelke iz plastike iz aliminija, elekrto motorje, cinkarne in galvanike obvezno, proizvodnja avtomobilske industrije, izdelava delov za navtiki...dej ne bluzi da to zdaj rabimo. Mislim da bolj rabim nogomet kot to vse, ceprav ne podpiram ne enih in drugih da so v teh casih aktivni
dajno
21. 03. 2020 10.28
+13
Taki ki primerjate tovarne in fuzbal ste... Vstavite si, drugače bom zbrisan! Delajo tovarne ki so potrebne da funkcioniramo, fuzbal pa to zagotovo ni! Z druženjem bi samo omogočili, da bi se virus širil še bolj, ne samo med nogometaši, pač pa z jih tudi na ostale prebivalce! Ja, aroganca, idio... Na višku!
janezpodre
21. 03. 2020 11.16
-8
V 5 miljonskem Neaplju je pa res važno, če 30 tipov trenira na zaprtem štadionu, na trening se ne pripeljejo na skircah, na treningu zdravnik, res moraš bit i*iot, če ti to ni jasno. /a Ferrari dela nekaj, kar ti potrebuješ, tisto, kar ti potrebuješ, zaenkrat še ne delajo, tisto se ponavadi dobi pri rojstvu, pri tebi se je pa nekaj zaštekalo/.