Nogomet

Mulahusejnović odpeljal Koper v polfinale, Olimpijo v Lendavi rešila Vidmar in Vombergar

Ptuj, Lendava, 28. 04. 2021 17.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, J.B., J.K.
Komentarji
3

Nogometaši Kopra so se v polfinalu pokala Pivovarne Union v sredo popoldne pridružili Celju in Domžalam, potem ko so v četrtfinalu v gosteh premagali ptujsko Dravo z 2:0. Zadnjega polfinalista je dal večerni obračun med Nafto 1903 in Olimpijo, ki je s premešano postavo lendavskega drugoligaša premagala z golom Andresa Vombergarja šele v 111. minuti (1:0). "Zmaji" so celoten podaljšek odigrali brez (pre)strogo izključenega Radivoja Bosića.

Nogometaši Kopra ostajajo v igri za poklano lovoriko.
Nogometaši Kopra ostajajo v igri za poklano lovoriko. FOTO: Jakob Batič

Koper je po neprepričljivih uvodnih 25 minutah le povedel v 29. minuti, ko je iz bližine zadel vodilni strelec prve lige Nardin Mulahusejnović. V 34. minuti so po igranju z roko domači prišli do najstrožje kazni, z bele pike je streljal Anton Rogina, med vratnicama koprskih vrat pa se je z obrambo izkazal Ivan Vargić, ki je nekaj minut pred tem zamenjal poškodovanega Davida Adama. V drugem polčasu dolgo časa ni bilo omembe vredne priložnosti, v 81. minuti pa je Mulahusejnović po samostojni akciji, ko je prodrl v kazenski prostor, podvojil prednost Kopra in mu zagotovil polfinalno vstopnico.

Ljubljančani, vodilni v prvi ligi, so tekmo v Lendavi začeli s precej spremenjeno postavo v primerjavi s prvenstvenimi obračuni, mesto v začetni enajsterici je dobilo kar nekaj mladeničev in ti si bili v prvem polčasu male konkretnejši od domačih, ki so tudi imeli svoje (pol)priložnosti. V 55. minuti so bili dotlej najbližje zadetku gostje, ki so ob polčasu med drugim v igro vpoklicali Andresa Vombergarja in Đorđeja Ivanovića. Takrat je Nino Pungaršek poskusil z roba kazenskega prostora in zadel prečko. V 64. je Vombergar dosegel tudi gol, a z roko, tako da ni obveljal. Malce pozneje je poskusil Radivoj Bosić, toda ne dovolj dobro za Naftinega vratarja, prav Bosić pa je ob koncu rednega dela z roko zamahnil proti Timu Židanu, sicer posojenemu članu Olimpije, ki mu je med prerivanjem celo strgal dres, a je rdeči karton glavni sodnik Slavko Vinčić zaradi domnevnega udarca v obraz pokazal gostujočemu nogometašu.

'Evrogol' Živka ni bil priznan
Sledil je podaljšek, v katerem je bila Nafta številčno močnejša. Jaka Bizjak je kmalu v tem le za malce zgrešil cilj, Lendavčani so pozneje imeli še nekaj priložnosti, a je bil Nejc Vidmar, ki je začel prvo tekmo po več kot devetih mesecih, venomer na mestu. Nato pa je v 111. minuti Olimpijo v vodstvo popeljal Vombergar, ko je po predložku s strani mojstrsko zadel prek vratarja s strelom z glavo. Lendavčani so imeli nato nekaj lepih možnosti za izenačenje, v 120. minuti so tudi zadeli, vendar je bil prekrasen zadetek s "polvolejem" Žige Živka upravičeno razveljavljen zaradi prepovedanega položaja podajalca Nermina Haljete.

Že v torek pa so si polfinale priigrali nogometaši Celja in Domžal. Celjani so v prvem četrtfinalnem obračunu premagali Kalcer Radomlje z 2:0 (0:0), ob koncu tekme sta ob igralcu več zadela Amadej Brecl in Luka Kerin, Domžale pa v drugem Maribor z 2:1 (2:0). Matej Podlogar in Arnel Jakupović sta v prvem polčasu zadela za Domžale, Denis Klinar pa v drugem za Maribor.

Koronavirus pasica nova

Pokal Pivovarna Union, četrtfinale, izidi:

Nafta 1903 ‒ OLIMPIJA LJUBLJANA 0:1* (0:0)
Vombergar 111.
RK: Bosić 90. (Olimpija)

Drava ‒ KOPER 0:2 (0:1)
Mulahusejnović 29., 81.
Anton Rogina (Drava) je v 34. minuti zapravil enajstmetrovko.

- že odigrano:
CELJE ‒ Kalcer Radomlje 2:0 (0:0) 
DOMŽALE ‒ Maribor 2:1 (2:0)
* - po podaljšku
AB - napredoval v polfinale

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Glavič
30. 04. 2021 09.11
Olimpija samo še zmaguje?
marcel124
29. 04. 2021 11.30
+1
Kakšen nogomet neki, Olimpija z veliko sreče ni izgubila, da o Mariboru sploh ne govorim, raven nogometa na Medobčinski nogometni ligi, pa še tam bi po vsej verjetnosti dali kaj več od sebe. No in ko že govorimo o nogometu malo denarja malo muzike, no igra se za veselje ne za denar, vsaj v 1. ligi
Optimisty
28. 04. 2021 20.28
+5
pokalne tekme so zelo težke kjer je razplet lahko zelo različen..težka tekma danes za olimpijo nafta se je borila na ravni prve lige treba to priznat