Nogomet

Koper na Bonifiki z zmago nad Domžalami do devete točke sezone

Koper, 17. 10. 2020 17.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
STA, M.G.
Komentarji
0

Nogometaši Kopra so v 7. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale z 2:0 (1:0). V večerni sobotni tekmi so nogometaši Maribora prišli do visoke zmage na gostovanju v Novi Gorici (4:0).

Statistika tekme Koper-Domžale
Statistika tekme Koper-Domžale FOTO: Sofascore.com

Izbranci Mirana Srebrniča so po nizu treh tekem brez zmage le vpisali tri točke, spet pa je bil glavni junak Nardin Mulahusejnović, ki je dosegel oba zadetka. Domžalčani, ki so pogrešali Arnela Jakupovića, Tilna Klemenčiča, Tončija Mujana, Mattiasa Käita in Svena Šoštariča Kariča, pa so doživeli drugi poraz na zadnjih treh tekmah. Koper je z drugo zmago v prvenstvu na lestvici za točko prehitel današnjega tekmeca.

Koprčani so odločneje odprli tekmo, prvič dvakrat zagrozili v deveti minuti, v 16. minuti pa se je v ugodnem položaju za neoviran strel znašel Marko Pejić, a je zgrešil nekoliko z leve strani. Deset minut pozneje pa je Senijad Ibričić naredil napako ob podaji, do žoge je prišel Dare Vršič, ki jo je nato oddal samemu Nardinu Mulahusejnoviću, ta pa je nato s 13 metrov dosegel svoj četrti gol sezone. V 34. minuti je do strela po protinapadu prišel Bojan Knežević, a je bil premalo natančen. Zato pa je bil v 52. natančnejši in srečnejši spet Mulahusejnović, potem ko je v mrežo iz bližine pospravil odbito žogo po podaji Maksa Barišića z leve strani. Koprski napadalec je s tem prevzel prvo mesto na lestvici strelcev. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V 56. minuti je imel Pejić izjemno priložnost za 3:0, ko je iz bližine sprožil z glavo, Grega Sorčan pa je preprečil veselje koprskemu nogometašu. Do konca z izjemo nekaj bolj ali manj nenevarnih strelov na obeh straneh ni bilo več prave priložnosti, tako da so se polnega izkupička veselili Primorci.

Visoka zmaga Maribora
Novogoričani in Mariborčani so odigrali 98. medsebojni ligaški obračun in že v prejšnjih je bila precej uspešnejša ekipa v vijoličnih dresih. Tudi danes je bilo tako, posledično pa se nadaljuje goriški niz brez zmage proti Mariboru, ki se je začel avgusta 2016. Maribor je s tretjo zmago vsaj začasno skočil na drugo mesto, Gorica, ki je odpor nudila bolj ali manj le v prvem polčasu, pa ostaja zadnja.

Statistika tekme Gorica - Maribor
Statistika tekme Gorica - Maribor FOTO: Sofascore.com

Pri Mariborčanih niso mogli računati na Aljošo Matka po okužbi z novim koronavirusom, Martin Milec je poškodovan, Gregor Bajde ni pripravljen, Mauro Camoranesi pa tokrat med drugimi ni računal na Kenana Pirića, Andreja Kotnika, Reneja Miheliča in Felipeja Santosa. Gosti so povedli v 16. minuti, ko je po kotu Roka Kronavetra z leve strani z glavo zadel Nemanja Mitrović. Aleksandar Bjelica je na drugi strani poskusil s slabih 20 metrov z leve strani in žogo poslal malo mimo vrat, v 38. minuti pa je pri Mariboru od daleč zgrešil Kronaveter. Malce zatem je previsoko meril Jasmin Mešanović malce z desne strani.

V 50. minuti je s prostega strela nevarno meril Kronaveter, Darko Marjanović pa je žogo preusmeril čez prečko. Mariborčani so sicer odločneje začeli drugi polčas, v 61. minuti se je tako pred vratarjem domačih znašel Kronaveter, a mu ni uspelo žoge poslati mimo Marjanovića.

V 62. minuti pa so Štajerci le podvojili prednost, Rudi Požeg Vancaš je prišel do strela z roba kazenskega prostora malce z leve strani in žogo ob nasprotni vratnici poslal v mrežo. Prednost Maribora je še narasla v 75. minuti, ko je Kronaveter izkoristil enajstmetrovko, ki jo je zakrivil Marjanović, ko je podrl Mešanovića. Ta je poskusil v 79. minuti malo z leve, a je bil takrat goriški vratar na mestu. Na drugi strani je Miha Kavčič močno sprožil v 80. minuti, pred Ažbetom Jugom pa je glavo podstavil Špiro Peričić. V 84. minuti pa so gosti še četrtič zadeli, ko je Požeg Vancaš borbeno žogo obdržal v igrišču in jo v padcu poslal pred vrata Gorice, kamor je pritekel Denis Klinar in zadel z glavo.

Izida:
Koper - Domžale 2:0 (1:0)
Mulahusejnović 26., 52.

Gorica - Maribor 0:4 (0:1)
Mitrović 16., Požeg Vancaš 62., Kronaveter 75./11 m, 0:4 Klinar 84.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.