Nogomet

Koper po domačem porazu proti Vaduzu čaka težko delo

Koper, 21. 07. 2022 20.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Kopra so na današnji prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo izgubili proti Vaduzu z 0:1 (0:0). Povratna tekma bo 28. julija v Liechtensteinu.

Koprčani so bili v uvodnem kvalifikacijskem krogu tretjega najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja prosti, na današnji uvodni tekmi drugega kroga pa so na svoji Bonifiki nekoliko nepričakovano izgubili proti Vaduzu iz Liechtensteina. Slovenski podprvak iz sezone 2021/22 bo popravni izpit imel čez teden dni.

Gostitelji so si v prvem polčasu priigrali tri lepe priložnosti, vse pa so ostale neizkoriščene. V uvodnih petnajstih minutah sta jih po asistencah Andreja Kotnika zapravila Dario Kolobarić in Kaheem Parris.

Slednji je bil v 33. minuti osmoljenec najbolj obetavne akcije kanarčkov v prvi polovici tekme, po vnovični lepi podaji Kotnika se je Jamajčan po bliskovitem nasprotnem napadu znašel sam pred gostujočim vratarjem Benjaminom Buchlom, a je slabo streljal in žoga je zletela mimo desne vratnice.

Andrej Kotnik je za svoja soigralca Daria Kolobarića in Kaheema Parrisa pripravil lepi priložnosti, ki sta pa bili zapravljeni
Andrej Kotnik je za svoja soigralca Daria Kolobarića in Kaheema Parrisa pripravil lepi priložnosti, ki sta pa bili zapravljeni FOTO: Damjan Žibert

Izbranci domačega trenerja Zorana Zeljkovića so v začetku drugega polčasa doživeli hladno prho. Zanjo je poskrbel Turek s švicarskim potnim listom Tunahan Cicek, ki je po kombinirani akciji gostov v 53. minuti zadel za 1:0.

Primorci so po prejetem golu skušali tekmo postaviti na glavo. Imeli so terensko premoč, najlepši priložnosti pa so si priigrali v 81. minuti, ko so gosti najprej blokirali strel rezervista Anisa Jašaragića, nato pa še Nigerijca Bedeja Osujija.

Statistika tekme FC Koper - FC Vaduz

Zmagovalec slovensko-liechtensteinskega dvoboja se bo v tretjem krogu pomeril z boljšim iz belorusko-turškega obračuna Bate Borisov - Konyaspor.

Koper - Vaduz

0:1 Cicek (53.).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

User792410
21. 07. 2022 20.49
Saj je vseeno, bodo pač izpadli en krog prej kot bi sicer...
SamoPovemMojeMnenje
21. 07. 2022 20.22