Nogomet

Koper po tesni zmagi proti Domžalam ostaja na vrhu Prve lige

Domžale, 17. 10. 2021 19.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Kopra so v 13. krogu Prve lige Telemach v gosteh premagali Domžale s 3:2 (2:1) in tako ostajajo na vodilnem položaju. Približno 400-glava množica v Športnem parku Domžale spremljala zanimivo tekmo, polno nevarnih akcij, priložnosti in zadetkov. Kasneje sledi še obračun Olimpije in Tabora Sežane, 13. krog pa jutri zaključujejo drugouvrščeni Bravo in prvaki iz predlanske sezone, Celje.

Prvo ime prvega polčasa je bil Maks Barišić, ki je dosegel oba gola za goste, a glede na priložnosti bi lahko Koper že v 45 minutah napolnil domžalsko mrežo. V drugem polčasu je bila nato igra bolj enakovredna, z nekaj več sreče bi lahko Domžalčani prišli vsaj do točke.

Koprčani, ki bodo tako zagotovo na prvem mestu prvenstvene razpredelnice tudi po 13. krogu, so tekmo odlično začeli, že v prvih dveh minutah so imeli dve lepi priložnosti, ki sta ju zapravila Lamin Colley in Barišić. Ta je z lobom že premagal vratarja Ajdina Mulačića, a je Tilen Klemenčič žogo odbil, še preden bi prešla golovo črto.

Maks Barišič
Maks Barišič FOTO: Twitter

Zgrešenima priložnostma je sledila kazen. Janez Pišek je v deseti in 12. minuti dvakrat poskušal s streloma od daleč, njegov prvi poskus je vratar Adnan Golubović zaustavil, drugega, malo manj močnega, a natančnejšega, pa ne.

V 22. minuti je dišalo po drugem golu domače ekipe, Zeni Husmani je podal žogo v prazen prostor, Arnel Jakupović je sam pritekel pred vratarja, ga tudi že premagal, toda žoga je zletela mimo leve vratnice.

Tudi po tej neizkoriščeni priložnosti je hitro prišla kazen. Barišić se je še drugič na tekmi znašel iz oči v oči z Mulalićem, tokrat je bil nekoliko odločnejši in žogo mimo vratarja poslal v mrežo ter poskrbel za izenačenje.

Le nekaj minut pozneje je bil Barišić spet v akciji, Mulalić je njegov strel ubranil, toda le nekaj trenutkov pozneje (v 30. minuti) je najboljši strelec lige poskusil še enkrat in tudi zadel za preobrat in vodstvo gostov.

Barišič je imel do konca polčasa še dve priložnosti, v zadnjih trenutkih prvega dela je že preigral 17-letnega Lovra Štubljarja, ki je v domžalski vratih malo pred tem zamenjal poškodovanega Mulalića, toda Andraž Žunič je na golovi črti preprečil njegov novi zadetek.

V 51. minuti je z glavo v polno zadel Dejan Georgijević, toda stranski sodnik je zaradi  nedovoljenega položaja, za katerega se je izkazalo, da je bil dosojen neupravičeno, gol razveljavil. V naslednjem napadu so bili gostje blizu povečanja vodstva, po Barišićevi podaji je Ivan Jelić zadel vratnico.

Tri minute pozneje pa je Georgijević vendarle dobil tisto, za kar je bil malo prej prikrajšan. Senijad Ibričić je izvedel kot z leve strani, na drugi vratnici je bil najvišji Damjan Vuklišević, ki je podal 27-letnemu srbskemu napadalcu, ta pa je bil z glavo spet natančen. Tokrat so mu sodniki gol priznali.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V 72. minuti bi Koprčani spet lahko vodili, po podaji Mateja Palčiča iz prostega strela z desne strani je z glavo streljal Jelić Balta, vendar je žoga zletela čez gol. A gostom se je v 82. minuti ponudila priložnost za popravni izpit. Karlo Bručić je z leve strani poslal predložek na drugi vratnici, kjer je žogo neoviran pričakal Bede Amarachi Osjuji, ki jo je s strelom od tal poslal pod prečko, in gostje so znova vodili.

Statistika tekme Domžale – Koper
Statistika tekme Domžale – Koper FOTO: Sofascore.com

Domžalčani bi v zadnjih trenutkih vendarle lahko prišli do točke, toda Georgijevič je v 89. minuti iz neposredne bližine zadel le prečko.

V naslednjem krogu bodo Koprčani gostili Olimpijo, Domžale pa bodo v Ljubljani gostovale pri Bravu.

Stadion v Športnem parku Domžale, 400 gledalcev, sodniki: Šmajc, Žunič, Kalan.
* Strelci: 1:0 Pišek (12.), 1:1 Barišić (25.), 1:2 Barišić (30.), 2:2 Georgijević (54.), 2:3 Osuji (82.).
* Domžale: Mulalić (od 35. Štubljar), Žunič, Vuklišević, Pišek, Klemenčič, Georgijević, Ibričić, Šoštarič Karič, Jakupović (od 75. Vuk), Alić (od 46. Jurilj), Husmani.
* Koper: Golubović, Bručić, Jelić Balta, Colley, Osuji (od 83. Simić), Palčič, Žužek, Barišić, Oštrek (od 70. Bešir), Rajčević, Varešanović (od 76. Vošnjak).
* Rumeni kartoni: Ibričić, Vuklišević; Oštrek.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.