Nogomet

Koper z brazilskim vezistom, Kukovec v Celje, Bolha v Aluminij

Koper, 04. 01. 2021 19.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.G.
Komentarji
1

Slovenski nogometni prvoligaš Koper je po Mitji Vilerju v svoje vrste privabil še brazilsko okrepitev. Kot so sporočili iz kluba, bo rumeno-modri dres do konca prihodnje sezone nosil 27-letni napadalno usmerjeni vezni igralec Victor Nildo Juffo. V Celje se seli 19-letni Nino Kukovec, Aluminij pa se je okrepil s starim znancem slovenskih zelenic Klemnom Bolho.

Nildo Juffo je bil nazadnje član brazilske Vitorie-ES, sicer pa je igral tudi v najmočnejši makedonski ligi za Škendijo in Vardar, v Albaniji je bil član Flamurtarija, v Indoneziji Semena Pedanga, v Braziliji pa še Bahie in Ria Branca. Koper je jesenski del Prve lige Telekom Slovenije končal na četrtem mestu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kukovec iz Fiorentine v Celje
Slovenski nogometni prvoligaš Celje, ki brani naslov prvaka v Prvi ligi Telekom Slovenije, je v svoje vrste pripeljal Nina Kukovca. Kot so sporočili iz kluba, je 19-letni in 190 centimetrov visoki napadalec podpisal pogodbo do 30. junija 2024. Kukovec se je sicer v Celje preselil po prekinitvi pogodbe s Fiorentino, kjer je igral za mladinsko ekipo. Na prijateljskih tekmah je dvakrat zaigral tudi za člansko vrsto kluba iz Firenc.

"Srečen sem, ker sem podpisal pogodbo s Celjem. V Italiji sem se v treh letih zelo veliko naučil, svoje znanje pa si zdaj želim prenesti v svoje novo okolje, v katerem si želim z ekipo veliko pozitivnih rezultatov in čim več uspeha," je za spletno stran Celja povedal mladinski reprezentant Slovenije, ki se je v Italijo preselil iz Maribora, svojo nogometno pot pa je začel pri Dravogradu.

Bolha okrepil Aluminij
Slovenski nogometni prvoligaš Aluminij je pripeljal svojo prvo okrepitev v zimskem prestopnem roku. Kot so sporočili iz kluba, je novi član ekipe iz Kidričevega Klemen Bolha, nazadnje član litovskega Žalgirisa. 27-letni branilec je podpisal pogodbo do 30. maja 2022.

Klemen Bolha (desno) se vrača na slovenske zelenice.
Klemen Bolha (desno) se vrača na slovenske zelenice. FOTO: Damjan Žibert

"Želim se vrniti nazaj v stare tirnice. Za mano je bilo slabo leto, nekaj zaradi korone, nekaj zaradi drugih stvari. Vem, da je Aluminij v zadnjih letih dokazal, da lahko igra, da se lahko bori za zgornji del lestvice. V zadnjem obdobju sicer ni tako, ampak tukaj sem, da skupaj z ekipo to obrnemo in z dobrimi predstavami ostanemo v ligi. Nekaj soigralcev sem poznal že od prej, kar nekaj novih soigralcev je mladih in s privajanjem ne bo večjih težav," je povedal Bolha.

Ta je kariero začel pri NK Šmartno 1928, od koder ga je pot vodila k velenjskemu Rudarju, kjer je igral vse od leta 2014 in za knape zabeležil 164 nastopov, ob tem pa dosegel tudi devet zadetkov. Zadnjo sezono in pol je branil barve litovskega Žalgirisa, kjer je zbral 23 nastopov. Aluminij je po jesenskem delu oziroma 19 krogih Prve lige Telekom Slovenije na predzadnjem mestu s 15 točkami, sedmimi manj od osmouvrščenega Brava, ki ima še tekmo v dobrem.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

XYZO
05. 01. 2021 13.51
-1
KAKŠNA BEDA TEGA SNL NOGOMETA ...OBRAČA SE 500 GLEDALCEV PO TEKMI MLADINCI SNL LIGE PO 10 LETIH PRENEHAJO .. VI PA UVAŽATE IGRALCE ZA PROVIZIJE ..