Nogomet

Korenite spremembe v Bayernu: z odhodom Hoenessa na izhodnih vratih tudi Kovač?

München, 22. 11. 2018 20.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Glede na trenutno stanje v vrstah münchenskega Bayerna ne čudijo vse glasnejše govorice o korenitih spremembah, ki naj bi nastopile po koncu letošnje sezone. Tako bi ožja vodstvena struktura kluba na čelu s predsednikom Ulijem Hoenessom prepustila vajeti novim obrazom, s tem pa bi se na izhodnih vratih bavarskega velikana znašel tudi pogosto kritizirani trener Niko Kovač.

Nekdanji hrvaški selektor je po odličnem vstopu v sezono in sedmim zaporednim zmagam izgubil rdečo nit pri vodenju bavarskega ponosa, nogometaši Bayerna so začeli nizati boleče poraze predvsem v domačem prvenstvu, kjer trenutno zasedajo skromno peto mesto s sedmimi točkami zaostanka za vodilno Borussio iz Dortmunda.

Vse glasnejše so namreč govorice, da naj bi se po koncu sezone v klubu zgodile korenite spremembe, ki bi zajele najožje vodstvo nekdanjega evropskega klubskega prvaka. Ali povedano drugače: predsednik Uli Hoeness, izvršni direktor Karl-Heinz Rummenigge in športni direktor Hasan Salihamidžić bi se poslovili, njihove položaje pa bi zasedli novi ljudje s svežo energijo in novo strategijo, ki bi Bayernu vrnili izgubljeni sijaj. Če so navedbe nemških medijev resnične, bi vlogo prvega moža kluba s Säbener Straße v naslednjem obdobju opravljal legendarni vratar Bavarcev Oliver Kahn, Salihamidžića pa bi na položaju športnega direktorja zamenjal zelo uspešni Max Eberl, ki to vlogo opravlja pri v letošnji sezoni odlični Borussii iz Mönchengladbacha.

Z morebitnim odhodom dolgoletnega prvega moža bavarskega ponosa Ulija Hoenessa bi se v nezavidljivem položaju bržčas znašel trener Niko Kovač.
Z morebitnim odhodom dolgoletnega prvega moža bavarskega ponosa Ulija Hoenessa bi se v nezavidljivem položaju bržčas znašel trener Niko Kovač. FOTO: AP

Napoved omenjenih sprememb glede na trenutno stanje duha v in okoli kluba ni presenetljiva. Nemška javnost ne popušča s kritikami na račun trenerja Nika Kovača, ki ga aktualna vodstvena struktura na čelu s Hoenessom brezpogojno podpira. Kako močno bi se njegov položaj spremenil v primeru uresničitve omenjenih sprememb v vrhu kluba, ni potrebno izgubljati odvečnih besed.    

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pošteni
23. 11. 2018 08.17
+3
Trener toliko ni kriv,kajti v moštvu igrajo igralci ,ki so že krepko v letih(Riberi,Roben in neki)
Trend01
23. 11. 2018 09.48
+2
5 igralcev ima 30 let. Wagner - 31 (čez nekaj dni), Neuer - 32 let (pri njem ta leta niso problem), Rafinha - 33, Robben - 34, kmalu bo 35. Ribéry - 35 let. Mladi? Goretzka - 23, Gnabry - 23, Kimmich - 23, Süle - 23, Coman - 22, Sanches - 21,.. Vsi "mladi" so pripeljani. Ni domačih igralcev/talentov. Kaj se dogaja z njihovo akademijo? Kdo kaj ve?
Trend01
23. 11. 2018 09.53
+4
Še to. Ve ekipi "Bayern Munich UEFA U19 ", je kar 17 igralcev, ki ima dvojno državljanstvo ali so celo tujci. To je absurd na evropski ravni. Tudi Italijani ali celo Angleži/Britanci si kaj takšnega ne upajo/nočejo privoščiti. Pardon, a to ni normalno.
MarKav
23. 11. 2018 18.18
-1
Unionko
23. 11. 2018 19.15
+0
To so še vedno vrhunski igralci, s pravim pristopom z pravim trenerjem in skupaj mlajšo generacijo, je to dobitna kombinacija...
kebbab
23. 11. 2018 22.15
-1