Nogomet

Maribor na kolenih v Kidričevem, Kosić debitiral z zmago, Koprčani utrdili vodilni položaj

Ljubljana, 12. 09. 2021 22.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 8. krogu PLTS v Ljubljani premagali Bravo z 2:0. Podobno uspešni na gostovanju so bili tudi Koprčani. Vodilna ekipa lige je zanesljivo, s 4:1, slavila pri Radomljah in se utrdila na prvem mestu prvenstvene tabele. Nogometaši Maribora so v zadnji tekmi kroga prepričljivo izgubili v Kidričevem (0:3). To je sploh prva zmaga Aluminija v tej sezoni. V osmem poskusu.

Dušan Kosić
Dušan Kosić FOTO: Damjan Žibert

Nogometaši Tabora so sredi tedna doživeli spremembo na trenerskem mestu. Igorja Božića je zamenjal Dušan Kosić, avtor lanske nogometne pravljice v Celju. Ljubljančan je bil skoraj leto dni brez službe, zato je pred tekmo kazal nekaj nervoze, a očitno nepotrebno. Svojo novo ekipo je dobro pripravil na gostovanje pri drugouvrščenemu Bravu, njegova taktika je bila uspešna, tako da so Sežanci z zmago 2:0 osvojili tri točke. Zdaj so pri desetih, prav vse pa so osvojili na gostovanjih. Tabor se je od samega začetka dobro postavil na igrišču in z agresivno igro preprečeval nevarne akcije gostiteljev. Gosti so bili v nasprotnih napadih celo nevarnejši, Dominik Mihaljević je bil v 12. minuti prvi blizu zadetka. Sprožil je strel z okoli 25 metrov, toda žoga je zletela mimo gola. Zato pa se je Taboru agresivnost izplačala v 27. minuti, ko so domači izgubili žogo na svoji polovici, Marko Krivičič ni okleval s podajo, lepo je zaposlil Rodrigua Bongonguija, ki se je znašel sam pred vratarjem Renatom Josipovićem, ta je na mestu prvega čuvaja mreže pri Bravu zamenjal Igorja Vekića, in ga zanesljivo premagal. V 38. minuti se je Krivičič spet izkazal s podajo, z desne strani je pred vrati našel Dina Stančića, a je slednji zgrešil žogo in velika priložnost za povišanje vodstva je splavala po vodi. Bravo si v prvem polčasu ni pripravil niti ene večje priložnosti, že na začetku drugega dela pa bi lahko prišel do izenačenja. Gregor Bajde je preigraval v kazenskem prostoru, prišel do strela, ki pa ga je požrtvovalno blokiral gostujoči branilec Mihael Briški. Ljubljančani so imeli v drugem delu veliko premoč, Bajde je še nekajkrat poskušal s streli, a ni bil dovolj natančen, tako da so gostujoči nogometaši, ki so se do konca v glavnem branili, brez večjih težav držali vodstvo. V 79. minuti so ga še povečali, ko je Jakoslav Stanković lepo prodiral po levi strani, podal žogo v sredino do Stančića, ta pa je z natančnim, plasiranim strelom zatresel mrežo.

Visoka zmaga Koprčanov v Domžalah

Koprski nogometaši nadaljujejo zmagovito serijo na začetku prvenstva. V osmem krogu so proti Kalcer Radomljam zabeležili šesto zaporedno zmago, tako da ob tekmi manj še naprej vodijo na prvenstveni lestvici. V Domžalah tokrat niso blesteli, gostiteljem so dopustili kar nekaj priložnosti, so pa pokazali svojo veliko kakovost; smrtonosne protinapade, s katerimi so napolnili mrežo tekmecev. Koprčani so takoj prevzeli pobudo, a do zadetka v 36. minuti niso bili posebej nevarni, nekoliko bolj konkretni so bili gostitelji, ki so si pripravili dve priložnosti. Sacha Varga je v 12. minuti lepo poskusil iz obrata, vendar streljal čez gol, v 31. pa je Sandi Nuhanović iz mrtvega kota z leve strani zadel vratnico. A gostje so iz svojega prvega strela na gol v 36. minuti povedli. Po protinapadu je bilo videti, da je Kaheem Parris že zapravil priložnost za strel, a je vendar še načel moč in prostor, da je podal žogo v sredino, kjer jo je Bede Osuji z glavo potisnil v mrežo. Parris je v 51. minuti tudi sam zatresel mrežo, vendar se je izkazalo, da je bil pred tem podajalec Maks Barišić v nedovoljenem položaju, kar je potrdil tudi VAR. Že v nasprotnem napadu pa je prišlo do izenačenja, ko je od daleč natančni strel sprožil Marko Božić, žoga je zadela vratnico in se odbila v mrežo. Devet minut pozneje so imeli Radomljani še eno veliko priložnost. Gal Primc je podal žogo v sredino, kjer je bil neoviran Ivan Šarić, ki pa mu je veselje preprečil koprski vratar David Adam. Kazen je prišla v 62. minuti, ko so Primorci spet udarili iz protinapada. Njihov napadalni trojec Osuji, Parris, Barišić je bil prehiter za domačo obrambo, Barišić je izkoristil podajo Parrisa in spet popeljal svojo ekipo v vodstvo. S tem pa ni bilo konec nevarnih protinapadov, s katerimi so kaznovali še nekaj zamujenih priložnosti domačih. V 75. minuti je enega izmed njih zaključil Barišić, s tem pa domačim povsem vzel voljo do igre. Na 4:1 je v 85. minuti povišal Parris, to je bil prvi gol Koprčanov, ki ga niso dosegli iz protinapada. Do konca je bilo še nekaj priložnosti na obeh straneh, toda izid se ni spremenil.

Aluminij vs Maribor
Aluminij vs Maribor FOTO: Sofascore.com

Maribor visoko poražen v Kidričevem

Varovanci Simona Rožmana so si v Kidričevem privoščili nov spodrsljaj. Že tretjič v sezoni so izgubili, tokrat visoko, z 0:3, tako da niso izkoristili poraza Brava, ki je izgubil prvič v sezoni, in Olimpije ter ostajajo na četrtem mestu prvenstvene razpredelnice, imajo isti izkupiček točk kot ljubljanska kluba. Končni izid mogoče ne kaže realne slike, kaj se je na igrišču dogajalo. Mariborčani so imeli terensko premoč, tudi svoje priložnosti, a niso bili učinkoviti, kar so varovanci Oskarja Drobneta znali izkoristiti. V končnici so tekmece povsem dotolkli ter se veselili prve zmage v sezone, hkrati pa so zadnje mesto na lestvici prepustili Radomljanom.

Mariborčani, ki so v zadnjem času močno prevetrili svoje vrste, so bili pred tekmo odločni, da prekinejo niz dveh tekem brez zmage. Napad na tri točke so napovedali tudi na samem začetku, že takoj so si priigrali dve lepi priložnosti. Obe je imel novinec v ekipi, srbski napadalec Ognjen Mudrinski, pri prvem poskusu mu je veselje preprečil vratar Luka Janžekovič, v drugo pa je Srb zgrešil žogo. Nato pa je v 14. minuti sledil šok za mariborske nogometaše in navijače. Gostitelji so izvedli nevaren napad po levi strani, Aljaž Krefl je podal žogo v sredino, kamor je utekel Nik Marinšek, ki je žogo poslal pod prečko, vratar Ažbe Jug je bil brez moči. Po pričakovanju so Mariborčani po zaostanku še bolj pritisnili. Nizali so nevarne akcije, najbližje golu sta bila poskusa od daleč Jana Repasa in Roka Maherja. Pri napadih pa so pozabili na obrambo. V 39. minuti so imeli Kidričani veliko priložnost, da iz protinapada vodstvo še povišajo, Armin Đerlek je ušel po desni strani, podal v sredino, kjer bi Haris Kadrić lahko vprašal Juga, kam mu naj pošlje žogo, a je streljal slabo, mariborski vratar mu je strel ubranil.

Simon Rožman
Simon Rožman FOTO: Damjan Žibert

Maribor je bil že v prvem napadu drugega polčasa blizu izenačenja, Nino Žugelj je z lepim strelom z roba kazenskega prostora zadel desno vratnico. To je bila napoved novega pritiska Mariborčanov, ki so kot na tekočem traku nizali nevarne akcije, toda žoga ni hotela v gol. Tudi domači tekmecem niso ostajali dolžni, tudi oni so imeli nekaj priložnosti, najlepšo je spet zamudil Kadrić. V končnici pa je vendarle prišlo do spremembe izida, v 85. minuti je Ilija Martinović storil prekršek v kazenskem prostoru nad Tilnom Pečnikom, najstrožjo kazen pa je realiziral Krefl. To pa še ni bilo vse. V sodniškem dodatku sta rezervista Robert Pušaver in Rok Kidrič izvedla akcijo, slednji je z glavo poslal žogo ob vratnici v mrežo za končnih 3:0.

Izidi:
Bravo – CB24 Tabor Sežana 0:2 (0:1)
Bongongui 27., Stančič 79.

Kalcer Radomlje - Koper 1:4 (0:1)
Božić 52.; Osuji 36., Barišić 63., 76.

Aluminij - Maribor 3:0 (1:0)
Marinšek 14., Krefl 86./11-m, Kidrič 90.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RedRooster
14. 09. 2021 15.34
+1
Kot zmajček bom raje tiho, mi smo v Kidričevem enkrat dobili 6 golov z veliko boljšo Olimpijo kot je ta danes..., nogomet je igra, kjer moraš dati gol več od nasprotnika, če želiš zmagati...
evanderkane
13. 09. 2021 19.05
+3
Kaj, ali Aluminij igra v ligi prvakov? Drugače pa iskrene čestitke Mariboru za vlogo statista na dotični tekmi! Bilo je težko, a delo več kot uspešno opravljeno!
Glavič
13. 09. 2021 17.37
+3
Maribor še vedno v prvi ligi??
zlati70
13. 09. 2021 14.58
+5
v gol je najbolje da postavijo kar stol in bo mogoce vec obranil kot tale Jug ki je zacementiran na golovi crti..a je ta sprical poglavje kako gre golman na predlozke in take stvari...katastrofa da to Rozman se ne vidi
User905768
13. 09. 2021 13.47
+2
Adijo pamet. Vsak vsakega tepe v tej ligici😄 In potem govorite da naj Kek sestavi ekipo iz domače lige😄😄😄
gogi_
13. 09. 2021 12.36
+1
Smajsi mb sampijon,legenda vas bo resila.
šmajser1
13. 09. 2021 12.17
+2
Slabo to moj Maribor! Brez izgovor igra je zanic!
mikpiki191
13. 09. 2021 08.24
+7
upam da Rožmana ,Šulerja naterajo
User2062886
13. 09. 2021 08.23
+6
A še ni Rožman bivši????
Definbahija
13. 09. 2021 08.03
+4
Ta je isti šalabajzer kot Bregar na klopi Krima