Nogomet

Kosić: Besede podpore deževale že pred tekmo, zvezde so se na koncu poklopile

Ljubljana/Celje , 23. 07. 2020 21.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
24 ZVEČER, N.P.
Komentarji
7

Nogometaši Celja so se prvič v stoletni klubski zgodovini razveselili naslova državnega prvaka. Odločala je zadnja tekma proti Olimpiji iz Ljubljane, ki se je končala z remijem. Trener, zaslužen za uspeh mlade ekipe, je Dušan Kosić, sicer otrok kluba iz prestolnice. Bil je gost v oddaji 24UR ZVEČER – še vedno široko nasmejan je povedal, da so se jim "zvezde na koncu poklopile".

"Sodeč po prejetih klicih in smsih je to prav neverjetno, ne vem, če razumem, kaj se je zgodilo," je povedal Dušan Kosić, trener, ki je s Celjem osvojil prvi naslov državnega prvaka. Že pred tekmo so dobivali mnogo pozitivnih sporočil ljudi, ki so jim povedali, da jim privoščijo, da spremljajo njihovo zgodbo, kar je po njegovih besedah še en dokaz, da so bili na pravi poti in da so se "zvezde na koncu poklopile"

Kot je povedal Kosić, je na igrišču enajst fantov, nogomet pa je že pred tem pisal čudežne zgodbe. "Vesel sem, da sem del tega, da je tudi Celje primaknilo svoj lonček k tem neverjetnim zgodbam," je dejal. Trener, ki je otrok Olimpije, velja za skromnega človeka, na to pa sam pravi: "Učimo se biti skromni, ker zakaj bi bili naduti. Opravljamo svoj posel, želimo ga opraviti maksimalno in nekaj dati Sloveniji. Vsaka naša tekma je naša obveza, da nekaj damo gledalcem. Fantje morajo biti pripravljeni, morajo biti disciplinirani in povezani ..."

Objem Kosića in Kerina, strelca prvega zadetka na odločilni tekmi.
Objem Kosića in Kerina, strelca prvega zadetka na odločilni tekmi. FOTO: Damjan Žibert

O anekdoti, da je moral igralec, ki se ni strinjal z njegovim načinom dela, teči kazenske kroge, je Kosić povedal, da so to delali že njegovi trenerji. "Ko nekaj ne funkcionira, narediš en krog okoli igrišča in prideš z drugo voljo nazaj," pove z nasmeškom. 

Pohvalil je svoje fante, ki so naslov državnega prvaka proslavili v "kulturni maniri, brez razbijanja". Povedal je, da je slavje bilo spontano in polno čustev, ob tem pa se zahvalil svojim nogometašem in Sloveniji. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tečnež
24. 07. 2020 19.03
sam prašam - a je olimpija v 1. ali 5. ligi?
Bluma?
24. 07. 2020 18.31
+0
Zaradi manj kiksov nad slabšimi ekipami so pridobivali točke,kar je bilo dovolj za naslov čeprav so medsebojno z Muro bili slabši..To je dobra šola za nas in da se še bolj potrudimo v prihajajočem prvenstvu
gullit
24. 07. 2020 12.41
+8
Čestitke Kosiću pa njegovim fantom. Najmanj golov prejetih največ golov ste dali in osvojili ste največ točk, zasluženo ste prvaki in cela Slovenija vam privošči naslov. Tudi kot navijač Triglava vas imamo v dobrem spominu, takrat je Triglav res dobro igral in odprto. Srečno še naprej ter čimveč uspehov.
AS1983
24. 07. 2020 09.49
+11
Bravo Celje in celoten strokovni štab, zaslužili so si s trdim delom 1.nepozabni naslov prvaka
samomojemnenje
24. 07. 2020 09.13
+15
Bravo Celje, spoštovanje Dušanu Kosiću. Odličen trener in pedagog. Upam, da še naprej ostane v Celju in da skupaj spišejo še kakšno pravljico.
Nimasmisla
24. 07. 2020 08.01
+12
kolikor se spomnim je mandarić že pred časom čestital mariboru za 2 mesto v državnem prvenstvu
samomojemnenje
24. 07. 2020 09.11
+10