21°C

Kot strela z jasnega: Balov agent v pogovorih s Tottenhamom

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
AVTOR
J.K. /
KOMENTARJI
15
Tottenham naj bi se z madridskim Realom v zadnjih dneh pogovarjal o prestopu španskega branilca Sergia Reguilona, a severni Londončani imajo očitno še večje načrte, potem ko je sloviti agent Jonathan Barnett za BBC Sport Wales v torek zvečer potrdil, da so stekli celo pogovori za vrnitev Garetha Bala.

Je Bale že odigral zadnjo tekmo za Real Madrid? Ta stavek smo verjetno v zadnjih mesecih oziroma letih zapisali že (pre)večkrat ...
Je Bale že odigral zadnjo tekmo za Real Madrid? Ta stavek smo verjetno v zadnjih mesecih oziroma letih zapisali že (pre)večkrat ...FOTO: AP

Madridski dnevnik AStrdi, da pri Realu še vedno niso opustili možnosti, da bi Bala prodali v Manchester United. Tottenham naj bi si namreč Valižana želel zgolj izposoditi. "Toda besede Barnetta jasno kažejo na to, kaj bi izbral igralec. Ta ima še vedno hišo v ekskluzivni soseski v vzhodnem Londonu (še iz časov igranja pri Tottenhamu), pozna mesto, klub, tja pa bi odšel raje kot v Manchester (ki se zdi, da je na isti valovni dolžini kot Madrid). Po drugi strani je odnos med Barnettom in (predsednikom Tottenhama Danielom, op. a.) Levyjem odličen, oba sta vidna posameznika judovske skupnosti v Londonu (...) Vse kaže na to, da se bo vrnil,"je zapisal AS.

Prestop valižanskega superzvezdnika Garetha Balaiz madridskega Reala v londonski Tottenham bi bil brez dvoma eden vrhuncev letošnjega poletno-jesenskega prestopnega roka. Bale je k Realu seveda prišel ravno iz vrst "spursov", leta 2013 je bil celo drugi najdražji nogometaš vseh časov, pozneje pa se je izkazalo, da je Madridčane stal (vsaj) 100 milijonov evrov in tako presegel tudi takratnega rekorderja Portugalca Cristiana Ronalda.

Bale je pri Realu osvojil že štiri naslove v Ligi prvakov in dve državni lovoriki, zabil pa je več kot 100 golov, a je že dlje časa v nemilosti trenerja Zinedina Zidanain navijačev. Kljub že večkrat izraženi želji po slovesu se mu Real v preteklih sezonah ni želel odreči. Kako bo zdaj, ko naj bi na vrata Santiaga Bernabeua potrkali Londončani, ki jih z vodstvom Reala druži že desetletje plodnega medsebojnega poslovanja?

'Tam si želi biti'
"Gareth ima še vedno rad spurse,"je govorice o vrnitvi še vedno izjemno priljubljenega Valižana podžgal njegov agent Jonathan Barnett, ki je v torek zvečer spregovoril za BBC Sport Wales. "Govorimo. Tam si želi biti," je začetek pogajanj oziroma pogovorov tudi potrdil Barnett. Za francosko tiskovno agencijo AFPje v sredo zjutraj dodal: "Blizu je (prestop, op. a.), a ni dogovorjeno. To je zapleten posel."

BBCje na svojih športnih straneh  zapisal, da je ekipa nekdanjega trenerja Reala Joseja Mourinhablizu podpisa pogodbe z madridskim bočnim branilcem Sergiem Reguilonom, ki ga je lovil tudi Manchester United. BBCdodaja, da je pri situaciji z Balom trenutno najbolj verjetno, da se bo v britansko metropolo vrnil kot posojeni nogometaš.

Problematična plača
"Ovrgli niso niti možnosti polnopravnega prestopa, Real želi povrniti nekaj stroškov v želji, da se znebijo igralca z največjo pogodbo," je poročal BBC. Ravno plača valižanskega reprezentanta in velikega ljubitelja golfa bo verjetno predstavljala največjo oviro "spursom", dodaja britanski javni servis. Bala na stadion Santiago Bernabeu namreč veže še dvoletna pogodba, ki mu prinaša okoli 653 tisoč evrov na teden. 

"Manchester United so tudi povezovali z Balom, ki ga na Old Traffordu še vedno vidijo kot možno tarčo v prestopnem roku, če jim ne bo uspelo pripeljati Jadona Sancha iz Borussie Dortmund. Tottenham ima po drugi strani dodaten čustveni magnet za igralca, ki so ga kot 17-letnika leta 2007 pripeljali iz Southamptona in mu pomagali pri razvoju v enega najboljših igralcev na svetu," trdi BBC.

Prvi znaki nezadovoljstva že leta 2017
Bale je odlično začel svojo etapo pri Realu in "kraljevemu klubu" v svoji prvi sezoni pomagal do osvojitve težko pričakovanega desetega naslova v Ligi prvakov leta 2014, ključen gol je tako kot proti Atleticu v Lizboni prispeval tudi v uspešnem finalu kraljevega pokala v Valencii proti Barceloni.  Do leta 2018, ko je z dvema goloma odločil finale Lige prvakov proti Liverpoolu v Kijevu, se Bale tudi zaradi številnih poškodb ni več približal stanovitnosti iz prve sezone, tudi po slovesu Ronalda pa mu ni uspelo prevzeti štafetne palice iz rok Portugalca in še zdaleč ni postal "franšizni" igralec, kot so to od njega pričakovali vodilni v klubu, ki jih skupaj z navijači bolj pogosto kot z goli "navdušuje" z domnevno brezbrižnostjo, slabim znanjem španskega jezika in (pre)pogostim igranjem golfa, tudi v trenutkih, ko to ni najprimerneje.

Tudi odnos s trenerjem Zidanom je povsem razpadel. O tem priča tudi število minut, ki jih je Bale odigral po nadaljevanju prekinjene sezone v Primeri Division. Realu je do naslova pomagal z vsega 100 minutami na zelenici, začel pa je le eno tekmo. BBCje svoj prispevek sklenil s spominom na leto 2017, ko je Real z Zidanom osvojil prvi državni naslov, Bale pa se je po mnenju BBCže ob takratnem proslavljanju uspeha "opazno držal na obrobju". V treh letih se zdi, da se ni spremenilo veliko ...