Nogomet

Kot strela z jasnega: Balov agent v pogovorih s Tottenhamom

Madrid, London, 16. 09. 2020 08.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Tottenham naj bi se z madridskim Realom v zadnjih dneh pogovarjal o prestopu španskega branilca Sergia Reguilona, a severni Londončani imajo očitno še večje načrte, potem ko je sloviti agent Jonathan Barnett za BBC Sport Wales v torek zvečer potrdil, da so stekli celo pogovori za vrnitev Garetha Bala.

Je Bale že odigral zadnjo tekmo za Real Madrid? Ta stavek smo verjetno v zadnjih mesecih oziroma letih zapisali že (pre)večkrat ...
Je Bale že odigral zadnjo tekmo za Real Madrid? Ta stavek smo verjetno v zadnjih mesecih oziroma letih zapisali že (pre)večkrat ... FOTO: AP
Madridski dnevnik AS trdi, da pri Realu še vedno niso opustili možnosti, da bi Bala prodali v Manchester United. Tottenham naj bi si namreč Valižana želel zgolj izposoditi. "Toda besede Barnetta jasno kažejo na to, kaj bi izbral igralec. Ta ima še vedno hišo v ekskluzivni soseski v vzhodnem Londonu (še iz časov igranja pri Tottenhamu), pozna mesto, klub, tja pa bi odšel raje kot v Manchester (ki se zdi, da je na isti valovni dolžini kot Madrid). Po drugi strani je odnos med Barnettom in (predsednikom Tottenhama Danielom, op. a.) Levyjem odličen, oba sta vidna posameznika judovske skupnosti v Londonu (...) Vse kaže na to, da se bo vrnil," je zapisal AS.

Prestop valižanskega superzvezdnika Garetha Bala iz madridskega Reala v londonski Tottenham bi bil brez dvoma eden vrhuncev letošnjega poletno-jesenskega prestopnega roka. Bale je k Realu seveda prišel ravno iz vrst "spursov", leta 2013 je bil celo drugi najdražji nogometaš vseh časov, pozneje pa se je izkazalo, da je Madridčane stal (vsaj) 100 milijonov evrov in tako presegel tudi takratnega rekorderja Portugalca Cristiana Ronalda.

Bale je pri Realu osvojil že štiri naslove v Ligi prvakov in dve državni lovoriki, zabil pa je več kot 100 golov, a je že dlje časa v nemilosti trenerja Zinedina Zidana in navijačev. Kljub že večkrat izraženi želji po slovesu se mu Real v preteklih sezonah ni želel odreči. Kako bo zdaj, ko naj bi na vrata Santiaga Bernabeua potrkali Londončani, ki jih z vodstvom Reala druži že desetletje plodnega medsebojnega poslovanja?

'Tam si želi biti'
"Gareth ima še vedno rad spurse," je govorice o vrnitvi še vedno izjemno priljubljenega Valižana podžgal njegov agent Jonathan Barnett, ki je v torek zvečer spregovoril za BBC Sport Wales. "Govorimo. Tam si želi biti," je začetek pogajanj oziroma pogovorov tudi potrdil Barnett. Za francosko tiskovno agencijo AFP je v sredo zjutraj dodal: "Blizu je (prestop, op. a.), a ni dogovorjeno. To je zapleten posel."

BBC je na svojih športnih straneh  zapisal, da je ekipa nekdanjega trenerja Reala Joseja Mourinha blizu podpisa pogodbe z madridskim bočnim branilcem Sergiem Reguilonom, ki ga je lovil tudi Manchester United. BBC dodaja, da je pri situaciji z Balom trenutno najbolj verjetno, da se bo v britansko metropolo vrnil kot posojeni nogometaš.

Problematična plača
"Ovrgli niso niti možnosti polnopravnega prestopa, Real želi povrniti nekaj stroškov v želji, da se znebijo igralca z največjo pogodbo," je poročal BBC. Ravno plača valižanskega reprezentanta in velikega ljubitelja golfa bo verjetno predstavljala največjo oviro "spursom", dodaja britanski javni servis. Bala na stadion Santiago Bernabeu namreč veže še dvoletna pogodba, ki mu prinaša okoli 653 tisoč evrov na teden. 

"Manchester United so tudi povezovali z Balom, ki ga na Old Traffordu še vedno vidijo kot možno tarčo v prestopnem roku, če jim ne bo uspelo pripeljati Jadona Sancha iz Borussie Dortmund. Tottenham ima po drugi strani dodaten čustveni magnet za igralca, ki so ga kot 17-letnika leta 2007 pripeljali iz Southamptona in mu pomagali pri razvoju v enega najboljših igralcev na svetu," trdi BBC.

Prvi znaki nezadovoljstva že leta 2017
Bale je odlično začel svojo etapo pri Realu in "kraljevemu klubu" v svoji prvi sezoni pomagal do osvojitve težko pričakovanega desetega naslova v Ligi prvakov leta 2014, ključen gol je tako kot proti Atleticu v Lizboni prispeval tudi v uspešnem finalu kraljevega pokala v Valencii proti Barceloni.  Do leta 2018, ko je z dvema goloma odločil finale Lige prvakov proti Liverpoolu v Kijevu, se Bale tudi zaradi številnih poškodb ni več približal stanovitnosti iz prve sezone, tudi po slovesu Ronalda pa mu ni uspelo prevzeti štafetne palice iz rok Portugalca in še zdaleč ni postal "franšizni" igralec, kot so to od njega pričakovali vodilni v klubu, ki jih skupaj z navijači bolj pogosto kot z goli "navdušuje" z domnevno brezbrižnostjo, slabim znanjem španskega jezika in (pre)pogostim igranjem golfa, tudi v trenutkih, ko to ni najprimerneje.

Tudi odnos s trenerjem Zidanom je povsem razpadel. O tem priča tudi število minut, ki jih je Bale odigral po nadaljevanju prekinjene sezone v Primeri Division. Realu je do naslova pomagal z vsega 100 minutami na zelenici, začel pa je le eno tekmo. BBC je svoj prispevek sklenil s spominom na leto 2017, ko je Real z Zidanom osvojil prvi državni naslov, Bale pa se je po mnenju BBC že ob takratnem proslavljanju uspeha "opazno držal na obrobju". V treh letih se zdi, da se ni spremenilo veliko ...

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

alien8potnik
17. 09. 2020 08.07
+2
škoda, da je prišlo do tako žalostne situacije. bale je še vedno eden najboljših na svetu, če bi le užival zaupanje trenerja. tu zizouju ne dam prav. upam, da gre v tottenham in spet zablesti.
cripstoned
16. 09. 2020 20.16
+1
res je to se najbolj sveza novica kar se bejla in reala tice ob tem je potrebno dodati da perez zeli v zameno alija in tudi levy ne izkljucuje te moznosti...glede na to da o tem govorijo se najbolj kredibilni mediji je ze nekaj na tem...bomo videli kaj in kako vsi vemo kako je bilo zadnjih nekaj let z medijsko prodajo igralcev na koncu pa nic od nic...
tekač
16. 09. 2020 16.16
-2
Bale po osmih letih igranja pri Realu še vedno ne govori in ne razume špansko. Talent nad talenti. To je v bistvu glavni vzrok neigranja. Pač tako je.....kakšne stvari se neda popraviti....
borjac
16. 09. 2020 09.59
+6
Ne vem kaj bi Real sploh želel z Bailom, dosegal je odločilne gole za njihove lovorike, istočasno je čudak, ko dosega gole ga nočejo prodati, ko pa se čudaško vede, bi ga prodali vendar za velik denar, Real se mora odločiti kaj bi pravzaprav rad, cena Bailu pada to je dejstvo in ne bodo ga več prodali za velik denar.
+4
nek sem prebral da bo cena 20mio..itak je problem njegova plača,katero nebi noben placeval..hehe..bo pa real izgubil odlicnega igralca
Portolonca
16. 09. 2020 09.35
-10
Nikakor se ga že dve leti ne morejo otresti, vse bi dali, da bi se ga znebili je najslabši REALOV in ventar kot naši Prdizani, zvejzda in TEKOVINE NOB ja..pa še ker špilajo golf z živci Slovencev..
Lock Down
16. 09. 2020 15.19
+8
Ko je pa z goli odločal finala LP, je bil pa taboljši? Eni imate pa res spomin kot zlata ribica, malo veš spoštovanja do enega najbolj zaslužnih za uspehe reala njega bi pa lahko imeli. Da je pa do te situacije prišlo, je pa poleg poškodb "zaslužen" tudi Zizu, ki ga že dolgo postavlja na stranski tir.
blazter
16. 09. 2020 09.30
+8
Za vse odlična opcija. Pa še angleška trava je boljša za golf😀😀
Pa kaj
16. 09. 2020 09.12
+4
kot strela iz jasnega za 24h hehe..., ker ste za luno
Portolonca
16. 09. 2020 08.52
-5
Pokazalo se je da so razni Bajli, Nemarji, Ronaldi in ostali samo breme, nadloga in slaba plat nogometa, da je bolje imeti 11 preprostih nogometašev, polnih energije, želje in kolektivnega duha, kot pa te socialistične spomenike, rentnike in borce za stare zasluge to je tako kot Slovenija z svojimi Partizani ki samo dušijo, smradijo in uničujejo pot mladi generaciji svojim ciljem do uspeha..Bale, Neymar..Ronaldo so še samo za stranko SD IN DRAŽGOŠE...???
Kollerika
16. 09. 2020 08.56
+1
a virtuoza Messija si namerno izpustil al si pozabu na njega?tak virtuoz pa se je pokazalo da že leta izgublja po 3,4:0 nazadnje pa celo 2:8 če že pišeš napiši pošteno tako kot dejansko je stanje. poglej kaj se je z barco zgodilo zaradi lažnega idola messija.
borjac
16. 09. 2020 10.01
+1
Nogomet je nogomet, politika pa politika, kaj te šraufa? tako da ne veš več kaj je kaj??
ehjaehja
16. 09. 2020 08.44
-9
Hvala Bale za vse eurogole ki ne bodo nikoli pozabljeni toda zadnje dve leti si pa pošteno izival navijače in vodstvo tako da nasvidenje:) Nihče iznad kluba. Hala Madrid!!!
Anticripstoned
16. 09. 2020 08.46
+5
Anticripstoned
16. 09. 2020 08.47
+3
ehjaehja
16. 09. 2020 08.50
-1
no tudi če ostane sem prepričan da zgodovinskrga poraza 2:8 ne bo dal v svojo zbirko:))
09ZarMan10
16. 09. 2020 08.41
+26
Dobra pol milijona eurov na teden, pa saj ti ljudje se hecajo! To preprosto ni več sprejemljivo in užitno. V tem primeru ne govorim o Balu, temveč o najvišjih nogometnih pogodbah. Brez zamere, vendar ni ga "cirkusanta" na svetu, ki bi za svoje usluge na teden lahko prejel takšno plačilo. To je skrajno neokusno in resnično je čas, da nogometne organizacije začnejo to s kakšnimi omejitvami preprečevati. Najraje bi prenehal gledati ta nogometni cirkus, ker v luči svetovnega dogajanja to nima več nobenega smisla!!!