Nogomet

Koulibaly namignil: Da bi pri Napoliju končal kariero? Zagotovo ne bi rekel ne

Neapelj, 12. 07. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kalidou Koulibaly je član Napolija že od leta 2014, v tem času pa se je uveljavil kot eden najboljših centralnih branilcev na svetu. Zato ne čudi, da se ga je v preteklosti povezovalo s praktično vsemi največjimi klubi, a Senegalec je kljub špekulacijam do zdaj ostal član Neapeljčanov. Sodeč po njegovih izjavah, pa bi lahko še dolgo ostalo tako.

Veliko bo odvisno od odločitve predsednika kluba Aurelia De Laurentiisa, ki pa so vselej nepredvidljive.
Veliko bo odvisno od odločitve predsednika kluba Aurelia De Laurentiisa, ki pa so vselej nepredvidljive. FOTO: AP

Za Kalidouja Koulibalyja naj bi se zanimala predvsem Liverpool in Manchester City, poroča portal Goal, v preteklosti pa sta se z njim spogledovala tudi oba največja španska kluba. A muhastemu predsedniku Napolija Aureliu De Laurentiisu je Senegalca vselej uspelo prepričati, da ostane na San Paolu. 29-letnik ima pogodbo z Napolijem sklenjeno do poletja 2023, za La Gazzetto dello Sport pa je razkril, da bi prav v Neaplju utegnil celo končati svojo kariero. 

"V nogometu nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo. S klubom nikoli nisem govoril o morebitnem odhodu. V časopisih veliko prebiram o svoji prihodnosti, a se za špekulacije ne zmenim. Razmišljam samo o nogometu, 100-odstotno sem zavezan Napoliju," je za ugledni italijanski športni dnevnik razkril ljubljenec sicer vročekrvnih neapeljskih navijačev. 

Koulibaly je nadaljeval: "Bomo videli, kako se bo odločil predsednik De Laurentiis in če mi bo morda ponudil podaljšanje pogodbe, s katero bi do konca kariere ostal član kluba. Do izteka trenutne pogodbe imam še tri leta, kar je veliko, zato sem popolnoma osredotočen na predstave na igrišču. Vse ostalo puščam ob strani."

Centralni branilec je najvišje ocenjeni Napolijev posameznik, v konkurenci Serie A je na osmem mestu, v konkurenci vseh centralnih branilcev pa na petem. 

Na vprašanje, ali dejansko obstaja možnost, da bi kariero sklenil prav pri Napoliju, pa je 29-letni centralni branilec odgovoril: "Zagotovo ne bi rekel ne. Ker pa ne želim lagati nikomur, ne bom obljubljal ničesar. Vsi vemo, kako je v nogometu. En dan izjaviš, da si želiš do konca kariere ostati v klubu, naslednji dan pa te prodajo."

Koulibaly je sicer po trenutnih podatkih portala Transfermarkt ocenjen na 56 milijonov evrov, a bi morebitni snubci zanj zagotovo morali odšteti precej več, saj ima z Napolijem, kot že rečeno, podpisano dolgoročno pogodbo. 29-letnik je bil najvišje ocenjen v prvi polovici aktualne sezone, in sicer na 75 milijonov, nato pa je njegova vrednost upadla zaradi izbruha pandemije koronavirusa. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mererrek
12. 07. 2020 09.46
+5
Veteran za 100 milijonov - tako pravijo hejterji Pjaničevega prestopa v Barcelono! Pjanić je veterean Koulibally pač ne :)