Nogomet

Kous: Zelo sem vesel gola, ampak bi marsikaj za ta gol zamenjal

London, 01. 10. 2021 08.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Tadej Vidrih, Žiga Košec
Komentarji
16

Murino evropsko gostovanje pri angleškem prvoligašu Tottenhamu, ki po stavnicah velja za prvega favorita Konferenčne lige, se ni izšlo povsem po načrtih (bilo je 5:1 za Londončane). Četa Anteja Šimundže se v domovino vrača s polno mrežo golov in brez točk, vseeno pa so črno-beli na prvem evropskem gostovanju pustili dober vtis. Še posebej so bili slovenski prvaki dobri v začetku drugega polčasa, ko je dobro igro z lepim zadetkom kronal Žiga Kous.

Več videovsebin
  • Žiga Kous o zadetku in tekmi s Tottenhamom
    01:42
    Žiga Kous o zadetku in tekmi s Tottenhamom
  • Nik Lorbek po tekmi s Tottenhamom
    01:53
    Nik Lorbek po tekmi s Tottenhamom

Po tekmi sta izjavo podala vezist Nik Lorbek in strelec zadetka Žiga Kous, ki sta bila soglasna, da je bila tekma težka, a dobra izkušnja za naprej.

Lorbek je bil s predstavo, ki so jo Prekmurci prikazali, na trenutke zadovoljen, a se zaveda, da je Tottenham na višjem nivoju: "Mislim, da smo imeli faze tekme, ko smo dobro igrali, dobro stali na igrišču, ampak to so take ekipe, ki kaznujejo male napake, ko začutijo tiste par priložnosti in to krasi take močne ekipe."

25-letnik se zaveda, da so slabo začeli tekmo, a sčasoma ujeli ritem in za kratek časi postali konkurenčni angleškim nasprotnikom:  "Težko je, ne igramo vsak dan takih težkih tekem, treba bi se bilo malo prej mogoče adaptirati na vse skupaj. Poskusili smo, hitro smo dobili dva poceni gola, ki sta nas nato malo zavrla v prvem polčasu, ampak moramo se naučiti nekaj s take tekme za drugič, ko bomo igrali v podobnem ambientu na podobnem stadionu, da hitreje pridemo v tekmo. Mislim, da smo se drugi polčas nekako adaptirali na tempo, vse skupaj nam je bilo malo lažje, bili smo bolj agresivni, bližje igralcem, hitreje smo prihajali do priložnosti zaradi tega in zato so potem oni morali menjati tri igralce."

O prvem letošnjem evropskem gostovanju na povsem novem, modernem Tottehamovem stadionu, pa je dejal: "Je neka izkušnja, ampak na koncu koncev so tudi oni samo igralci, pač na višjem nivoju. Ne doživiš vsak dan nekaj takega ... moramo odnesti nekaj pozitivnega iz tega, da bomo še kdaj lahko igrali v takih ambientih na evropskih stadionih."

Pohvalil je tudi soigralca Kousa, ki je poskrbel, da je imela tudi Mura razlog za veselje na tekmi: "Žiga je lepo zadel, ima svoje prebliske vsakih nekaj tekem, tako da za gol res vsaka čast."

Tottenham - Mura-1
Tottenham - Mura-1 FOTO: AP

Zadetek, ki se bo potegoval za gol tedna

Žiga Kous, čigar izjemen zadetek z lepim strelom izven kazenskega prostora je eden izmed kandidatov za gol tedna v Konferenčni ligi, je po tekmi dejal, da je gola sicer vesel, a bi vseeno namesto tega raje videl drugačen končni rezultat: "Zelo sem vesel gola, ampak bi marsikaj za ta gol zamenjal. Tako bom rekel: Prvih deset minut res nismo bili na nivoju, za katerega smo se zmenili, res smo šli v nekem krču v to tekmo, ampak vseeno nato prišli na 2:1, Tottenham je dal v napad vse možno, kar je imel in mislim, da je to vseeno zaslužena zmaga Tottenhama."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 Tudi Kous si obeta boljše predstave na prihodnjih evropskih gostovanjih: "Mi smo imeli preveč spoštovanja do ekipe, čeprav smo se zmenili drugače. A vseeno, prvič smo na takem stadionu, na taki tekmi ... dobra izkušnja za naprej." O golu pa dejal še: "Bil sem tam, kjer moram biti, dobro sem zaključil, potem smo videli, da lahko, ampak kot sem povedal, Tottenham je naredil tri menjave in zasluženo zmagal. Mi imamo določeno kvaliteto, res dobro delamo, delamo po nekem principu, ampak vseeno je Tottenham Tottenham."

Strelec zadetka pa ni pozabil tudi na Murine navijače, ki so se udeležili gostovanja in fante podprli na ves glas: "Poklon vsem navijačem z moje strani in strani mojih soigralcev, vsa čast, da so prišli sem in nas spodbujali."

Muro, ki točk v Konferenčni ligi še ni osvojila, v naslednjem krogu čaka domača tekma proti Rennesu, nato pa se bodo k Francozom podali na gostovanje.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

User905768
01. 10. 2021 17.10
+1
Ne razumem trenera zakaj je zmeraj tako aroganten, malo nesramen in odrezav s komentarji??? Kaj ga matra??
JAZsemTI
01. 10. 2021 12.45
Prototip
01. 10. 2021 11.07
+3
Fajn je tale liga,ker lahko tudi autsajderji probajo in se pomerijo z velikani fuzbala,,,,,
tincoop
01. 10. 2021 11.03
+0
Baje so tak dobri da jih bodo doma deklasirali..
tekač
01. 10. 2021 11.01
+2
Šimundža je izjavil,da gredo na zmago. Optimizem je vedno dober, dobro pa je ,da je vsaj malo povezan z realnostjo. Izjava prav njega,da je to čisto drugi nivo igre je prazaprav negacija njegove optimistične izjave. Žal nisem gledal tekme,tako,da ne vem kakšno je bilo razmerje moči na terenu ne glede na rezultat. Je bil pa 2:1 mislim v 58 minuti precej dober.....
Astalaviva1958
01. 10. 2021 18.06
Eh, totalna premoč igrali so pa itak z B ekipo Tottenham...če bi z A in na polno moč bi bilo 15:1. Ampak zakaj reskirat poškodbe?
V SHESHELJ
01. 10. 2021 10.58
+0
Pod crto gledano je njihov Kane vreden kot pol kluba Mura...do 60 minute super igra Mure, po 60 minuti kondicijski propad vec kot pol ekipe kar je bilo znano pred tekmo! Ampak kapo dol za borbenost, napadalnost in odprto igro kljub rezulatu...vidi pa se da je Slovenska liga po razmisljanju se dalec zadaj ko igralec napade njihovega obrambnega in iz nemoci ga nabase kot da je na hokeju...to je sramotno in mentalno dokaj podlo...priznaj boljsemu da je boslji in ga spostuj...ko si boljsi se pa ne norcuj iz slabsega. Ko to igralci dosezejo bo nekaj iz njih, prej pa bodi tam kjer si in predvsem tiho.
kiropraktik
01. 10. 2021 12.02
+2
Kane je "vreden" 120 mil. € Mura pa cela 6.5 mil.
Astalaviva1958
01. 10. 2021 18.07
pomlad76
01. 10. 2021 10.57
+0
Edina pozitivna stvar je gol, drugače pa slaba igra Mure. Niso imeli nobenega drugega cilja kot igrati totalen bunker. Mura je igrala toliko kolikor jim je Tottenham dovolil. Če bi Tottenham igral s prvo postavo celo tekmo bi Mura dobila najmanj deset golov. Če dobiš pet golov potem ne moreš govoriti, da si igral z srcem in si se boril. Nogometaši Tottenham so tudi samo ljudje.
mackon08
01. 10. 2021 11.35
+3
pomlad76 daj ne bluzi če bi Bobičanec igral bi Mura dala 5 golov. Kje si ti videl totalni bunker Mure nimaš blage veze o nogometu.
Opazujemvas
01. 10. 2021 10.52
+5
Bravo fantje kar naprej, ni sramota izgubiti proti boljši ekipi.
jezenslovenec
01. 10. 2021 10.41
+1
Tako dolg prispevek pa nikjer ni napisan rezultat tekme, bravo novinar.
AS 7460
01. 10. 2021 10.40
+5
Sem ze takoj zjutraj napisal, da se Prekmurcem ni treba sramovati vcerajsnjega poraza. Res, da ne bo NK Mura nikoli na nivoju Tottenhama, ampak z malo vec izkusenj bi izgubili tudi z manjso razliko. Po drugi strani pa je Tottenham klub na svetovnem nivoju, en Harry Kane zasluzi letno toliko, da lahko kupi celo Mursko Soboto z PüsČo vred (malo heca), med tema dvema kluboma je ogromna razlika. Vsaka cast Prekmurcem !!!!
Astalaviva1958
01. 10. 2021 18.09
Noben ni rekel da se naj sramujejo, hvala bogu da so prišli do tja in da vidijo kak je igrat proti pravem klubu, ne proti našim pol-amaterskim pijancem. Gre pa mi na k*ra* ko dajejo izjave da bojo zmagali pa da to pa ono...totalno nerealno in neumno. In to dela Mura nonstop, enkrat bo te sreče falilo in so spet tam kjer spadajo. Na sredino lestvice.
dr.Megla
01. 10. 2021 10.30
+5
Bravo Mura vidi se, da ste igrali z srcem..... Čestitke