Nogomet

Kovačevi zadnji trenutki v Münchnu: analiza tekme in kritike igralcem

München, 04. 11. 2019 13.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hrvaški trener Niko Kovač se je v elektronskem sporočilu zahvalil vsem zaposlenim pri Bayernu. "Hvala, ker ste me skupaj z bratom ljubeče sprejeli," je čustveno zapisal Kovač, medtem ko nemški mediji objavljajo podrobnosti njegovega zadnjega dne na ulici Säbener.

Več videovsebin
  • Zadnje izjave Nika Kovača v vlogi trenerja Bayerna po porazu z Eintrachtom iz Frankfurta
    00:27
    Zadnje izjave Nika Kovača v vlogi trenerja Bayerna po porazu z Eintrachtom iz Frankfurta
  • Niko Kovač ni več trener münchenskega Bayerna
    00:43
    Niko Kovač ni več trener münchenskega Bayerna
  • Iz 24UR: Kovaču se trese stolček
    01:53
    Iz 24UR: Kovaču se trese stolček

"Hvala," je elektronskem v sporočilu, ki so ga prejeli vsi zaposleni pri Bayernu, zapisal Niko Kovač. "Hvala, ker ste me skupaj z bratom (pomočnikom Robertom Kovačem, op. a.) ljubeče sprejeli, da ste bili vedno na voljo in nama v vseh trenutkih izkazovali podporo. Zdaj bo imel Bayern še enega navijača več," je med drugim zdaj že bivšim sodelavcem sporočil 48-letni Berlinčan.

A njegovi zadnji trenutki z igralci članskega moštva niso bili tako ganljivi, vedno dobro obveščeni tabloid Bild je razkril nekaj podrobnosti z nedeljskega treninga, ki je sledil sobotnemu polomu proti Eintracht Frankfurtu (5:1). Medtem, ko so vodilni možje kluba odločali o njegovi usodi, je Kovač svoje varovance v klubskem centru na Säbener Strasse zbral ob 9.45 zjutraj in jim pripravil 20-minutni monolog. Pokazal naj bi jim 25 posnetkov s sobotne tekme in "seciral" vsako napako posebej.

Kovač (na fotografiji) med tekmo Lige prvakov v minuli sezoni, ki jo je na klopi Bavarci sklenil s tremi trofejami.
Kovač (na fotografiji) med tekmo Lige prvakov v minuli sezoni, ki jo je na klopi Bavarci sklenil s tremi trofejami. FOTO: AP

Od izgubljanja lahkih žog do pomanjkanja inteligence
"Ne poskušaj delati čarovnij," naj bi zabrusil španskemu vezistu Thiagu Alcantari. "Izgubljaš preveč lahkih žog," pa je bila kritika Sergu Gnabryju, ki je še pred nekaj tedni tako zablestel na tekmi Lige prvakov v Londonu, kjer je ob zmagi nad Tottenhamom s 7:2 zabil kar štiri gole. Izključenemu Jeromu Boatengu, ki je dobil rdeči karton zaradi prekrška na robu kazenskega prostora, ko je bil zadnji branilec v liniji, naj bi dejal: "V tej situaciji moraš biti pametnejši."

Nihče naj mu ne bi ugovarjal, medtem ko jim je nekdanji kapetan hrvaške izbrane vrste zabrusil, da niso dovolj "pozorni" in da dogovorov s treningov nato ne prikažejo na tekmah.

BAYERN

Bi lahko dolgoročnejšo priložnost dobil spoštovani Flick?
"Komentiramo in treniramo določene stvari, a jih vi na igrišču ne prenesete v prakso," je igralcem zabičal Kovač, od katerega se na družbenih omrežjih ni poslovil nihče od varovancev.  

In medtem, ko so glavni kandidati za izpraznjeni vroči stolček Portugalec Jose Mourinho, Italijan Massimiliano Allegri (oba sta brez kluba) in nizozemski trener Ajaxa Erik ten Hag, nekdanji trener B-ekipe Bavarcev, je težka naloga na prihajajočih tekmah v rokah dosedanjega Kovačevega pomočnika Hansa-Dieterja "Hansija" Flicka. Nemca se morda spominjate kot pomočnika nemškega selektorja Joachima Löwa, s katerim je pri "elfu" sodeloval od leta 2006 pa do sanjskega leta 2014, ko so Nemci v Braziliji osvojili naslov svetovnih prvakov.

Pet sezon je 54-letni Flick pred začetkom sodelovanja z Nemško nogometno zvezo preživel kot glavni trener Hoffenheima, to poletje pa je službo našel pri Bayernu, kjer naj bi v očeh jedra moštva užival veliko spoštovanje. A veliko časa za "spoznavanje" ne bo, saj rdeče čakata pomembni tekmi: najprej v Ligi prvakov proti Olympiakosu in nato že tradicionalno eden najpomembnejših obračunov v 1. Bundesligi proti najhujši tekmici Borussii Dortmund.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

uporabnica1
04. 11. 2019 18.28
+5
Igralci so trenutno res slabi, treba priznat. Niko pri določenih igralcih ni veliko kriv, ampak ja, če se s trenerjem ne razumejo, mora trener klub zapustiti. Niko marsikaterega igralca ni znal uporabiti pravilno na igralnih pozicijah. Je pa tudi res, da drugi trener ne bo nič izboljšal Boatenga, Martineza in podobne, enostavno nista več dobra, pa lahko pripeljejo tudi čarodeje. Upam, da se bodo z naslednjim trenerjem vsi dobro razumeli.
jodr
04. 11. 2019 18.13
+5
Igralci Bayerna, igrajte tako, kot znate, streljajte na gol z 25. m in bliže, malo več tekanja, igranja proti nasprotnikovemu golu in ne svojemu in rezultati bodo vrhunski. Glede na izbor in kvaliteto igralcev v Nemčiji nimate konkurence, tudi v evroligi v tej skupini brez konkurence. Do spomladi boste v vrhunski formi za naskok in zmago v ligi pravkov.
Maxx365
04. 11. 2019 20.06
+9
Zdaj jim mora samo nekdo še to prevesti v nemščino, pa bo.
BETONSKI
04. 11. 2019 17.42
+11
Če igralci trenerja ne sprejmejo,je vse brezveze,kdo pa lahko prisili take zveznike,k dobri igri,če se hočejo znebiti trenerja,ki jim iz takšnih ali drugačnih razlogov ne ugaja ,se ga bodo znebili prej ali slej.
Houdor
04. 11. 2019 17.39
+2
murinjo, alegri ....ne bo nič.... tako kot ančeloti.... neznajo nemško..... igralci so samo buljili v ančelotija ko jim je pel po igrišču.... heheh....
riccardo8330
04. 11. 2019 17.36
+7
Slab trener je bil in že od začetka ni bil za ta klub
Iniesta
04. 11. 2019 17.18
-11
Upam da Murinja angazirajo ... Muri bi bil dobra opcija za bajern ...
korintos23
04. 11. 2019 16.21
+1
One tri naslove od lanskega leta mu bodo odvzeli?
Panamera4E
04. 11. 2019 16.19
+10
Če te igralci kot trenerja ne marajo, si adijo. Po moje je za uspešnega trenerja poglavitno pravo razmerje med ujčkanjem in strogostjo, ker na igro in taktike se itak vsi razumejo. Mislim, pa da Kovaču grejo zvezdniki malo v nos, s primera Katanec-Zahovič pa že dolgo vemo, kam to pelje...
26277
04. 11. 2019 14.34
-13
že lani sem pisal, kdo je vzrok.... pa sem dobil minuse. lp