Nogomet

Domač poraz z Domžalčani: Krčani še korak bližje drugi ligi

Krško, 22. 04. 2019 17.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Poslednjo tekmo 28. kroga PLTS sta v Posavju odigrala Krško in Domžale. Krčani se krčevito borijo za obstanek v prvoligaški druščini, Domžalčani pa si želijo zagotoviti mesto v Evropi za naslednjo sezono. Gostitelji, ki imajo v zadnjem času precej boljše rezultate, so bili blizu vsaj remiju, na koncu pa so morali priznati premoč tekmecev (1:2).

Krčani so bili, še posebej v drugem polčasu, precej boljši od Domžalčanov.
Krčani so bili, še posebej v drugem polčasu, precej boljši od Domžalčanov. FOTO: Damjan Žibert
Posavci, zadnjeuvrščena ekipa slovenske lige, se niso ustrašili Domžalčanov in bili v prve pol ure tekme najmanj enakovreden nasprotnik. Potem pa so v dobrih dveh minutah prejeli dva gola in rumeno-modri so že do odmora bolj ali manj odločili srečanje v Krškem. Po izjemni podaji s kota Senijada Ibričića je najprej v polno z glavo zadel občasni slovenski reprezentant Amedej Vetrih, isti igralec pa je kmalu za tem prispeval še asistenco, ko je Shamar Nicholson najprej lepo sprejel žogo, nato pa iz prve meril neubranljivo in gostje so naenkrat povedli z 2:0. Za Nicholsona je bil to deseti gol sezone. Krčani so do konca prvega polčasa na vse pretege skušali doseči vsaj zadetek priključka, ki bi jim v nadaljevanju dajal boljše možnosti, a je ostalo pri lepi prednosti nekdanjih dvakratnih slovenskih prvakov. Rumeno-modri, ki so dobili zadnjih šest medsebojnih obračunov, so v prvem polčasu trikrat streljali v okvir posavskih vrat in kar dvakrat zadeli v polno. Krčani so v drugem delu poskušali nemogoče.

Domžalčani so se utrdili na tretjem mestu v ligi.
Domžalčani so se utrdili na tretjem mestu v ligi. FOTO: Damjan Žibert

Spremljala jih je tudi neprijetna statistika, ki govori, da že zadnje štiri tekme niso zmagali pred svojimi gledalci. Tudi tokrat so tekmo končali sklonjenih glav in se z novim porazom še bolj približali izpadu v drugo ligo. Prednost predzadnjih Novogoričanov pred Krčani na lestvici ostaja šest točk. Gostitelji so sicer preko Marina Perića, ta je pospravil odbitek po strelu Hrvata Anteja Vukušića, v 55. minuti znižali prednost tekmecev, a do konca tekme niso več zadeli, tako da so gostje prišli do minimalne zmage. varovanci domačega trenerja Andreja Panadića so imeli več od igre od tekmecev, svoje priložnosti so imeli tudi gosti, a se rezultat ni več spreminjal (1:2).

Izid:
Krško - Domžale 1:2 (0:2)
Perić 55.; Vetrih 34., Nicholson 36.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.