Nogomet

Kritike na račun Liverpoola kar dežujejo: 'To je le senca ekipe'

Liverpool, 21. 02. 2021 11.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Kljub novemu ligaškemu porazu, tokrat je bil od Liverpoola na domačem Anfieldu boljši mestni tekmec Everton (0:2), je trener rdečih Jürgen Klopp zatrdil, da je videl tudi nekaj pozitivnih stvari. Državni prvaki očitno ne bodo ponovili lanskega podviga, ko so osvojili svoj prvi naslov v eri Premier League, vedno bolj pa se jim zapleta tudi v boju za vozovnice Lige prvakov.

Nezadovoljni Jürgen Klopp (na fotografiji) med sobotnim mestnim derbijem na Anfieldu.
Nezadovoljni Jürgen Klopp (na fotografiji) med sobotnim mestnim derbijem na Anfieldu. FOTO: AP
Evertonov trener Carlo Ancelotti, ki sicer nikoli ni skrival naklonjenosti do Liverpoola, je zmago nad večnimi rivali posvetil navijačem Evertona, ki so na podvig na Anfieldu čakali več kot 20 let. "Res smo srečni, res smo zadovoljni. Po dolgem času je Evertonu uspelo zmagati na Anfieldu, to je lepo darilo našim navijačem," je dejal Ancelotti. "Predstava je bila dobra, bili smo osredotočeni, trdo delali, in potem ko smo dobili priložnosti, smo bili hladnokrvni. Imamo tri točke, derbi je posebna tekma, kot sem rekel že prej, a tudi doma moramo 'ujeti' tri točke. Doma nismo dovolj dobri," je varovance še posvaril izkušeni italijanski strateg.

Everton je na zmago pri sosedih čakal od leta 1999 in z zadetkoma Richarlisona ter Gylfija Sigurdssona še poglobil rezultatsko krizo branilcev naslova. Anfield, ki v nogometni folklori velja za težko osvojljivo trdnjavo, je "padel" še četrtič zapored, kar se Liverpoolu ni pripetilo že 98 let. A trener Jürgen Klopp opozarja, da so bili njegovi varovanci kaznovani za "eno napako v prvem polčasu".

"Težko je (sprejeti poraz, op. a.), toda hitro smo prejeli gol, ki je bil povsem nepotreben in lahko bi se bolje branili," je za BBC Sport dejal Klopp. "Morali smo se vračati po zaostanku in dobro nam je uspevalo v smislu kreativnosti, ustvarili smo si nekaj (priložnosti, op. a.) v prvem polčasu, še več pa v drugem, a situacij nismo zaključili. Naredili smo eno napako v prvem polčasu, in to so izkoristili."

Klopp je še dodal, da je v igri svojega moštva videl tudi nekaj pozitivnega, a da bo to "rešilna bilka", ki jo bo uporabil dan po tekmi. Kot da udarec na derbiju ne bi bil dovolj, je nemški trener zaradi poškodbe ostal tudi brez kapetana Jordana Hendersona.

'Vztrajali bomo'
"Danes ne bi rad govoril o dobrih rečeh, saj smo tekmo izgubili, in to čutimo globoko v nas. To bom moral uporabiti jutri, to pa bo naša rešilna bilka, da bomo šli naprej. Moramo se izboljšati pri zaključevanju reči, nato pa bomo tudi zmagovali na nogometnih tekmah. To so odločilne nianse, a da dosežeš gol, si moraš pripraviti situacijo in jo zaključiti. Ni druge alternative, kot da nadaljujemo. Prejmeš gol, ki ni 'kul', izgubiš Jordana Hendersona, kar sploh ni 'kul', imam pa občutek, da so se fantje s tem kar dobro spoprijeli. Bi se lahko še bolje? Morda. Še naprej bomo vztrajali," je dodal Klopp.

Neusmiljeni so bili nekdanji člani Liverpoola v studiu televizije Sky Sports. Graeme Souness in Jamie Carragher sta se z vsemi topovi lotila Kloppa in (predvsem) nogometašev, ki so pred dvobojem z Evertonom na domači zelenici izgubili še z Burnleyjem, Brighton & Hove Albionom in vodilnim Manchester Cityjem. 

Souness: Globoko sem razočaran
"So le senca ekipe. Ko pomisliš na to, kar je bil Liverpool skozi leta: ekipa, proti kateri nihče noče igrati, ekipa, ki je imela vedno niti igre v svojih nogah, super agresivna ... Res je moralo biti grozno igrati proti njim," je dejal Souness. "Zdaj si proti njim želijo igrati vsi. Zlahka lahko opraviš z njimi, in to me boli. Kot navijač Liverpoola sem globoko razočaran nad svojo ekipo. Ni bilo videti, da imajo kaj energije ali kaj borbe ali kaj prave agresije. Ekipa, ki je bila boljša, je prišla do točk. Mislim, da nocoj noben igralec Liverpoola ne more s tistega igrišča z mislijo: 'Nocoj sem odigral dobro tekmo.'"

Liverpool ima na šestem mestu 16 točk zaostanka za vodilnim Man. Cityjem in se bo moral povsem osredotočiti na boj za uvrstitev v naslednjo sezono Lige prvakov, seveda če rdečim ne uspe drugič v dveh letih osvojiti cenjene lovorike. Na prvi tekmi osmine finala so bili v gosteh boljši od RB Leipziga (2:0).

"Ne želiš se smiliti samemu sebi in ne želiš prevzeti vloge žrtve," je dejal vezist Georginio Wijnaldum. "Želiš se le spopasti s situacijo in poskušaš zagotoviti, da se vse skupaj bolje razplete, da se dobro razplete, četudi veš, da imaš veliko poškodb. Mislim, da moramo na situacijo gledati tako, da nismo žrtve, temveč da le poskušamo obrniti stvari na bolje. Imamo veliko tekem, ko lahko to storimo. Če bomo na to gledali kot žrtve, bo le še slabše," je še dodal nizozemski reprezentant.

Koronavirus pasica november
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

edenhazard
23. 02. 2021 09.39
+1
Ce je klub oz team res tako dober potem morajo zmagovati tudi brez navijacev ;)
gullit
22. 02. 2021 12.31
-1
Klopp je spet dokazal da je samo izvrsten motivator pa povprecen trener. Podobno je bilo pri Borrusiji ko je po naslovu naslednje leto koncal na katastrofalnem 7mestu. Nujno je treba za.menjat trenerja ce ne bo tudi liga europa vprasljiva.
Roglič šampion
22. 02. 2021 13.12
+3
popravek. Klopp je osvojil 2 naslova z borussio, nato pa se 2 sezoni bil nemski podprvak, pb tem da je popeljal borussio do finala lige prvakov. To 7. mesto je prislo v sezoni 2014/15
Roglič šampion
22. 02. 2021 13.13
+5
sicer pa nikakor ni povprecen trener, ampak eden najboljsih trenerjev na svetu. Kar je navsezadnje tudi dokazal
sp9s
22. 02. 2021 17.42
+1
da je klopp povprečen je žalitev. imaš trenerje ki ne osvojijo nič v celi trenersk karieri
blef
21. 02. 2021 16.27
+1
Liverpool je bil zadnja leta pred Kloppom povprečen klub. Ne vem kaj sanjajo tisti....
Hello.
21. 02. 2021 15.50
+7
Jaz bi pa rad videl kloppa v barci da vidm kaj bi iz tega naredil.Samo vemo da tega nau mozno.
cpero
22. 02. 2021 14.19
+2
kaj sploh komentiras liverpool ,ce pa ti gledas spansko ligo ,to je malo boljse kot da bi gledal bado slocensko ligo,3 spanski klubivso malo nad pivprecjem ,ostali klubi pa katasrofa ,ne mores to primerjat z anglesko ligo,
Kollerik
21. 02. 2021 13.42
-8
Kje je zdaj un, ki je zadnjič tako otresal čez Barco? Pa res redsi niso tako ,,slabi kot Barca,,. So še slabši!
Anticripstoned
21. 02. 2021 14.50
-1
ledr
21. 02. 2021 15.47
+4
Jaz recimo se ne strinjam s tabo! Res je, da Liverpool trenutno podira neke negativne rekorde ampak tako slab, kot v tem trenutku Barca, pa res še ni! To ti govori velik navijač Barcelone, ki pa je predvsem realen. Če si ti dve ekipi danes pomerita, jih Liverpool pohodi tako kot jih je PSG. A slučajno sedaj gledaš Barco??? A vidiš dole mučenje proti "velikemu" Cadizu??? Potem ti bo vse jasno...
Kollerik
22. 02. 2021 17.01
+2
Sam čudež in čuden penal je rešil Cadiz. In leipzig ni PSG! Tako negativnega konta, kot ga imajo redsi sedaj, niti Barca nim!
Viejo cabron
21. 02. 2021 13.17
+5
Hja pri vsaki ekipi pride do obrabe materijala in rabi svežo kri (trenerja in igralce)!
TEDO84bv0MEDO
21. 02. 2021 13.00
+4
Kaj je Klopp videl kaj pozitivnega pri svojih nogometaših?
blazter
21. 02. 2021 12.37
+3
Eden najboljših obrambnih igralcev manjka, torej celotna ekipa nima sigurnosti, tak je, leto za pozabit...
TEDO84bv0MEDO
21. 02. 2021 13.01
+1
Manjkajo tudi boljši vezisti in napadalci. Vsi vezisti slabo podajajo, v napadu je dober samo Salah.
Anticripstoned
21. 02. 2021 14.50
+6
gullit
22. 02. 2021 12.52
+4
Manjka samo van dijk matip gomez ter fabinho pa nazadnje se henderson pa so kar odenkrat zanic.