Nogomet

Kritike na račun Mourinha vedno glasnejše: Kaos, frustracije in sabotaže

Manchester, 23. 08. 2018 15.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Portugalski strateg Jose Mourinho ne varčuje z besedami na račun nogometnih rivalov, malo manj pa je bil glasen po nedavni blamaži njegovih varovancev proti Brightonu (3:2). Nič lažje ni Paulu Pogbaju, ki je sicer z enajstih metrov ublažil poraz rdečih vragov, vendar bil ob novi slabi predstavi deležen kritik, da niti najmanj ne spoštuje navijačev in kluba.

"Moj odziv je, da če si bogat klub, lahko kupiš vrhunske igralce, a gosposkosti ne moreš kupiti," je pred dnevi, pikro na račun mestnega tekmeca Manchester Cityja, izrekel Jose Mourinho, ki te dni bije boj, ne le s sinje-modrimi temveč tudi legendo rdečih vragov Paulom Scholesom in vse glasnejšimi kritikami na račun rezultatov.

Se Mourinhu trese stolček?
Se Mourinhu trese stolček? FOTO: AP

Manchester United je na zadnjem gostovanju v Brightonu doživel boleč poraz (3:2), ki ga z ničimer ni uspela preprečiti niti zvezdniška zasedba s Paulom Pogbajem na čelu. Nogometni strokovnjaki so tekmo proti lani petnajsto uvrščenemu Brightonu označili kot eno izmed najslabših predstav Uniteda, vse odkar je na trenerski stolček sedel Mourinho. Pri tem so opozorili na polom v poletnem prestopnem roku, v katerem Unitedu ni uspelo pripeljati želenih okrepitev. Rdeči vragi so izgubili na vseh frontah, luknjasta obramba je dopuščala akcije domačih, napad pa povsem brez kreativnosti ni uspel pogosteje zatresti mreže nasprotnika.

Številni navijači so svojo jezo stresli tudi nad zvezdnikom Pogbajem, ki se je pred dvema letoma za 110 milijonov evrov vrnil nazaj v Manchester. Po sicer dobri predstavi proti Leicester Cityju v prvem krogu, je bil francoski reprezentant na zadnji tekmi povsem neviden. Scholes je pred dnevi dejal, da Pogba le ni vodja, kakršnega so si v Unitedu želeli, s čimer se najverjetneje strinjajo številni navijači Uniteda.

Paul Pogba je na zadnjih dveh tekmah zadel dvakrat, obakrat iz bele točke.
Paul Pogba je na zadnjih dveh tekmah zadel dvakrat, obakrat iz bele točke. FOTO: AP

Eden izmed njih se je zato odločil narediti video Pogbajevih potez, ki je številne rivale morda nasmejal, odziv navijačev rdečih vragov pa je bil ravno nasproten. "Gledal sem posnetek že najmanj desetkrat. To je predstava nogometaša Uniteda z najmanjšo mero spoštovanja, kar sem jih kdaj videl. To ni le slab dan na igrišču temveč popolna sabotaža," se je glasil komentar enega izmed navijačev.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Totalen kaos," je prepričan Ince

Ob slabih rezultatih svojega nekdanjega kluba ni ostal tiho niti Paul Ince, nekdanji vezni igralec, ki je poraz proti Brightonu označil kot "popolno zmešnjavo" in opozoril na težavo, ki zajema tudi vodstvo kluba.

"Problem sega vse od vrha do dna. Ed Woodward, Mourinho, Pogba, vse je prava zmešnjava. Kaj takšnega za časa Sira Alexa Fergusona ne bi videli," je prepričan Ince, ki je ob tem opozoril, da v tem stanju ni smiselno pričakovati dobrih rezultatov: "Vse je totalen kaos. Od Mourinha, čigar želje ob prestopnem roku niso uslišali, do frustriranih nogometašev in navijačev, ki izgledajo nesrečni." Prepričan je, da je United klub, ki bi moral tekmovati za naslov prvaka in poudaril, da se žal rdeči vragi v tem trenutku niti najmanj ne morejo kosati z Cityjem ali Liverpoolom.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ata_Smrk
23. 08. 2018 16.27
+11
gotof, samo.tega ne ve...
KiNgKoNg
23. 08. 2018 16.26
+14
Tip naredi več faulov kot Pepe v najboljših časih.
najvsivedo
23. 08. 2018 16.02
-5
Vse se mu dogaja zaradi Z.Zidana.
FCL
23. 08. 2018 16.01
+26
Blefer....najbolj precenjen trener ever.