Nogomet

Kritike na račun Neymarjevega ponočevanja, Brazilec odgovarja: To je moje življenje, moja stvar

Madrid, 05. 03. 2019 10.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Medtem ko se njegovi soigralci pripravljajo na povratno tekmo z Unitedom, Neymar rehabilitacijo izkorišča tudi za obisk karnevalov, ki bi se jim sicer moral odreči. Prav zavoljo svojega ponočevanja je Brazilec deležen številnih kritik, sam pa trdi, da njegovo družabno življenje ne vpliva na predstave na zelenici.

Pred dnevi so kamere Neymarja ujele med sproščenim vzdušjem na karnevalu v Salvadorju de Bahii. Brazilec, ki je januarja šepajoč zapustil zelenico po pokalni tekmi s Strasburgom, okreva po novi poškodbi pete stopalnice. Nogometaš, znan po veliki ljubezni do ponočevanja in zabave, je ta čas izkoristil tudi za obisk enega od slovitih brazilskih karnevalov.

Neymar je v začetku februarja praznoval 27. rojstni dan. Dogodek je seveda obeležil v svojem slogu - z divjo zabavo.
Neymar je v začetku februarja praznoval 27. rojstni dan. Dogodek je seveda obeležil v svojem slogu - z divjo zabavo. FOTO: Profimedia
Prenos povratne tekme osmine finala Lige prvakov med PSG-jem in Manchester Unitedom bo v sredo, 6. marca, ob 20.40 na Kanalu A in VOYO.

Neymar je bil že večkrat deležen kritik na račun zabavljaškega življenjskega sloga, tokrat pa je Brazilec s svojim obnašanjem zmotil tudi rojaka Joseja Ferreiro Neta. Nekdanji brazilski reprezentant je prepričan, da zvezdnika PSG-ja ne gre primerjati z Lionelom Messijem ali Cristianom Ronaldom.

"Neymar je eden najboljših nogometašev na svetu, pa vendar... Ste videli Messija proti Madridu? Ali pa na tekmi proti Sevilli? Ste videli Ronalda v Juventusu in to pri njegovih 33 letih? Je najboljši strelec italijanskega prvenstva," je v pogovoru za Esporte Interativo povedal Neto, ki je prepričan, da bi morali ostreje obsoditi neprimerno obnašanje brazilskega reprezentanta: "On ni nogometaš, je zvezdnik, pa tudi močno razvajena oseba. Ne smeš govoriti o njem, sicer se njegov oče razjezi. Le jaz in Walter Casagrande sva doslej zbrala dovolj poguma, da sva mu povedala, kar mu gre."

"Na igrišču me lahko kritizirate. Zunaj nogometnih zelenic pa bom sam poskrbel zase. Počel bom, kar se mi zahoče. To je moje življenje. Star sem 27 let," poudarja Neymar.
"Na igrišču me lahko kritizirate. Zunaj nogometnih zelenic pa bom sam poskrbel zase. Počel bom, kar se mi zahoče. To je moje življenje. Star sem 27 let," poudarja Neymar. FOTO: AP

Seveda se je na kritike, ki jih je sprožilo ponočevanje, odzval tudi Neymar, ki pa je prepričan, da njegov življenjski slog ne vpliva na predstave na igrišču. "Mislim, da moje družabno življenje ne ovira moje pripravljenosti na zelenici. Prepričan sem, celo zabavno mi je, da moja dejanja izven igrišča primerjajo s tistimi na igrišču," je za Globo Esporte povedal poškodovani nogometaš.

"Moje povprečje na igrišču je še vedno zelo dobro. Med olimpijskimi igrami 2016 sem vam povedal, da je moje zasebno življenje – zasebno. Počel bom, kar mi ustreza. Tisto, kar mislim, da bi moral. To je moje življenje, moja stvar," kritikom odgovarja Neymar.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

idiu3krasne
05. 03. 2019 19.12
+0
Barni3
05. 03. 2019 18.16
+6
ah dejte no....sej js ga res ne maram sam....clowk je...nc kej tazga ni pocel...mal je plesu...ap tut ce kej spije...se ni bruhu pa se valu po tleh...
apodgra
05. 03. 2019 16.39
+13
Ni ravno tako, kot si on zamišlja in kaj bi bilo, da bi počel to , kar si on hoče početi izven igrišča. Preveč denarja stane klub , da bi lahko sam krojil delo in obnašanje v klubu in izven kluba . Obstajajo stroga klubska pravila, ki se jih morajo držati vsi igralci tega kluba . On ne more biti nobena izjema .
drofel 1
05. 03. 2019 13.26
+12
Ta ima votlo glavo. Če bo nadaljeval tako (sedaj mu gre odlično) , bo čez 10-15 let klošar. Nekaj podobnega kot boksar, ki je bil dober, pa je presegel svoj limit (Tayson).
24kurchi
05. 03. 2019 13.16
+18
Manjka mu malo v glavi da bi bil v rangu Messija, Ronalda..
apodgra
05. 03. 2019 16.41
+2
Tudi Ronaldu nekaj manjka v glavi in nič boljši od Neymarja.
User513426
05. 03. 2019 11.58
+42
potem pa ne simuliraj vsako leto ob istem času poškodbe, da se lahko potem udeležuješ stvari katere bi moral drugače izpustiti