Nogomet

Kriza Liverpoola vedno večja: Salah po menjavi še bližje slovesu?

Liverpool, 05. 03. 2021 09.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Peti zaporedni poraz Liverpoola na domači zelenici, tokrat je na Anfieldu slavil Chelsea (1:0), je zaznamovala tudi menjava zvezdnika Mohameda Salaha v 61. minuti. Že nekaj časa se pojavljajo namigovanja, da Egipčan ni zadovoljen v ekipi Jürgna Kloppa, na čigar najnovejšo potezo se je s pomenljivim zapisom na Twitterju očitno odzval tudi Salahov agent.

Salah in trener Jürgen Klopp (oba na fotografiji) po menjavi na četrtkovi tekmi.
Salah in trener Jürgen Klopp (oba na fotografiji) po menjavi na četrtkovi tekmi. FOTO: AP
"Pet domačih tekem brez zmage, to niti slučajno ni dovolj dobro," je dejal branilec Liverpoola Andrew Robertson. "Nič ne bo pomagalo navijačem doma, to preprosto ni dovolj dobro, ker si tekme sledijo. Preveč glav se skloni, ko zaostanemo z 0:1, tega ne smemo početi. Pri nogometu gre za sprejemanje udarcev. Ne moremo se zanašati na preteklost. Lanske sezone je konec, ni je več. Niti približno nismo bili tako dobri, kot bi morala biti ekipa Liverpoola," je še dodal škotski as.

Vse prej kot zadovoljen je bil Mohamed Salah, ko je Jürgen Klopp v 61. minuti namesto njega v igro poslal Alex Oxlade-Chamberlaina. Egipčan je jezno odkorakal mimo nemškega trenerja in svoje nezadovoljstvo zmajujoč z glavo nato jasno pokazal tudi na klopi za rezervne nogometaše. Liverpool je na Anfieldu zabeležil že peti zaporedni poraz na domači zelenici, tokrat je bil od državnih prvakov, ki so povsem odpovedali v zgodovinski prvi sezoni v vlogi branilcev naslova Premier League, boljši Salahov nekdanji delodajalec Chelsea.

"Presenečen sem, da gre iz igre Salah, resnično sem. Tudi on ne deluje preveč srečno. Liverpool potrebuje gol, on pa je najboljši strelec Premier League," je med prenosom zapisal nekdanji branilec Liverpoola Jamie Carragher, seveda redni sodelavec vplivne televizije Sky Sports.

Carragher je bil v tej sezoni že večkrat zelo kritičen do Kloppa in njegovih varovancev, ki lahko po porazu s Chelseajem zdrsnejo vse do devetega mesta na lestvici, če bosta seveda Tottenham oziroma Aston Villa slavila na preloženih tekmah. Na dogodke na Anfieldu se je odzval tudi Salahov agent Ramy Abbas Issa, ki je na Twitterju objavil zapis, v katerem je bila le ena pika.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nista se niti pogledala
Glede na to, da se je objava na spletu pojavila le nekaj minut po menjavi Salaha, so si številni njegov zapis razlagali kot znak za konec sodelovanja z Liverpoolom, o katerem se je sicer že govorilo. Real Madrid, Barcelona in Bayern, legendarni Karl-Heinz Rummenigge je Egipčana celo primerjal z Lionelom Messijem, so po poročanju spletne strani madridskega športnega dnevnika AS prvi kandidati za njegov prestop. Pogodba ga na Liverpool sicer veže do leta 2023.

"Real Madrid ali Barca? Kdo bi vedel," je dejal v nedavnem intervjuju za AS, ki zdaj poroča, da bi pri 28 letih lahko razmišljal o novem koraku v karieri, potem ko se mu je pod taktirko Kloppa malce ustavilo. Ta zgodba ima že dolgo brado, še dodaja AS, saj se od konca minulega leta Salah ni približal svojim najboljšim predstavam. Po mnenju madridskega dnevnika je po četrtkovih dogodkih jasno, da kljub pohvalam Kloppa na račun svojega varovanca pred nekaj dnevi, med njima ni vse v najlepšem redu.

Nista se niti pogledala
"Po menjavi se nista niti pogledala," je dodal AS. Klopp je po tekmi dejal, da je bil to "ogromen udarec", peti zaporedni poraz na Anfieldu je sicer nov neslavni rekord Liverpoola, ki je izgubil šestič na zadnjih devetih tekmah. Rdeči so se seveda že zdavnaj poslovili od boja za naslov, a se jim vedno bolj izmika tudi ponovna uvrstitev v skupinski del Lige prvakov, če je seveda ne osvojijo. Po prvi tekmi osmine finala z RB Leipzigom pred povratnim dvobojem v Liverpoolu vodijo z 2:0.

"Ja, vesel sem, ko so fantje videti razočarano. To ni težava," je Klopp pojasnjeval menjavo. "Nisem videl, kaj je 'Mo' (Salah, op. a.) naredil. Razlog za menjavo je bil ... Dobro, res bi lahko zamenjal tudi kakšnega drugega igralca, to je res. A razlog je bil v tem, da je v tistem trenutku res čutil intenzivnost tekme, jaz pa z njim nisem želel tvegati. To je vse, takšna je situacija. Zdi se mi, to pa je precej redko, glede na to, da ga zdaj že dolgo poznam, da je 'Mo' deloval res presenetljivo sveže do konca (tekem, op. a.), zdaj pa ni več deloval sveže. Menil sem, da je to znak. V situaciji, v kateri smo, nisem želel tvegati."

Prenosi povratnih tekem osmine finala Lige prvakov.
Nogometaši Chelseaja se na Kanal A in VOYO vračajo 17. marca, ko bo na sporedu povratni obračun z Atletico Madridom slovenskega vratarja Jana Oblaka v osmini finala Lige prvakov. Prenos se s studijskim delom začne ob 20.30.

'Ogromen udarec'
"Žal ne morem reči, da tako igramo le doma. Ne gre za Anfield ali karkoli, gre na splošno, prepogosto je. V odločilnih trenutkih se moramo izboljšati," je nadaljeval razočarani Klopp. "Moramo pokazati svojo kakovost v teh trenutkih, to pa nam ne uspe dovolj pogosto. To je ogromen udarec. A ni še konec. Moramo dobivati nogometne tekme."

Dodaten udarec za Kloppa je predstavljalo dejstvo, da ga je premagal rojak Thomas Tuchel, ki ga je leta 2015 nasledil pri Borussii Dortmund, ki jo je Klopp zapustil po podobno porazni sezoni in šele sedmem mestu na lestvici.

Statistika Mohameda Salaha v sezoni 2020/21.
Statistika Mohameda Salaha v sezoni 2020/21. FOTO: Sofascore.com

Tuchel izpostavil trud celotne ekipe
"Zelo, zelo sem zadovoljen s predstavo," je bil vesel Tuchel. "Jasno je bilo, da potrebujemo popolno predstavo v vseh pogledih igre. To nam je uspelo, bili smo zelo pogumni z žogo in nikoli nismo izgubili intenzivnosti z žogo. Vedno smo bili agresivni in zelo pogumni. To je bilo ključno. To je bila vrhunska ekipna predstava in zaslužena zmaga. Ko prideš na takšno tekmo, ne smeš preveč komplicirati. Z vsemi situacijami smo se spopadli zelo, zelo dobro."

Klopp je še dodal: "Posamična kakovost (strelca edinega gola, op. a.) Masona Mounta je v tistem trenutku naredila razliko. Tekma je bila tesna, intenzivna. Obe ekipi sta vložili veliko truda. Moraš pa se braniti drugače, mi pa v tem primeru nismo opravili dobrega dela."

Koronavirus pasica november

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (23)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
05. 03. 2021 21.04
+2
Klopp šiba nazaj v Nemčijo na zic od Loewa.
drimtim
05. 03. 2021 17.55
+0
Eno uro je imel časa za gol pa nič,ga je pač zamenjal.A zdaj pa kar drugam.Srečno.
mpk2
05. 03. 2021 16.57
+0
haha, so long for next 30.years scousers!
jodr
05. 03. 2021 14.13
+5
Salah ni več noben presežek za Liverpool, zato ga lahko brez škode prodajo. Ko je cela ekipa igrala vrhunsko, je bil tudi on vrhunski, danes pa je čisto povprečje.
Armando
05. 03. 2021 12.29
+3
DR.Fejsbuk
05. 03. 2021 12.08
+5
Če ga kupi barca, ga lahko postavi v vitrino poleg Coutinha, Griezmana, Dembeleja itd.... so kot kriptovalute, kao velika vrednost, a nič otipljivega, ko je treba kaj položiti na mizo......
Kollerik
05. 03. 2021 21.02
+1
Kollerik
05. 03. 2021 21.03
+2
Definbahija
05. 03. 2021 11.46
+0
Tiagota vam nam Salaha? Sam raje vidim da pride čarovnik Tiago nazaj
mpk2
05. 03. 2021 16.56
+1
haaah, odkar je "čarovnik" v luzepulu... si poglej rezultate ;-)
mascherano
05. 03. 2021 11.29
+7
Tk bogi kot je sedaj liverpool, jih se duplek premaga! Dobene volje zelje agresije pene nicodnic sam da mine, bogo tako pas
TEDO84bv0MEDO
05. 03. 2021 10.52
-8
Moja teorija je, da Liverpool namerno zgublja, da šef kluba stavi na poraz ali remi Liverpoola in tako dobi denar, ker zdaj klub zaradi praznih stolov dobi manj denarja.
the kop
05. 03. 2021 10.51
-8
floop mora oditi!! Bvb je skoraj uničil sedaj pa uničuje liverpool, ki je pa itak realno gledano dober samo za sredino lestvice!! Lansko sezono so imeli srečo da so jim ostali pustili naslov da ne bi jokali še naprej!!
DR.Fejsbuk
05. 03. 2021 12.11
+4
profesionalno razmišljanje vredno vsake resne pozornosti :)))
Debely
05. 03. 2021 12.15
+0
Spokaj navijati za Chelsea ali pa Shitty. Liverpool ne rabi takih negativnežev.
the kop
05. 03. 2021 12.52
-1
vi pa jokat naslednjih 30 let ko boste brez lovorike!! Vedno boste hodili sami!! Nihče ne mara luzepoola!!
slo_veter
05. 03. 2021 13.03
+1
@Debeli .. bi moral gledat včeri tekmo ..kako ga je Tuchel, kot novinec "nadmudrio". LIV je dal .. 1. z besedo EN sam strel v okvir vrat. v 96 min :) Naj dajo na zelenico U10 .. bo več učinka.
drimtim
05. 03. 2021 10.40
+6
kdor ima čas jih premaga
slo_veter
05. 03. 2021 10.45
+9
sem gledal včeri tekmo -- en sam strel proti golu. :) smešno .
slo_veter
05. 03. 2021 10.29
+5
tip se je zasral, ko je šel na bratovo poroko .. se tam kušval z pol Egiptom in fasal korono. Ni glih odgovorno mar ne ???
borjac
05. 03. 2021 10.06
+6
Odkar obstaja nogomet je za slabe rezultate zmeraj plačal trener, kriv ali ne, plačal bo Klopp.
ddolores
05. 03. 2021 10.38
+0
Edino pri Tottenhamu ni tko - Spursi trdno že dve sezoni držijo 9. mesto, ma izgleda, da ne bodo menjal Murkota. Očitno, da so zadovoljni z njim, če ne bi ga že brcnili nekam!
TEDO84bv0MEDO
05. 03. 2021 10.53
+1
Muri je slaven, morda sponzorji dajo denar za njega.