Nogomet

Kriza madridskega Reala: 'Naša težava ni sodnik, naše težave so drugje'

Madrid, 07. 01. 2019 09.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Madridski Real je v španskem prvenstvu izgubil že šesto tekmo v sezoni, toliko so jih lani izgubili v celotni sezoni La Lige. Za Barcelono galaktiki zaostajajo že 10 točk, v taboru belega baleta pa ni miru. Ob porazu je bilo govora tudi o sodnikih, vendar pa je bil Luka Modrić v izjavi po tekmi zelo samokritičen.

Madridski Real je trenutno šele na petem mestu lestvice španske lige (30 točk), pred njim pa recimo tudi Alaves in Sevilla, pa tudi mestni tekmec Atletico (35 točk) in Barcelona (40). Real je po dobri polovici sezone že zabeležil šest porazov, toliko, kot jih je bilo skupaj v celotni minule sezone La Lige. Do drugega mesta jih sicer loči le pet točk, vendar pa kot kaže Real po odhodih trenerja Zinedina Zidana in Cristiana Ronalda veliko bolj ranljiv, kot je bil, tudi po predčasnem slovesu Julena Lopeteguija, Santiago Solari ni našel pravega recepta.

Devetnajstletni Brahim Diaz je iz Manchester Cityja prestopil v madridski Real. Pogodbo je podpisal za šest let in pol, Real je plačal sedemnajst milijonov evrov odškodnine.

Zadnji je Realu presenetljivo mero na Santiagu Bernabeuu vzel Real Sociedad (0:2). Galaktiki so sicer od 61. minute igrali z igralcem manj, saj je Lucas Vazquez dobil rdeči karton in je moral z igrišča. Po porazu je bilo veliko govora tudi o nedosojeni enajstmetrovki za Real, ko je Vinicius Junior padel v kazenskem prostoru, glavni sodnik pa se nato ni odločil za VAR.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nogometaš minulega leta Luka Modrić je v izjavi za Marco po koncu tekme nakazal, da težave v taboru belega baleta niso prav majhne. "Večina nas ni na našem pravem nivoju, gremo iz sranja v sranje. Moramo biti odkriti, to ni stvar sreče. Ustvarjamo veliko priložnosti, vendar žoga ne gre v mrežo, čeprav se trudimo. So razlogi, ki pojasnjujejo, zakaj stvari ne gredo po načrtih. Sodnik ni imel svojega dne, vendar naše težave niso sodnik ali VAR, naše težave so drugje," je bil (samo)kritičen hrvaški reprezentant, ki pa ni podrobneje pojasnil, kje tičijo težave galaktikov.

lestvica

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (84)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flamengo
08. 01. 2019 11.02
-1
Kmalu sede na njihovo klop special one
igyyp
08. 01. 2019 08.29
+3
Sploh ne vem kaj jamrat. Zasluženo smo izgubili, čestitke Sociedadu, 2 lepa gola so nam zabil. Jamrat o sodnikih brez veze, odsodli tako ali drugače, nakantal so nas v glavnem. Počasi lahko skorajda Barci čestitamo za naslov. Real bo moral pa iskat tolažbo drugje. Pa ne da sem jih odpisal sam ne verjamem, da bi vsi takšne kikse delal kot jih real. Žal!
brezcasni
07. 01. 2019 22.44
+0
tolk o temu kolk je Ronaldo pomenil za klub.......neprecenljivo,lahko imate Modriča in Isca in Baila ter Benzemaja a vsi skupaj niso nevarni za gol toliko kot Ronaldo ,kaj da bi jih sele dali-gole namreč.Situacija je ista kot pri Barceloni v primeru Messi le da oni vedo kaj imajo in najboljšega igralca ščitijo in ne dajo.......za nobeno ceno.
blazter
07. 01. 2019 21.55
+2
Brez CR ni zob. Ekipa je zaspala. Kot sem že pred časom dejal, bi morali Modrića prodat v Inter. Pa kupiti vezista in napadalca. Cavani mi je najbolj všeč, ampak ni več najmlajši.
jodr
07. 01. 2019 20.16
+4
Ko so vam sodniki v dveh sezonah v evropskem pokalu izločili Bayern, takrat se pa niste pritoževali nad njimi. Vsaj dva evropska pokala gresta na račun sodnikov, pa tudi v finalu z Liverpolom je bila sodniška pomoč kar izdatna. Ramos bi moral za Štart nad Salahom dobiti rdeči karton!
Umberto
07. 01. 2019 19.16
+2
Hala Madrid... Atletiko Madrid! 😉
User792410
07. 01. 2019 15.38
+2
Ne vem čemu nezadovoljstvo, saj je zmagal Real!
šumar
07. 01. 2019 15.31
+8
tezava je v VARu ker zdej ni golov iz ofsajda in ni podarjenih 11 metrovk kot so ble se lansko sezono
resnicaosvobaja
07. 01. 2019 13.13
+10
Realovi dragulji se ne svetijo, pa jim vsako leto podarijo certifikate odličnosti na novo
Umberto
07. 01. 2019 15.04
+3
resnicaosvobaja
07. 01. 2019 13.07
+7
dollar neumen si kot turški K
janezdollar
07. 01. 2019 12.50
-19
Tudi naj večjim se zgodi...in tudi Barci se bo...sploh, če pogledaš na povprečne igralce brez Messija...
krneki_123
07. 01. 2019 13.03
+12
Kakšen patetik si ti. Vedno pljuvaš po Messiju, zdaj pa tu govoriš kako bo Barca povprečna ekipa brez njega..
mmmmmmmnnnnnnmmm
07. 01. 2019 20.04
+6
saj pa majo najboljšega na svetu..pa najboljši golman na svetu najboljša obramba na svetu..seveda so ti najboljši po izboru fife,,hahaha kaki klovni so ti iz fife.
blueboy0
07. 01. 2019 12.29
+11
Če iz tekme lahko vzamem vsaj nekaj pozitivnega (samo ena stvar na žalost) je to Vinicius. Fant je včeraj pokazal, da obeta veliko in je bil edini, ki je kazal željo ter borbo. Na tekmi je nanizal ogromno šprintov in je praktično vsakič ko je dobo žogo v noge nekaj z njo tudi naredil. Če bo tak nadaljeval pol si nedvomno zasluži letos mesto v prvi 11erici. Drugo oz. ostali pa "loše loše". Golov ni in jih ne letos tudi ne bo ker Realu manjka pravi golgeter. Benzema je odličen nogometaš ampak ne v smislu dajanja golov ampak zadrževanja žoge in distribucije naprej do, nekoč Ronalda danes pa? Marcelu se na žalost že fejst leta poznajo in trenutno si klub svojemu statusu ne zasluži začenjat tekem ker v obrambi gre vse preko njega v napadu pa letos tudi ni to to. Casemiro včeraj najslabši člen tako tudi pred njim more po poškodbi v prvi ekipi bit nazaj Lorrente, ki se je izkazal na prejšnjih tekmah z veliko želje in delom na igrišču. Modrič in Kroos oba ne slabo pa tudi dobro nikakor ne neka srednja žalost tak da v igro Ceballosa, ki je vsaj lačen in borben igre. Napad je pa kriza. Drugega čistega napadalca kot Benzemaja ni ker je Mariano poškodovan ampak mene Benzema ne moti tolko kolko me igra krilnih igralcev. Vinicius edini dober, Isco na trenutke dober na drugi tekmi katastrofa (pozna se da ne igra redno ter da ni čisti winger), Asensio letos nič od njega prav, Vasquez pa tak ne vem kaj dela ker ja res je da je marljiv pa delaven ampak drugih talentov za igranje v Realu po mojem mnenju pa žal nima tak da boljše kot nič očitno. Na koncu pa še Solari, ki žal ni trener takšnega kova in nikoli ne bo (že Castilla je pod njegovim vodstvom bila veliko slabša kot pod Zidanom in tudi slabša kot je pod sedanjim trenerjom). Real je na fazi tranzicije v novo obdobje ko bo pač treba ekipo malo fejst prevetrit in sploh letos dat več igre mladim, ki vsaj kažejo željo po igri. Letos ne pričakujem nekih rezultatov, verjamem pa da bo s pravimi okrepitvami se to (upajmo da dokaj)hitro preobrnilo nazaj. Če bo Perez seveda delal v korist celotnega kluba ne pa samo v korist financ kluba. Se opravičujem za dolg komentar ampak na bolj kratko skoraj pač ne gre.
blueboy0
07. 01. 2019 12.33
+8
Opa pozabo na Bale-a ampak no neke omembe vreden tudi on žal ni...če seveda ni poškodovan je tak, pol ostalih tekem ga ni nikjer vidat na igrišču, na 1/4 tekem da kak gol, na še ostali 1/4 pa mogoče kaže zakaj naj bi bio vreden tolko denarja.
265004
07. 01. 2019 12.46
-1
ti jaz povem na kratko:pokupit in zlobirat vse kar leze,ponovni sestanek s sodniki in rezultati so tu....
Trend01
07. 01. 2019 13.28
+6
@blueboy0 - kot kaže imajo igralci predvsem druge probleme. S sabo. Saj nogomet še znajo igrat. Ga pa ja niso pozabili... Kot kaže je prišlo do naveličanosti med njimi. Bale je mislil kako bo z lahkoto "prevzel" ekipo, a ga nihče ne jemlje resno. Ne soigralci, ne navijači, ne stroka. Ne pozabimo, da Bale prve dve leti sploh ni znal z nikomer komunicirati razen v angleščini. Še vedno se lomi. Najprej mu je "prvo violino" vzel Ronaldo. Ko le-ta sklizne iz ekipe, pa Modrić dobi vse možne nagrade. In je spet druga, če ne že tretja violina. Več besede imajo Ramos, Marcelo, Modrić, Kroos, Varane je tu nekje. Celo Courtois deluje na igrišču bolje. Vsaj glas zna dvigniti. Več so (razen nekaj prebliskov) naredili skoraj vsi igralci prve enajsterice. A vsi imajo "ulala" manjšo plačo. Pa spredaj; prav tragikomično je kako nihče od soigralcev ne more slediti Viníciusu. Nihče od stare garde. Vse na dizlu. Golf 2. generacije. Mladino notri in se naj razletijo po igrišču. Če so lahko poleti pokazali všečen nogomet - ni vrag, da ga tudi zdaj ne bi mogli. Zaradi porazov jih ne bi nihče sekiral. Le, da se lepo igra. Hitro in, morda, tudi učinkovito. Zdaj je vse obratno. Ko sta Reguilón in Odriozola že nazaj iz kontre, Marcelo in Carvajal še spredaj vedrita. Če jim sploh uspe priti do tja. Pa Theo in Achraf? Odlične partije za Sociedad in BvB. Menda bo le nekdo prišel, ki bo imel vizijo kako povezati mladino in nekaj izkušenih igralcev. Theo, Achraf, Vinícius, Brahim, Ceballos, Vallejo, Lunin, Javi Sánchez, Cristo (???), Courtois, M. Llorente, Asensio, Valverde so že tu. Prihajajo novi. Rodrygo, Palacios. Ni vrag, da ne bi z nekimi pametnimi nakupi v napadu (Icardi/(Mbappé ?; težka), Werner itd) ter morda Hazardom, Eriksenom ali Fekirjem na sredini naredili spet ekipo, ki bi znala igrati!
Lucky
07. 01. 2019 15.15
+2
Hahaha, kake nore analize. Nisem gledal cele tekme, ampak kolikor sem uspel na obisku pri friendu pokukat, bi Real komot zabil par komadov. In Barca bi komot tudi zgubla. In potem bi bili komentarji povsem povsem drugačni. Pa samo malo je manjkalo za čisto drugačen razplet.
User513426
07. 01. 2019 16.53
-1
tud men do 90 milijonov. samo malo mi je manjkal - 7 številk
mmmmmmmnnnnnnmmm
07. 01. 2019 20.06
+0
pa v ligi prvakov jim je tud sodnikom sdamo malo majnkalo da bi videli vse ofsajt gole..pa vse rdeče ki so dali brezveze nasprotnikum..un lahko bi bilo čist drugačno finale zadnje tri leta..
apodgra
08. 01. 2019 07.58
+2
že v pretekli sezoni je imel Real velike probleme v španski La ligi ,ko še ni bilo Viníciusa . Da nihče od starejših ne sledi mlademu "rešitelju " ekipe Reala in to je eden iz med razlogov za neuspeh . Čisto tako tudi ni , Fant veliko solira in to početje ne prispeva k kolektivni igri. .Nekaj podobnega ima ekipa Barce v svojem napadalni vrsti z Dembelejem . Je hiter, močan na žogi , strasten igralec v preigravanju, slab nadzor nad igro , veliko izgubljenih žog ,posledično uničenih veliko napadov .
sportko47
07. 01. 2019 12.27
+17
Perez je udaril po mizi ... zahteva 11 metrovko za Real v prvih 5 minutah doma in najkasneje do 10 minute v gosteh in potem še kakšno po potrebi ! Tko k so si zdej zamislil to z VARom se ne da več špilat ! Mojjih belih zvezdnikov se ne da več motivirat , če niso sigurni da penal bo ... to pravično sojenje nam ne paše in pika in če ne bo tko k zdej par let , se mi ne gremo več ! Lejte sam Ramosa kva je včeraj noru za tist penal , to je bla še lani čista rutina ! Zdej je pa tik po “ prekršku “ mogu še šprintat za sodnikom in mu vse razlagat ... celo noč ni spal, pa še zdej k jih zase rihta, ne za Rončija ! Modrič ? Ja sej je smešn , sam mi zbiramo te zlate żoge pa se mi je zdel da bojo vsaj Hrvati z mano potegnil... in tut do ! Perez ...
resnicaosvobaja
07. 01. 2019 13.09
+1
Lucky
07. 01. 2019 15.07
+2
Hahaha sportko47, najboljši komentarji. +
resnicaosvobaja
07. 01. 2019 12.17
+9
Real Madrid je prvi klub na svetu, ki bi lahko ukinil robčke za enkratno uporabo ha,ha,ha....
resnicaosvobaja
07. 01. 2019 12.16
+7
Ko sem povezal izjave nekaterih "hejterji pa v jok" in bele robčke na Bernabeu jok, priznam, da zdaj nisem povsem prepričan na koga mislita Zapirač in Crispi
mptour
07. 01. 2019 12.06
+4
Mislim, da se zapirač in cripl s tem ne bosta strinjala. Za vse težave reala so krivi sodniki in Barca.
prost1
07. 01. 2019 12.04
+5
Zlata žoga očitni ni v pravih rokah.
janezdollar
07. 01. 2019 12.51
-15
mptour
07. 01. 2019 13.58
+4
Ja, prej, kot Luka. Ampak takoj za Messijem.
resnicaosvobaja
07. 01. 2019 11.50
+6
Prava težava Reala je v tem , da so "slabše" ekipe zavohale kri in, da jim dejansko ne moreš več dopovedati , da so slabši
resnicaosvobaja
07. 01. 2019 11.47
+10
Skratka težave so nekako tako: iz kluba gre "fake" najboljši na svetu in ustoličiš novega "fake" najboljšega ,... ko se Realovo uživanje prepovedanih substanc postavi pod drobnogled za nagrado pa mu stisnejo še VAR,...itd , itd,...
apodgra
07. 01. 2019 11.33
+14
Tudi lansko sezono, ko še je igral Ronaldo pri Real je na koncu sezone zaostajal 17 točk za Barcelono. Torej ni krivda v tem, da je Real izgubil Ronalda . Krivdo je treba iskati v celotni ekipi in priznati je treba da so starejši "zvezdniki" zelo načeti.