Nogomet

Kroos: Počutim se šibko, toda za evropsko prvenstvo bom nared

Berlin, 19. 05. 2021 14.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nemški nogometni reprezentant in član madridskega Reala, Toni Kroos, je spregovoril o nedavni okužbi z novim koronavirusom in težavah, ki mu jih covid-19 povzroča. "Tega ne bi priporočil nikomur," je priznal Kroos, ki verjame, da bo do začetka evropskega prvenstva vseeno nared.

Kroos (na fotografiji) je z Realom v tej sezoni igral tudi v polfinalu Lige prvakov.
Kroos (na fotografiji) je z Realom v tej sezoni igral tudi v polfinalu Lige prvakov. FOTO: AP

Podkast Einfach mal Luppen, ki ga Toni Kroos pripravlja skupaj z bratom Felixom Kroosom, je bil tokrat posvečen težavam zvezdnika madridskega Reala, pri katerem so na začetku tedna odkrili okužbo z novim koronavirusom. Toni Kroos branilcem naslova tako ne bo mogel pomagati na odločilni tekmi zadnjega kroga španskega prvenstva v Villarrealu, kjer morajo Madridčani čakati tudi na ugodne novice iz Valladolida. Tam bo v soboto v istem terminu gostoval mestni tekmec Atletico.

A to v tem trenutku ni glavna skrb v družini Kroos, medtem ko se 31-letnik, po rodu iz Greifswalda, bori z boleznijo, ki je od marca lani spremenila naš vsakdan.

'Pravočasno bom nared'
"Na splošno se počutim šibko. Tega ne bi priporočil nikomur. Res ni preveč prijetno, česa takega še nisem doživel," je povedal Kroos. Virus naj bi domov prinesel eden od hišnih pomočnikov oziroma pomočnic, najprej pa se je okužila njegova žena. "Zdaj se počutim malce bolje, vročina mi je malce upadla. Zanimivo je, da sem (ženi, op. a.) že prej govoril: 'Samo zato, ker si vedno tako pedantna in vse razkužiš, se boš na koncu ti prva okužila!' In res je bilo tako ..."

Ravno v sredo je sicer selektor nemške reprezentance Joachim Löw objavil seznam nogometašev za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu, na katerem je, pričakovano, tudi Kroos, ki velja za nezamenljiv člen sredine igrišča pri "elfu" in madridskem Realu.

"Če bo šlo vse po načrtih, se bom lahko nemoteno priključil zboru. Če bo trajalo tri dni več, potem pač bo. Ljudje pa so lahko mirni: pravočasno bom nared," je sklenil Kroos.

Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.