Nogomet

Kross o drugi karieri: Nikoli ne bom trener

Madrid, 07. 12. 2018 09.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nemški nogometni reprezentant Toni Kroos, ki si zadnja štiri leta kruh služi v vrstah aktualnega evropskega klubskega prvaka, priznava, da bo po koncu aktivne športne poti svoj čas raje namenil nenogometnim stvarem, saj je delo v vrhunskem športu preveč naporno s številnimi odrekanji.

O prihodnosti oziroma bolje rečeno karieri po koncu aktivne športne poti vezist madridskega Reala Toni Kroos še ne razmišlja, a vseeno je prepričan o enem. "Številni so me spraševali, ali bi se želel po koncu kariere preizkusiti v vlogi trenerja. Moj odgovor je negativen, saj mi je kristalno jasno, da so odrekanja v življenju trenerja še večja kot v vlogi poklicnega nogometaša. Zdaj skrbim zase in za svojo pripravljenost, trener pa mora poskrbeti za celotno moštvo, za 22 ali več različnih značajev, ki ima vsak svoje muhe. To zagotovo ne bi bil poklic zame," je v zanimivem pogovoru za britanski mesečni magazin Esquire uvodoma dejal nemški nogometni reprezentant.

V zadnjih štirih letih, kolikor brani barve 'belega baleta', je Kroos osvojil vse, kar se osvojiti da, in obenem priznava, da v španski prestolnici uživa vsa njegova družina. "Pohvaliti moram ženo, ki pokriva vse štiri kote v hiši, medtem ko se sam lahko popolnoma posvetim vsakodnevni rutini. Imava dva prečudovita otroka, sina Leona in hčerko Amelie, tretji pa je na poti. Obema je zelo pomembno, da otrokom omogočiva zdrav razvoj brez kakršnihkoli pritiskov, saj želiva, da se bodo v življenju ukvarjali s stvarmi, ki jih bodo veselile. Ni mi žal, da smo se pred štirimi leti preselili v Madrid," je poudaril nogometaš, ki je v belem dresu v zadnjih štirih sezonah zbral 207 uradnih nastopov in prispeval 13 zadetkov. 

Toni Kroos se bo po koncu aktivne športne poti posvetil nenogometnim stvarem.
Toni Kroos se bo po koncu aktivne športne poti posvetil nenogometnim stvarem. FOTO: AP

Že nekaj let Toni Kroos skozi svojo fundacijo, kot sam pravi, želi vrniti delček tistega, kar je pred mnogimi leti njemu ponudila, ko se je začel resneje ukvarjati z nogometno igro. "Čutim to dolžnost, obvezo, da kot prepoznavna oseba prispevam nekaj družbi, ki mi je omogočila doživeti nešteto lepih stvari. Življenje dobi svoj popoln smisel, ko vidiš nasmejane obraze ljudi, ki si dandanes marsičesa ne morejo privoščiti, a kljub vsemu ohranjajo pozitivne misli. Takrat sem srečen tudi jaz," je sklenil Kroos. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

madridista07
07. 12. 2018 13.25
+7
Johnny_J kateri klub pa ceni svoje zaposlene? Tvoja Barcelona?
Johnny_J
07. 12. 2018 13.59
-5
Ne vedno, kot bi si želeli, toda napram drugim klubom, so zaposlenim prijazen klub. Kar poglej kako se kateri izmed omenjenih poslovi od svojih legend in kdo menja več trenerjev.
madridista07
07. 12. 2018 14.44
+6
Res ne podpiram tega kar počnejo pri Realu, ampak sem mnenja, da pri Realu, če ne bi bilo Pereza bi bilo tudi boljše vse skupaj. Ker Perez tak oba veva kakšen je. Če treberju par tekem ne gre, ga že kar menja. Ne podpiram tega. Za vas je pa itaq to voda na mlin. 😁
Johnny_J
07. 12. 2018 12.39
-5
Če bi igral za klub, ki ceni svoje zaposlene, bi mogoče še razmislil o trenerski karieri, tako pa vidi, kako ravnajo s trenerji v rm in ga je minilo. Še dober, da se ni preveč zanimal za kariere super zvezd reala(casillas, raul, ronaldo...,kmalu Modrić), ki so jih napodili kot garjaste mačke iz kluba...verjetno bi že končal kariero kot nogometaš.